Neviem 2,5-ročného naučiť na nočník

13. jan 2024

Píšem anonymne aby ma tu mnohé nezhejtovali. Malý má 2,5 roka a už som sa nahnevala a vzala som plienky. Druhý deň . Vždy sa pocika a pokaka do gatí no po cikani príde pri nočník. Takže proti tomu za dva dni pokrok. Podotýkam je svojský pozná 50 slov anglicky slovensky ale ako sám nerozpráva iba povie slová kt pozná keď on chce. Ale rozumie kde cikať kakať. Ide okolo svojho wc a kukne na mňa a zavre akože na aj tak nebudem tu chodiť....ťažko povedať či nechce z pohodlnosti či nechce že nevie ...no staršie som tak oducila jednoducho nedať plienky a čakať kým dopne....lenže všade čítam není pripravený nenut ho to príde...tak ja už fakt neviem....teraz sa pokakal samozrejme do gatí a umývala som ho vo vani a reval ako tur a ukázala som mu hovienko a hovorím fuj ako smrdiii a on fuuuuj.... išiel niekto touto metódou a prišlo to samé na dieťa?

sodomajka
13. jan 2024

Ahoj,mala som tento problem s druhym synom.Nocnika sme sa zbavili tesne pred skolkou,cca 3m pred,to mal tiez 2.5 roka,no bol to boj.skusala som to uz pred jeho 2rokom,no nic,on proste nechcel.Tak som ho nechala tak,po mesiaci znova som vyskusala bez plienky ale on nic,chcela som ho dat do skolky a uz som sa zacinala bat,ze to nedame.Je pravda,ze ak to jemu nedocvakne tak s nim nepohnes.Prislo to akosi samo pred letom.No bola som z toho smutna,lebo najstarsi syn sa sam zacal pytat od 1,5 roka.tak som myslela,ze taky bude aj druhy.nuz nebol.A aby toho nebolo malo,s nasou 2rocnou tiez neviem pohnut,ale po skusenostiach s druhym na nu netlacim,ak to jej nedochadza,neurobim nic.No mozno sa mylim,ale taku skusenost mam ja. Pekny den a drzim palce

zuzanka.zuzu
13. jan 2024

hrajúci nočník? alebo nech si vyberie sám so svojím motívom? možno nechce nočník, tak ho rovno naučiť na wc redukciu?

autor
13. jan 2024

@zuzanka.zuzu máme tri rôzne aj redukciu on nechce príde mi to tak že nechce lebo sa zatal. Nevadí doma bude bez a uvidíme dám tomu 2t a uvidíme

nairia
13. jan 2024

synovec bude mat zachvilu 3 a sice ide na nocnik, aj sa sam vyberie atd, ale stale mava plienku, lebo ked je vonku alebo tak, ignoruje fakt, ze mu treba cikat a pusti to do gati. myslim, ze v tomto je trosku pohodlny.
niekedy tie decka musia same do toho nejako dozriet, este by som to nehrotila.
a teda dobre mienena nevyziadana rada- nehovorila by som mu, ze hovienko je fuj, aby si v nom nevyvolala odpor potom neskor, ze nebude chciet kakat do zachoda/nocnika, lebo ked zbada hovienko, chyti paniku. isla by som skor, ze kaka a cika sa do nocnika/wc a nie do nohavic..do nohavic hovienko nepatri.

autor
13. jan 2024

@nairia no to som si uvedomila ale chcela som mu v podstate ukázať že ako to smrdí v nohaviciach ako že fuuuuj to smrdí no musím dávať bacha aby to nemalo opačný efekt máš pravdu

nairia
13. jan 2024

hej, niekedy to vypadne z ust tak podvedome... 😅

domka222
13. jan 2024

Keď to nejde,vráť plienky a skús napríklad o dva týždne. Nemá zmysel,aby ste sa obaja trápili. Keď ho budeš nútiť, bude mať voči tomu akurát tak odpor. A máš pravdu,aj keď si to myslela inak,že hovienko fuj,on si to mohol vysvetliť, že kakanie je fuj a začne zadržiavať

nikpa
13. jan 2024

Za dva dni necakaj zázraky. Ja som to robila rovnako. Jedného dňa som nedala plienky. Pri staršom som sa musela vrátiť k plienkam, bolo evidentné, že ešte to nemá v hlave urovnane. Skúsila som to isté za 4-5 mesiacov a už bolo vidno rozdiel. Do 7 dní bol bez plienky a bez nehody, akurát kakanie sme museli ešte doladiť. No a mladší ten sa mi tak odplienkoval na prvýkrat ale trvalo to o niečo dlhšie, asi 2 týždne.
Takže skús ešte chvíľu vydržať a uvidíš.

