Nevieme uspať 4,5-mesačného syna

26. júl 2022

Baby 😭😭 dnes sem pisem uz v najvacsom zufalstve. Nas syn je od narodenia hrozny co sa spanku tyka, ale vzdy sme ho nejako uspali. Posledne dva dni nic. Davam pozor na bdenie, tmu...zapinam sum, sledujem aby nebol preunaveny, uspavam na rukach, v satke, NIIIIC 😭 Nadhadzuje sa, mrnci, fnuka, akonahle ho polozim z ruk, je hore a dookola. Prave v tomto momente nespi uz 5 hodin, nie a nie zaspat. Uz nemam sil bdiet, kojim, cize som zas hore aj kazdu pol hodinu. Uz mam chut plakat, kricat, nadavat..... neviem co urobit. Maly len mrnci alebo lezi, hadze so sebou, rukami nohami, bolesti nema, zuby mu nejdu, nie je po ockovani. Ako sa prejavuje napr.ta spankova regresia? Moze to byt ono?

hradnapani
26. júl 2022

neporadim, ale zazili sme to iste, takze viem, co prezivas. do bodky. Nech ti je aspon trochu povzbudenim, ze v tom nie ste sami a presli sme si tym mnohe/ mnohi. Nic ine len vydrzat. Ono sa to raz zlepsi, aj ked tato informacia ti teraz velmi asi nepomoze. Ked bolo najhorsie, nechala som ho spat na mne, lebo to jedine aspon trochu fungovalo. Oblozila som sa vankusmi a v mojom polosede a polospanku si mlady muz spal. Je to narocne obdobie.

kisskiss
26. júl 2022

Nepomáha kojenie po ležiačky v posteli? Píšeš o uspavani na rukach a v šatke, tak len preto sa pýtam. U nás toto veľmi pomohlo, keď dcéra nevedela zaspať. Pretože po sediačky, keď som ju chcela nechať upokojiť a zaspať na prse, som zaspávala aj ja, padala som už s ovisnutou hlavou dopredu a bála som sa, že spadneme obe z kresla 😳 nemali sme od toho ďaleko raz a to mi stačilo. V posteli som sa zas, pravdaže, bála, že od tej príšernej únavy strašne zaspím a zavalím ju. Ale to nie a bola to vážne totálna záchrana pre obe! Keď tak nech vás manžel/partner kontroluje, či ste ok a keď hlbšie zaspí, preložiť do postieľky. Držím palce!

domak2
26. júl 2022

Skusila si ho pevné zviazať? Moje deti to teda nemuseli, ale viem ze veľa deťom to pomôže. A plus, hlavne kľud, čím budeš nervoznejsia tým horšie sa ti bude uspavat. (Nefackaj ma cez obrazovku 😂) Ale mne vždy pomohlo si povedať, že veď sa raz vyspím. Čím zufalejsie som sa ich snazila uspať ,tým horšie to bolo. Zatiaľ kasli na režim keď to nepomáha, dajte si v uspavani pauzu a skúste zas za pol hodku.

gelifil
26. júl 2022

aky sum pouzivas?? nam zachranil zivot zapnuty vysavac..ale musel byt fest hlasno..postupne znizovat vykon, az vypnut, ked uz spal

kisskiss
26. júl 2022

Ešte mi napadlo, občas keď sa nič nedarilo a snažila som sa uspať na rukách, tak pomohlo, keď sme sa s mužom začali rozprávať, takým úplne normálnym tónom a normálnou hlasitosťou, čiže žiadne ticho, šum ani moje ššš ššš nezaberali, ale náš bežný rozhovor ano :D tak možno treba skúsiť aj toto, že ho to upokojí, tie hlasy, rezonovanie hrudníka pod jeho hlavičkou pri rozpravani (asi príjemná spomienka z bruška alebo čo 😊).
A ešte súhlasím s @domak2 ešte je skoro na nejaký skutočný režim, ja som bola zmierená s tým ze mojej malej to vychádzalo, že na noc sa definitivne ukladala medzi 23:00 až polnocou. Zbytočne som ju dala o ôsmej, to ešte brala ako jeden z krátkych spánkov, po ktorom sa normálne zobudila a nedala sa nijako uspať, potrebovala sa ešte pohrať, proste úplne rovnako ako po hociktorom inom dennom spánku. Potom sa niekedy v noci ešte preberala na kojenie a spala do rána do 9 😊 úplne v pohode sa neskor naučila rozlišovať deň a noc, teraz už má vyše roka a chodí spať medzi 9 - 10 večer (zrejme preto lebo máva ešte zatiaľ stále 2 denné spánky)
No a teda niekedy naozaj pomôže ta pol hodinka pauzy ako písala tiez @domak2 , dala som malú na chvíľočku do vibračného kresielka, popozerala si hračky.. u nej to neplatilo, že by ju to nejak moc prebralo, práve naopak. Čiže ani tá bežná šablóna neplatila, že nemá mať dieťa podnety pred spaním, niektoré to potrebujú práveže 🤷‍♀️

gabriela_obzerova
27. júl 2022

Mozno mu idu zuby, to nemusis vidiet. Nieco ho trapi., nerobi to z nudy. Ja by som skusila dat camiliu na zuby pred spanim…

rivini
27. júl 2022

Mali sme to iste. Pomohlo nam len oddelit jedlo od spanku a vecerne uspavanie a ritualy zjednodusit. O siedmej kojenie, o pol osmej do postele.a potom uz ziadne hojdanie, vyberanie z postielky, kojenie/nekojenie. Len som polozila ruku na jeho brusko a spievala. Niektore babatka su velmi citlive, cim viac sa ich rodicia snazia „uspat“ tym horsie to ide.

