Nevie zaspať sám, iba na balkóne. Prosím pomoc

freefamme
28. okt 2010

Ahojte maminky, prosim pomozte! Nas syncek zo dna na den (v 4. mesiaci - zrejme spankova regresia) prestal byt schopny sam zaspat v koliske. Predtym som ho zabalila do zavinovacky, pustila mu rozladene radio (biely sum) a zaspal "sam". Teraz spusti rev ako tur a nezaspi ani po hodine (vyberam ho z kolisky, utisujem, davam naspat, aj 20x)! 3x denne sa uspavame na balkone v kociku, lebo jedine tam to je za 5 minut revu namiesto hodiny 😢 Vecer tiez uplne peklo, ked ho zdolame za polhodinu, sme stastni ☹ Davala som ho spat skor, neskor, zatemnila som, zavinuteho, nezavinuteho, v tichu, so sumom, nic nepomaha!! Kojime, nezacala som jest nic ine nez predtym a pribera dobre, ani vzdy nechce prso takze hladny nebude... Mali ste niektora nieco podobne a ako ste to vyriesili, ci to prejde samo?? "Nechat vyrevat" prosim nie. Dakujem za kazdu radu!

freefamme
autor
28. okt 2010

...zabudla som dopisat ze minuly tyzden sme boli aj u pediatricky a je uplne v poriadku, ani zubky mu nejdu. A v noci sa zacal budit namiesto 2-3x aj 8x 😢

martinaxxxx
28. okt 2010

skus zrušiť jedno spanie cez den.

freefamme
autor
28. okt 2010

@martinaxxxx on ked je unaveny tak zacne revat, uz 1.5 - 2h od posledneho zobudenia :( takze casovo to nevychadza lebo spi velmi kratko, sam najprv 40 minut, potom sa zobudi nevie zaspat, treba ho v tom kociku hojdat, potom pospi aj dalsiu hodinu. Na to sme prisli pokus/omyl metodou.

mirka907
28. okt 2010

@freefamme my sme spali cez den tiez jedine na balkone asi az do 9teho mesiaca....teraz uz zaspava sama v postielke cez den aj vecer....proste sa tak rozhodla 😝 ...asi to treba nechat na maleho, hlavne je ze aspon tam chce spat...este horsie by bolo keby chcel spinkat iba v pohybujucom sa kociari 😒

mirka907
28. okt 2010

@freefamme a presne to iste robila aj mala...po 30tich-40tich minutach sa zobudila a musela som ju hojdat aby pospala dlhsie a to tiez len raz denne, 2 a 3tie spanie (ked este bolo) bolo vzdy len tych 30 minut.

ichbinich
28. okt 2010

Napriek tomu, ze ste boli na kontrole - nemoze to byt reflux? Ocividne nechce lezat, a spi iba kratko. Potom sa ukludni na rukach. Kedze ostatne finty, ktore si uz vyskusala, nefunguju. Reflux nie je len grckanie, moze to byt tichy reflux, ktory ho napriek tomu boli.

Uz si sice vyskusala dost fint, ale skus pozriet aj tu: http://www.askdrsears.com/html/7/T070100.asp
Ak zaspi pri pohybe, mozes skusit vibracne kresielko - kedze su dost drahe, skus si najprv pozicat, aby si vyskusala, ci to funguje.
Navyse okolo 4,5 mesiaca je dalsi skok vo vyvoji, ktory sa prejavuje aj horsim spanim (pozri www.thewonderweeks.com).

jaruska8
28. okt 2010

Mojej švagrinej detičky tiež spali len v kočíku na terase, aj v mrazoch, v postieľke nezaspali. 😉 Napr. moja bambuľa zase miluje spať na brušku, proste môžem ju dávať spať na chrbátik koľko chcem, ona len pozerá alebo mrnčí, normálne si vypýta, aby som ju prevrátila. Máme monitor dychu a aj pediatričky som sa na to pýtala, lebo som sa toho bála, ale proste takto to je. Ja ju otočím a ona mi spí. 😉

kucierka24
28. okt 2010

Ahoj, tak moj maly tiez teraz pekne zmenil spanok.. Inak v noci zaspaval o 20:00 o 1:00 vstal na mlieko a spal do 6:00.... Teraz mi spi do 22:30budi sa kazdu hodku do 1:00 dam mlieko a potom sa mi budi zase kazdu hodinu az do 6:00rano.. Takze vobec nespim, aspon cez den vie pospat, aj to na prechadzke vonku, cize ja si nepospim zase... Ale ked vam nejdu zubky, tak to bude urcite nejaka zmena a nemate velmi horuco alebo suchy vzduch v byte???

