Neviem uspať svoje dieťa

katka9911
23. okt 2014

Maminky,som zufala. Nasa mala nam od narodenia velmi zle spinka. Aby sme ju uspali,vzdy pomohlo len nosenie na rukach a dojcenie. Cez den ju kocikujem v kazdom pocasi,pretoze tam ju to natriasa a zaspi tam. No teraz budeme mat uz rok a uz ju nosit po byte aby zaspala nevladzem,pretoze mi je uz tazka a uz tolko ju dojcim,az mi to je uz niekedy neprijemne,ked je prisata tak dlho. Uz by som chcela pomaly aj odstavit... No neviem si uz vobec predstavit ako ju potom uspim. Neviete mi poradit? Tak strasne by som chcela,aby sa naucila zaspavat sama.

oktobermimi
23. okt 2014

@katka9911 skus jej dat niečo na noc čo je tvoje napr. tričko čo si mala na sebe cez den k hlavičke v postielke 🙂 a na noc flaštičku mliečka...

lesy
23. okt 2014

ahoj, to čo opisuješ poznám dobre aj ja. No neuspávala som na rukách, ale v ergonomickom nosiči, tak cca do 8 mesiacov. Potom mi to už tiež začalo vadiť a tak som som s tým jedného dňa sekla a začala dcéru uspávať na posteli, ľahla som si k nej tak, že tváre sme mali blízko seba, ona sa mi hrala s vlasmi, ja som zatvorila oči a pravidelne dýchala tak akoby som chcela aj ja spať. A postupne si zvykla, možno to trvalo týždeň, dva, už si nepamätám. Ale dôležité je nepovoliť, lebo samozrejme že zo začiatku plakala, chcela sa nosiť, lebo na to bola zvyknutá. Určite si zvykne aj tvoja dcérka, neboj sa, aj keď bude plakať nepovoľ, veď si tam pri nej, a to je úplne iné ako nechať dieťa vyplakať v izbe samé.

luba41
23. okt 2014

@katka9911 a uspávate sa poležiačky, na prsníku? prekladáš ju do postielky? ved je malinké dieťa, prečo by mala zaspávať sama?... ten prsník je na uspávanie, drvivá väčšina kojacich mamín to tak robí-či už má malinké bábätká alebo väčšie deti... a uspávaj ju ked ona chce, nie ked Ty..pretože potom je to určite boj..hlavne ak "riešiš", kolko ešte bude hore? či bude spať? kolko bude spať? ona je potom nervozna z toho, že Ty si nervozna..ved nájdi si v tom nejaké pozitivum, napr. že Ty si tu pre dieťa, treba sa mu prispôsobiť a plniť jeho potreby.. 😉

katrinka8
23. okt 2014

@katka9911 - možno taký zvláštny príspevok napíšem. Ale neboj sa, v podstate máš ešte malé dieťaťko, ono Ťa ešte potrebuje cítiť. Ani sa nenazdáš a povedieš si ju do škôlky. Užívaj si tieto chvíle blízkosti, pokiaľ sa dá, naozaj to rýchlo pominie, nebude sa takto uspávať večne, naučí sa sama zaspinkať.
Skús upustiť od toho nosenia v rámci uspávania, keďže máš len 1 chrbát a skús to teda pri dojčení v posteli, keďže vravíš, že to ide. Neboj sa, príde čas, keď nebude na zaspávanie potrebovať ani ten prsník (a potom príde čas, keď si budeš na to, aké to bolo super, že si riešila "len" toto 🙂 ) Môžeš ju skúsiť pomaly pripravovať na nejaký Váš večerný alebo teda predspánkový rituál (ja som malú odstavovala postupne, najprv 1 spánok bez dojčenia, potom druhý, nie všetko naraz) - že napr. čítať rozprávku (najprv asi krátku básničku teda), postískať, hladkať atď. Alebo spievať uspávanku... 😉 A keď bude už naučená na ten rituál, tak budeš mať potom pri odstavovaní zas nejakú barličku 😉

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
siska53
23. okt 2014

@katka9911 ale ty ju vies uspat,len ti nevyhovuje sposob.

Skus ju uspavat na prsniku poleziacky. Ja som tiez uspavala dojcenim s poleziacky. Len vynimocne,ak ju dojcenie neuspalo,tak nosenim na rukach.(to iste do synom,len on zaspal aj pri kocikovani). A casto mi mala zaspala aj v nosici,hoc aj pri hrani sa so synom ci uz doma, alebona ihrisku.
A nasim som pri tom aj spievala. Teda dcerke doteraz,aj ked sa uz nedojcime. A ked uz tvrdo spi,vacsinou ju prenesiem do postielky.