sojorez
27. júl 2022

Poznam, traja nespavci, ako za trest. U nas sice vzdy pomohla satka alebo kojenie poleziacky, ale raz to bola presne taka situacia, ze cokolvek som robila, to dieta proste nezaspalo. Nakoniec som ju rezignovane odlozila do postielky (inak spavala so mnou),zavrela dvere a sla sa vyrevat na zachod a ked som sa vratila, ona spala 🤦🏼

andreatytler
27. júl 2022

Moze byt spankova regresia. Ak ano, treba ho ukladat do postele asi 15 minut od zaspatia. Prvych 10 minut trva kym zaspi a potom pockat este 5 minut aby isto tvrdo spal.
Podla mna kombinacia spankovej regresie a zuby (prve zuby trapia dlho pred tym ako sa nieco ukaze). Zial nepotesim ta, pride asi rok velmi zleho spanku.
A neskusala si spat s nim v posteli? Asi sa stale bude budit ale aspon si ty medzi tym zdriemnes.

ls56
27. júl 2022

Ja neviem spankova regresia? Asi nie. Vsak ta byva v 3m a potom az 8-10m kedy sa dietatko uci stvornozkovat,sadat si,plazit sa atd.. regresia znamena, ze dietatko je v dajakom vyvojovom milniku. Otazka na teba: nezacal sa v poslednom case pretacat? Moja to mala cca v 5m ked sa jej podarilo pretocit z chrbta na brucho. Chcela si to skusat,takze bojkotovala spanok. Ale inak viesco,moja sa strasne nerada hojda, lebo vie, ze vzedy uz musi spat. Neznasa ked ju uspavam nosenim a hojdanim na rukach. Takze: ked sa stane raz za cas ze je velmi dlho hore a odmieta spanok,tak ju uspim na rukach,lebo vie,ze vtedy uz musi spat a neni inej cesty. Ked sa mi zacala pretacat a odmietala spat tak som ju vzala na ruky a hojdala do uspatia,aj ked vrestala,tak nepolavila som,lebo viem ze preunava je omnoho horsia,ako to, ze bude vrieskat 5min kym zaspi.

marzuz89
27. júl 2022

Toto nemusi byt je spankova regresia, nevyzera to, prejavuje sa inak. Aj ked prichadza v tomto case. Spanku babatka sa da nenormalne pomoct. Hadze sebou, ruky, nohy. To je obycajny Moorov reflex, ktory este neodznel. Niektore deticky ho maju velmi silny. Treba len pevne zavinut, aby sa nebudil rucickami. Vypla by som inak sum aj vsetko rusive, su aj babatka, ktorym prekaza. Urcite ho pevne zavin
@sojorez toto presne je to, co velmi vela deti potrebuje. Svaty pokoj 😅 ja ked citam, co vsetko sa s tymi detmi chudencami robi, najskor utriast na rukach pri sume vysavaca, ked to nejde tak kocikom cez prahy, ked ani to, tak sup skakat na fitlopte, dieta ruci, brani sa, rodic pridava na intenzite.. Nie raz som toto tu citala, aj kamaratka presne takto raz rezignovala - a nie raz 🤗 a dieta spalo, same, polozene v postielke. Moje deti ukladam do postielky od porodnice, v tichu, klude, bez natriasania. Mne sa to zda, ako keby to malo byt povinne, cim viac dieta natriasam, tym ma byt lepsie. Ale su deticky, ktore chcu klud, moje 2 by sa zblaznili, ist ich vyskakat na fitlopte. Mozno aj @autorka mas take, skus zvolnit snahu a pritiahnut perinku, zavinovacku 🤗

katie253
27. júl 2022

Ja sa ťa opýtam či len kojíš alebo aj dokrmuješ UM? Ak len kojíš, tak môže byť hladný. V tomto veku mu už nemusí stačiť piť z prsníka. Ja a aj moja sestra so synom sme to takto mali. Museli sme dokŕmiť z fľaše a spali zrazu 4 hodiny. Odvtedy pokoj, dala som prsník, dokŕmila fľašou. Vymenené a kľudné dieťa.

sakaca
27. júl 2022

Ono teraz to môže byť aj veľkým teplom a tým ze ty si už nervózna, tvoju nervozitu vycíti tiež. Moja menšia je extrémne náročné dieťa, nám pri nej pomohol nosič Rischino a dojčenie priamo v nosiči. V takýchto teplach som sa aj po večeroch aj so staršou po vonku prechádzala až kým fakt tvrdo zaspali a až potom vyklopila a veľa krát cez deň ani nevyklopila a spala som ja v polosede.