banalu
13. jan 2024

Ja by som to nehrotila, ak ste obaja frustrovani daj naspat plienky a skus znova o tyzden-dva.
A tiez nehovorit fuj a podobne. My mame velmi pozitivny pristup k hovienkam. Este ked ich robila do plienky, vzdy sme sa tesili, ze sa vykakala, mame aj vymyslenu pesnicku. Neskor sama chcela vidiet 💩 v plienke. Nerobili sme nic teatralne, proste - super si sa vykakala, musela si vela popat ked si take velke urobila. Nikdy nebolo 💩 fuuuuj ani smradlave. Aj moju mamu som hned upozornila, ze hovienka niesu bleee, hovienka su vitane 😂A uz asi mesiac sa pyta vzdy ked chce kakat. S cikanim este cakam, aj ked sa niekedy pyta sama cely den a niekedy nie, ale bojim sa, ze mi niekde vonku bez moznosti wc zahlasi, ze chce cikat v tej zime celu ritku vonku 👀🫣
Kazdopadne, chod na to pozitivne, ked budes prebalovat, utrus - oooo kolko si nacikal do plienky - ako sampion, ty si musel vela vela vodicky vypit. To iste pri hovienkach.
A este jedna vec - da sa kupit taka zaba, kde treba trafit pisanim kolecko co sa toci - dost si to kamosky chvalia, len mu muz musi ukazat ako to funguje, alebo starsi brat 😁

enoula
13. jan 2024

Vydrz, 2 tyzdne u nas to bolo podobné a tiez taky vek.. proste niekedy sa neda tlacit, nech nema dieta zase blok..ono to pride, len vydrzat, pevne nervy a kazdy vecer 🍷a 🍫 🙈😂😂😂

autor
13. jan 2024

@banalu no ten pisoarik nemôže mať ale tak minule v lete keď sme to skúšali som bola nervna ale teraz pokoj poviem aha koľko nacikal prezleceme utreme a život ide ďalej

anze25
13. jan 2024

Ja mám doma 2,4 ročného a tiež sa snažíme odplienkovat
Zatiaľ neúspešne skúšala som to asi 2 krát ale nezáujem presne to iste robí čo tvoj ….
Aj tie slova ovláda asi tak isto napríklad mama. Tata nepovie vôbec ale zato ovláda celu abecedu spredu zozadu a čísla až po 100 🫣 a Miro Jaros povie aj o polnoci keď ho zobudím 🤣
Všetkému rozumie prinesie ,zatvorí ,presunie…. Len neskalafa vety ani slova spolu …
Chcem skúsiť aj ja metódu cely deň bez plienky, aspoň na 3 dni ak mu to nepojde zase to nechám o mesiac ….príde podľa má. Na to aj on aj všetci 😊
len neporovnavaj deti !!
Ja som to tiež robila a už sa voebc ani enzaujimam o ostatných radšej sa zameraj na svoj poklad a pôjde to 🫢
Držím palce nech sa to tebe a mne podarí čím skor 😃😀😄

amelie2017
13. jan 2024

Ja mam 2 a pol rocneho a teraz v zime kaslem na to. Na jar ked sa otepli zacneme. Ja s nim nemozem byt zavreta doma a nechcem ho domotat, ze teraz plienku a teraz nie. Ako on aj ide na zachod/nocnik, ale ked chce, ked sa zatne, nik ho nedonuti.

autor
14. jan 2024

@anze25 jemine umrem aj u nás abeceda po anglicky a čísla slovensky anglicky... koľkokrát pozerám že toto neviem ani ja 🤣🤣 kreslím mu písmená a in ich vie pomenovať akože super na druhej strane až strašidelné...no uvidíme včera sa po zobudení vycikal do nočníku..nechám sa prekvapiť čo dá dnešok

werbenka
14. jan 2024

Skuste ho nechat behat bez nohavic a trenok aspon 2 dni. Pre dieta je to menej prirodzene, len tak sa vyspinit na zem. Nasledne to skuste uz s teplacikmi, ktore date lahko dole bez trenok a ked to zvladne, tak potom s trenkami. Prve dni, ked beha polonahy, nechodte nikam, budte doma a trenujte. Kazdych cca 20 minut sa ho opytajte, ci nechce cikat alebo kakat a skuste ho tam posadit. Chvalit za kazde ciko velmi, odmenit ked tak (napriklad si moze na nocnik nalepit nalepku, alebo mala cokoladka a podobne). Ak aj nic neurobi, pochvalit ho za to, ze si tam vobec sadol, aj to je uspech. Potom si odsledujte casy, kedy mu treba, po papani, vypiti vacsieho mnozstva vody, po spanku a podobne. Dalsi den sa ho pytajte uz len priebezne a nechajte na nom, nech vam povie. Dajte lahke slovo napriklad to volajte kako (cikanie aj kakanie), aby vam to zvladol sam povedat. Vsimajte si, ake ma znaky, ked mu teeba, vacsinou si deti chytaju pipik. Vtedy je cas sa ho opytat, ci idete na nocnik. Vyskusat aspon tyzden ci dva a ak sa nepodari, potom dat opat plienku a pauzu nachvilu. Na zaciatku je uplne normalne, ze ma nehody, netrestat, len povedat, ze kako patri do nocnika. 2 dni je velmi malo na odplienkovanie a sudit, ze nie je pripraveny. Drzim palce 🙂

autor
15. jan 2024

@werbenka veď práve cika do gatí zatiaľ sem tam príde že je mokrý... nevadí chválim stále aj nočník polepeny...u nás je to skôr o tvrdohlavosti podľa mňa on je beztak tvrdý oriešok na všetko čo nechce robiť to nerobí a tak je to i teraz...nestresujem nekricim poviem super že si chvíľku posedel a ideme ďalej...

autor
14. feb 2024

Takže upgrade pre niekoho kto bude v rovnakej situácii po mesiaci cikanie kakanie na 95 percent do nocnika dva týždne to bolo do nohavíc teraz stepuje posadim cika niekedy sa vypýta niekedy dám ja na vychádzky plienku má no je vždy suchá. Kakať detto niekdy sa vypýta al keď prdne kričí kaká kaká o ou a dáme na serblik a kaká pekne tam. Čiže vydržať a pevné nervy