iva87
28. okt 2010

Ahoj, tak ja som tu pisala pred tromi mesiacmi s rovnakym problemom, maly mi prestal spavat zo dna na den, cez den dal maximalne dva krat po pol hodinke a v noci z jedneho razu co vstaval bolo bezne aj 6-7 razy. Radili mi chodit s nim vonku a kocikovat, co nepomohlo, nechat vyplakat co som neskusala, davat spat neskor - bol este mrzutejsi a budil sa castejsie, nakoniec som to asi po mesiaci vzdala, a cuduj sa svete pred nieco viac ako tyzdnom sa to zrazu same ode seba zmenilo, maly teraz cez den spinka 2 hodinky naobed a svoju zvycajnu polhodinku poobede a v noci sme hore 3-4 krat, co sice nieje idealne, ale vzdy lepsie ako predtym. Pevne dufam,ze casom sa upravi aj to nocne spanie, maly je kojeny a myslim, ze v noci potrebuje ten pocit, ze je maminka pri nom, ved taky malicky su len chvilocku tak to hadam nejako zvladneme 😉

freefamme
autor
28. okt 2010

@ichbinich dakujem za tipy! Dr. Searsa sme uz skusili (http://www.babycenter.com/2_baby-sleep-the-sear...), zial nepomaha. To ich babatko neruci hned ako ho polozia, nase uplne strasne :(
Ked bol mensi, dost pogrckaval, ale uz sa to upravilo, naviac vonku zaspi aj v lahu bez problemov.. On ma alergiu len na zavinutie a sup do kolisky v izbe :(

freefamme
autor
28. okt 2010

@iva87 Dakujem za povbudenie, vydrzim, ked je nejaka nadej v dohladne 🙂

freefamme
autor
28. okt 2010

@jaruska8 takze nie sme sami, dakujem 🙂 a nepamatas sa nahodou, ako dlho im to trvalo? mam uz teraz hrozu zo zimy, 3x denne vonku ked mrzne nie je vela?

jamira
28. okt 2010

@freefamme to co popisujes sa presne dialo s nasou malou, ma necele 4 mesiace, a zacalo to asi ukoncenim tretieho mesiaca, dovtedy zaspavala ukazkovo, sice hojdanim na rukach, no za 5 minut spala, polozili sme do positelky a hotovo. No posledne tyzdne bolo uspavanie priam des - mala len pri vstupe do spalne zacala nie plakat, ale vyslovene hystericky vrieskat, nedala sa nicim utisit, kricala akoby ju z koze drali, pomahalo potom uz len odist do inej izby, zmenit polohu na zvislo, nie lezmo, no proste cirkus. Uspavanie ci cez den ci vecer trvalo vyse pol hodiny, pricom kolkokrat som si uz myslela ze spi, a ked som ju polozila do postielky bola za 5 minut hore a cely kolotoc sa opakoval odznova. Najviac ma vsak znepokojoval ten jej krik, uz sme premyslali hore-dole co jej moze byt, no ocividne ju nic nebolelo, lebo vzapati sa zacala usmievat.. Ale potesim ta - uz dva dni zaspava uplne ukazkovo - ci vecer, ci cez den, uspavanie nam trva max. 10 minut, bez akehokolvek kriku! Proste akoby utalo, poklopem a dufam, ze to tak aj ostane, proste v niecom nastal zlom ,pricom sa nic z jej navykov nezmenilo. A este jedna vec - vzdy v kociku bol hroozny krik, ci pri zaspavani, to sme museli kocikom vyslovene trhavo jazdit a uhojdat ju do spanku a teraz (dva dni) zaspinka v kociku uplne potichu, pri "normalnej" jazde s kocikom a po prebudeni v kociku tiez neplace ale je kludna a kuka okolo seba, usmievka sa.. Takze u nas velky zlom, proste z nicoho nic...
Drzim palce..

