Neviem ako obliecť 2-ročné dieťa

8. okt 2023

Ahojte mamičky,l
poprosím Vás o radu 🙏. Neviem poriadne čo synovi ( 2 roky ) kúpiť na jeseň a zimu. Rozmýšľam že teraz by som mala asi softvelové nohavice na traky / bundu, na zimu by som chcela zateplene nohavice na traky a nejakú teplú bundu...ešte by som mala kúpiť aj nejaké gate s bundou do dažďa? Zdá sa mi to nejako veľa a úplne sa v tom strácam 🙄. Poraďte prosím . Cca od akého obdobia do kedy dávate deťom softvelove nohavice a bundu?
Ďakujem každej jednej za radu.

syslik81
8. okt 2023

moja nikdy nemala softshell-ove nohavice a ani bundu ... jedine co mala boli nohavice a bunda do dazda z lidla... a nosila klasika teplejsie teplaky alebo rifle ,pancusky ak bolo zimsie a bundu mala prechodnu pod zadok ako nosi kazdy dospely ... topanky nepremokave a svetrriky mikiny etc .. nic extra som nekupovala ..ved ho obliekaj ako seba na to niejje navod ...

matkav21
8. okt 2023

Ved ho obliekaj asi ako seba,akurat treba s tym ratat, te dieta vsetko chyta, vsade si sadne, optrie sa, takze je dobre, ked su veci nepremokave. Hlavne co sa tyka nohavic, tak ked uz je chladnejsie pocasie davam mu nepremokave nohavice na teplaky. Tym padom je chraneny aj pred vetrom aj mokrom. A v zime zase davam zateplene nepremokave.

viestta
8. okt 2023

V tom veku sme zimy prezili so softshelkami. Ked bol velky mraz dostal pod ne viac vrstiev. V podstate kazdu zimu prezijeme v softshelovej bunde zo zimneho softshelu. Do snehu ma zimne softshelove gate. Mal aj oteplovacky, nevedel sa v tom hybat

matkav21
8. okt 2023

@viestta suhlasim. Tiez nedavam ziadne mega hrube. Zle sa v tom hybe a zase nemame tu take treskuce zimy. Stacia mierne zateplene nohavice a nieco pod to. Ved deti sa aj tak dost hybu.

zuzuliennka1
8. okt 2023

softshell som nikdy nekupovala, syn nosil (a stale nosi) celorocne teplaky - na jar/leto tensie, kratasy, takto na jesen hrubsie, zateplene, a ked snezi - tak na teplaky este oteplovacky/sustaky (pancuchy nenosil nikdy).
ked prsi - gate do dazda, take tie tensie nepremokave s trakmi, pod nimi ma zas teplaky 😁
radsej treba vrstvit.

autor
8. okt 2023

@viestta presne toto som chcela čítať 😉. Lebo som rozmýšľala že na jeseň kúpim kvalitné softvelové nohavice z vnútra zateplene fleecom + bundu a rozmýšľala som , že keď by som dala pod to nejaké hrubšie pančuchy alebo povedzme na to ešte niečo tak či by v tom neprežil aj zimu 😁. Veď beha hore dole a sneh som nevidela poriadne pár rokov. Poprípade by som ešte pre taky prípad mohla kúpiť nejaké lacnejšie nohavice z bazáru 🤔.

autor
8. okt 2023

A ešte som chcela dodať že on nemá rád veľmi teplo , on je taky potiví

heidy222
8. okt 2023

Mne sa najviac osvedčili overaly. V Tom veku som mala jeden soft Shell a jeden vatový - ten ale bolo treba len keď sme išli na zimnú turu niekoľko hodín vonku. Ten soft Shell s pod to podľa počasia hrubšie a tenšie vrstvy

enoula
8. okt 2023

Softshell je super v tom, ze ho neprefuka, nepremokne rychlo, ale zaroven dycha... netreba ho casto prat, len vyprášit, utret najhoršie spiny a ked prat, tak v prostriedku na sportove veci, aby si zachoval co najdlhšie tieto svoje vlastnosti. Nevydrzi tolko vody co tie gumene nohavice do dažďa, ale zase dycha, nespoti sa v tom dieta. Takze ak nemas uplneho kaluz-valaca, tak v podstate ani netreba gumové oblecko, max gate. A je aj viac druhov softshellu, na juhu veru aj stacia tie s flisom gate na zimu, pod ne cosi teple. Bundu, ale asi normálnu teplu, vrch tela sa tolko nehybe ako nohy. A ked kupis nejaky fakn zimny overal co je lahky a teply, kludne bazarovy, tak mas zimu vybavenu aj na prestriedanie
A jasne, da sa bez soft.prezit, od jesene do jari, ale tak co si to neulahcit, aj dieta sa moze opriet o hocico vlhke, mokre a netreba ho hned prezliekať

jesenzima
8. okt 2023

Môj keď mal dva roky, nosil normálne tepláky, keď bolo chladnejšie, teda menej ako asi 10 stupňov, dala som hrubšie tepláky. Softshellove nohavice ani bundu nikdy nemal, dávala som, a aj dávam tielko, podľa vonkajsej teploty buď tričko alebo hrubšiu mikinu a jesennú bundu. Čiapku iba keď je mráz alebo silný vietor. Ak prší, gumáky a pršiplášt ...

0leenkaa
12. okt 2023

Skúste si pozrieť oblečenie z merino vlny či vás nezaujme 🙂 vraj je dobré aj pri potení a na to ďalšie vrstvy podla počasia