lucianakoniku
23. okt 2014

@katka9911 aj moj syn donedavna zaspaval iba na prsniku alebo v kociku, az do casu, kym som ho neodstavila. z odstavovania som mala zo zaciatku obrovsky strach, riesila som presne to iste co ty - ako ho len uspim bez prsnika alebo bez kocika, chcela som aby sa cez den naucil spat v postielke. nakoniec to islo ovela lahsie nez som si predstavovala. uspavame bud tak isto ako @lesy, lezime spolu na posteli, tulime sa, rozpravam mu potichu rozpravky, on zaspi, prelozim ho do postielky, alebo ho ulozim do postielky hned, sadnem si k nej, drzim ho za ruku a rozpravam. zabera to, aj ked na zaciatku som musela hlavne pocas zaspavania v postielke cez den vyriesit to, aby v nej lezal a nestaval sa. ked sa postavil, vzdy som ho polozila naspat, ked to neslo, snazila som sa mu vysvetlit ze ak sa postavi, tak odidem z izby. toto boli najtazsie momenty nasho noveho uspavania, asi dva krat mi rupli nervy a naozaj som odisla. sice to pomohlo ale dnes by som si zelala aby som v tych chvilach mala viac trpezlivosti, chcela som totiz vtedy od syna naraz privela novych veci. takze rada odo mna - ak by nahodou nieco neslo podla tvojich predstav, bud obrnena obrovskym mnozstvom trpezlivosti, ono to pojde, aj ked to mozno bude niekolko dni trvat.
a dolezita vec - nam sa osvedcilo mat pevny rezim dna, odkedy syn spi raz denne, chodi cez den aj vecer spavat cca v rovnaky cas. vypozorovala som, kedy uz nanho ide unava a tomu som prisposobila cas uspavania, cez den okolo jednej, vecer okolo deviatej. vdaka tomu, ze ide spat vtedy ked uz je unaveny, aj zaspavanie ide lahsie.
inac, zaujimava kniha o spanku deti napisala anette kast-zahn - kazde dieta moze dobre spat. vdaka nej som pochopila ako funguje detsky spanok, urcite sa oplati precitat. skoda ze som si ju neprecitala skor, mnohe veci ohladom spanku by mi docvakli ovela skor. tato kniha je vsak bohuzial znama najma vdaka metode prerusovaneho placu ako prostriedku na uspavanie deti, a preto som ju dlho nemala chut citat, myslela som si ze je cela iba o nej. autorka tam ale popisuje mnoho roznych momentov a situacii akym rodicia celia v suvislosti so spankom a zaspavanim svojich deti, a chyby ktore mozu rodicia v dobrej viere urobit a celu situaciu este zhorsit, preto je to zaujimave citanie.

katieg85
24. okt 2014

@katka9911 k tomu ti treba len trpezlivost,ako ju chces dat spat,ci v postielke abo si lahnes ku nej tak tak sprav.len dieta ked protestuje tak zena hned ustupuje,to je najvetsia chyba.potrva to par dni a budes mat potom aj ty klud a pohodlie.dieta sa nauci vsetko co mu ukazes len treba trpezlivost. 🙂

katka9911
autor
24. okt 2014

Dakujem baby. Mala nespi v postielke,ale medzi nami. V postielke sa nam vzdy ked sa isla otocit a narazila na bok postele a neslo jej to zacala plakat. Skusala som inak ako pisete aj lahnut si vedla nej a hladkat ju. No ona place a ruky mi odstrkuje. Skoro kazdy vecer u nas je v znameni strasneho placu. Myslim,ze uz ani sused nas nema moc rad. 😕 Ale jasne,ze mi je to jedno,co si mysli. Len keby uz pochopila,ze ked sa ma ist spinkat,tak nic take hrozne sa nedeje, aby musela tak plakat. Inak ma strasnu vydrz. Kolko krat nespi od 13 tej a este vecer o 23, ked ja uz melem z posledneho ona nie a nie spat.

batorka5
24. okt 2014

@katka9911 My mame doma 7 a pol mesacnu hviezdicku. Ja teda uz nekojim, pretoze nechcela prsnik po tom co skusila flasu :( Ale ako pises - hroza ked ma ist spat na noc..na rukach, na fitlopte :( Tiez nefunguje nic ine. Aj ked si k nej lahnem a zacne plakat, odstrkuje moje ruky, nechce hladkat a place viac a viac. Treba fakt asi vydrzat ked bude vsetko chapat a bude zaspavanie snad lahsie. Zavidim mamickam co maju spiace deticky. U nas uz aj ked zaspi, do polhodiny plac a je hore. Pretoci sa na brucho a je po spanku. V noci je hore aj 6-8 krat, uff. Mame aj cca rezim cez den, to zaspinka relativne pekne v kociku. Tak asi tolko.. Mne by sa zisla tiez nejaka zazracna rada..

katka9911
autor
24. okt 2014

@batorka5 Presne ako keby si opisovala nas. Ked uz konecne zaspi, vzdy sa po cca 15 min opat zobudi s placom a opat ju treba uspat. Tiez si niekedy vravime, ze asi musime jedine pockat na to,kym dorastie a pochopi, ze ked sa ide spinkat, lahne si a zaspi. Teraz mam pocit, ako keby sa zubami,nechtami branila spanku. Zmoli si ocka, je mrzuta,unavena... ale zaspat ani za svet. Je to strasne vycerpavajuce. Do toho nas zacal hnevat este aj zub...no psycho. 😖

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tjaden
26. okt 2014

ahoj moja má len 3mes ale ked sme zistili ako rýchlo pribera tak som sa snažila niečo vymyslieť len nech ju nemusim nosiť tak najprv som to skušala tak že som si s ňou sadla a natriasala som ju tak aby si nevšimla že nechodime potom som sa už aj oprela a tak mi zaspala na bruchu ale musela som ňou triasť potom to šlo už aj bez trasenia a neskôr som robila tak že ked sa mi zdalo že prešla do skutočne tvrdého spánku pomaly som ju preložila na postel no akurát že väčšinou sa pri tom zobudi tak pri nej zvyknem ešte pol hod ležať držim ju za ruku a mám hlavu pri jej hlavičke nech vie že som tam ked rozvali ruky a vypľuje dudu môžem ísť :D

katarina644
26. okt 2014

@katka9911 ked chces, aby pekne zaspala, bez prsnika, alebo chodenia po byte, lahnite si s nou do postele. poznam to velmi dobre, rok sme s muzom pri dcere nepoznali vecer kukanie telky, ale ked sa inac nedalo, vymysleli sme toto a spali sme od osmej vsetci traja. po roku sa to zlepsilo. teraz ma sest rokov a od dva apol roka spavala sama v izbe a teraz uz ma braceka stvorrocneho tak od augusta spavaju spolu.