freefamme
autor
28. okt 2010

@jamira dik moc, keby to tak bolo aj u nas! presne toto, ale uspavanei nie polhodinu, ale hodinu a viac :( dnes som skusila ze poobedny spanok v izbe, cvicil so mnou hodinu a 10 minut (do kolisky, rev, vybrat, utisit, do kolisky, rev a dookola) a nakoniec som sa vzdala a dala ho na balkon :( dnes vecer povedal muz ze ho prebera on, tak som zvedava, zatial ho po reve vzal k nam do obyvacky a maly je stale hore.
tak len vyckat, ved ja vim ze mali budu strasne kratko, ale je to velmi narocne, nic nespravim cez den, neviem si predstavit ze by som mala este jedno dieta...

jamira
28. okt 2010

@freefamme no presne viem, ako sa citis, este jedna vec ma napadla, ked vravis ze nic nespravis.. toto nam tiez trvalo este donedavna, ze malu nic nebavilo, nikde nevydrzala, ani v hracom kresielku,. ani pod hrazdickou, ani s hrackou, proste nic, ale teraz sa to fakt par dni zmenilo, zrazu vydrzi v decke pod hrazdickou aj 20 minut, aj s hrackou v rucke zmolit, a hlavne uz tolko nekrici, ze chce na ruky, inak ked bola hore, ze nespala, musela som ju skoro stale mat na rukach, inac furt jacala, nie plakala, ale jacala, mrncala, ale aj toto sa fakt uz polepsilo, mozno to fakt chce len cas.. A to spinkanie cez den - ja si myslim, ze netreba spanky vynechavat, nasa spi este 3krat za den, pricom obedny spanok ma taky dlhsi, aj 3 hodiny, ostatne dva tak max. 50 minut, ale keby som ju nebola dala spat, aj ked tak kricala, tak by bola este mrzutejsia od unavy, takze podla mna to denne spanie, ked je babetko unavene, ma zmysel, aj ked protestuje, treba sa snazit urobit vsetko, aby zaspinkalo...

gumkacik
28. okt 2010

moj maly ma rok zaspava v kociky potom ho prelozim.ale noci mame otrasne od narodenia nespi dobre uz neviem ako by som sa vyspala ,aj caje na noc som mu dala a este bol viac hore.uz som normalne vycerpana .furt je len na mne nalepeni nikomu nechce ist.ani na wc sa nepohnem ked ma vidi ze idem prec tak reve o dusu?: 😢

karmelka77
28. okt 2010

@freefamme a spava s Vami??? U nas sa toto vyriesilo tym ze sme ho dali spat do jeho izbicky a odvtedy spaval celu noc v pohode, hlavne bolo ze sme ho polozili do postielky vypli svetlo a on zaspal sam...inak sme to spravili uz koncom druheho mesiaca...a zabralo to, asi sme ho rusili, a to mozte aj vy...skus ak je moznost...teraz sa uz budime v noci, ale to koli zubom, teraz je chory...ale inak rasne spinka...cez den tiez iba v kocari a vacsinou musi byt kocar v pohybe🙂))

mirinda10
28. okt 2010

@freefamme nasa mala vobec nevie spat cez den v postielke iba v kociku a vonku, je jedno ci prsi alebo su 4st uz o 9tej rano kocikujem
ked ju dam do postielky, tak reve ako keby ju drali z koze ale ked ide spat vecer no nocny spank tak zaspi do max 10min a ziaden plac a budi sa iba pred 5tou na mlieko inak spi od 8mej do 6,30 rana
ak vie spat vonku, tak ho tam davaj mne dr povedala,ze ma spavat v postielke iba v noci a cez den ma byt vonku a este ani raz sme nemali ani soplik zato ja som bola uz chora 2x
netrap ho v tej koliske moja rada a treba vydrzat dieta sa stale meni

mirka183
28. okt 2010

@freefamme mala spava cez den len v kociku, 3x za den. T

jamira
28. okt 2010

ja este zvyknem ked prideme z prechadzky domov vylozit malu len vo vanicke na balkon a tam si pospinka este dalsiu hodinku, aby som nemusela tri hodiny kocikovat.. Lebo ako nahle prideme zvonku dnu, tak by sa po chvili zobudila, tak to riesime takto..

mirka183
28. okt 2010

@freefamme nedopisala som co som chcela 🙂 Tiez sa nam pokazil spanok okolo 4 mesiaca. Teraz uz s malou nebojujem a davam ju spat do kocika. Pospi tam aj hodinu - dve. V postielke mac 20-30 min. Vdaka kociku mame konecne nejaky rezim, len nech jej to ostane....................Na tvojom mieste by som to neriesila. Ked mu je dobre v kociku nech je tam. Aspon je na cerstvom vzduchu. A v mrazoch ho viac oblecies a cez kocik prehodis nejaku hrubsiu deku, aby mu tam nefukalo. Cim viac budes proti nemu bojovat, tym to bude horsie. Takto budes mat spokojne babo a ty cas pre seba. Na postielku bude cas aj neskor.

mirka183
28. okt 2010

@freefamme inak nam problemy so spanim zacali po ockovani. Aj nocne budenie a neuveritelny krik pred spankom. Postupne sa to upravilo, ale intenzivne revy sme mali asi 2-3 tyzdne.

freefamme
autor
29. okt 2010

@mirka183 Jej Mirka dik, tak nas je viac, ktovie preco tym detickam takto prepne po tom 4. mesiaci, co sa im chudatkam nezda v tej postielke ☹ Asi to cez den fakt nebudem hrotit, supnem do kocika a bude. 40 minut pospi sam a potom ho budem kocikovat holt ;( U nas to zacalo tiez zo dna na den, ale s ockovanim to nesuvisi, lebo to bolo pred mesiacom. Tiez mame cez den 3 spanky na balkone a vecer kym zaspi tak je to hodinovy boj, kedy uplne RYCI zakazdym ked ho dame do postielky, niekedy uz ked vojdeme do spalne :( vsetky rady na webe su ze davat do postielky unavene ale bdele baby, byt pri nom, hladkat, robit sssss, lenze ako, ked sa dieta zmieta v strasnom reve, ktory nieze pomaly odznieva, ale sa len zhorsuje?? (nenechvame ho vyrevat, max 2 minuty, ci neprestane, ale este nieky neprestal :() uz som skusala aj davat ho spat skor, kym este nie je uplne vynervovany od unavy, tak ze hodinu-hodinu a pol po poslednom prebudeni, ale ani to NEPOMAHA - rovnaky rev :( keby aspon vecer zaspal, nemam problem.. predtym som sa tesila na vecer a na noc, ze si oddychnem, lebo on aj cez den potrebuje skoro nonstop program, ale teraz uz mi je do revu ked ho idem kupat, ze zase bude peklo, uz ma boli cele telo lebo to hodinove hojdanie vecer a vstavanie aj 8x v noci a denne aj 3 hodiny na balkone v kose hore-dole je dost namahave, aj psychicky ma to zerie, ten plac :( keby neplakal, tak to vsetko dam bez problemov.
No ale som sa nejako nechala uniest tymi negativnymi vecami, v skutocnosti sa z neho strasne tesim lebo ked nereve tak je uzasny, vela sa smeje, rozprava, je zdravy a kraaaaaaasny! 🙂

jaruska8
29. okt 2010

@freefamme Inak to očkovanie, aj u nás som spozorovala, že asi tak týždeň nebola malá vo svojej koži. A čo sa týka mojich neterí, tak takto spinkávali stále, minimálne do jedného roku. 😉

mirka183
29. okt 2010

@freefamme my sme si tiez uzili s vcernym zaspavanim, ale pomaly sa to utriaslo. Nam hrozne pomhlo na vecerne zaspavanie, ale aj na spanok v noci, ze sme z postielky dali prec bocnicu a prisunuli k nasej posteli. Takto si vecer ku malej lahnem, ona si podepatuje, troska ma poskrabka, vyfacka 🙂 a pomalicky zaspi. A v izbe nesmie byt moc tma, lebo inak tiez spusti strasny rev.
Este ma nepadlo, ci nema cez den tvoj malicky vela podnetov a vecer uz je to nanho vela a nevie vypnut. Ak je to mozne skusila by som to minimalizovat, nepustat radio, telku, ziadne navstevy, vela ludi a pod.
Inak okolo 3-4 mesiaca je to dost zlozite obdobie. Babatka uz vnimaju, ale este sa nevedia same zabavit. Ale postupne ako sa zacnu pretacat, lozit dokazu vsetko objavovat aj same a nevyzaduju az taku pozornost.

freefamme
autor
31. okt 2010

@mirka183 Ahoj Mirka, potesila si ma, ze sa to u vas upravilo. Kedy asi? 🙂 Este sa chcem spytat, ked pises ze nechcela spinkat, to znamena ze iba nespala alebo ze aj vrieskala ako nas Oliver? Inak s tym svetlom sme si to tiez vsimli, vsade sa pise ze zatemnit izbu ale ked sme raz v zufalstve zapli nocnu lampu tam prestal kricat (sice nezaspal, ale uz aj to bolo nieco). No a s tou postielkou, ja som ho chcela mat od zaciatku pri sebe v posteli, lenze on nechcel, zaspal vzdy zavinuty len v koliske, ked som ho mala v naruci tak sa stale montoval (on je taky typ, ze ked je hore, ani minutu nelezi v klude, stale sa mrvi) a nezaspal. Domacnost mame praveze velmi kludnu, nemame telku ani radio a navstevy len velmi vynimocne, jedine mu sem-tam pustam nieco na youTube, ale to ho asi az tak nerozculi aby nevedel zaspinkat. Snazim sa mu venovat vzdy ked je hore, ale nechavam ho aj "sameho" - dam do sedacky aby videl okolo, do rucky hracku a beriem si ho po byte vsade so sebou, alebo v babysatke robi so mnou veci alebo ideme von (vydrzi uz asi 20 minut, to je zazrak, predtym ani minutu!). Vdaka za tvoje rady a boztek babike 😉

freefamme
autor
31. okt 2010

@mirka907 Ahoj Mirka, on prvych 40 minut spi sam, ale potom uz len v pohybujucom kociari ☹ A vecer ste ako riesili uspavanie, zaspala v pohode bez revu? A co ste robili v zime, ja mam uz teraz hrozu z toho ze vonku bude minus 10 a moj synacik ani za svet nebude chciet spat dnu :( Pa

mirka907
31. okt 2010

@freefamme mame zaskleny balkon 😉 ...no ale tak som sa naobliekala a sla k nej...ked ale bola extremna zima alebo bola mala chora, tak som sa ju snazila uspat na rukach a sup do postielky ...Ked sa nahodou podarilo, tak spala max tych 30 minut, takze ak naozaj nebola extremne velka zima vzdy som radsej uprednostnila balkon. Vecer som jej cim skor vytvorila rezim (kupeme sa kazdy den) ...no a prve 3 mesiace som pri nej musela lezat a drzat jej cumel 😠 😠 😠 , potom som ju skusila dat do postielky a sediet pri nej, potom som odstranila to sedenie a mala si zvykla ze ma zaspat. No ale ked sa mi v 7mich mesiacoch postavila, zas bolo po spani....Ked ale zacala v 10tich chodit, tak zvykla byt vecer taka unavena ze v postielke bola hned jasna. A teraz mam zas pocit ze uz chape ze v postielke sa spi, takze ak nam prave nejdu zuby tak ani na obed ani vecer nebojuje a uz aj zopar noci prespala.
Ale ono sa ten spanok u deti strasne meni. Ja si pamatam ako som si myslela, ze ju budem uspavat v kociari do 3 rokov 😀 , potom okolo toho 7meho mesiaca sa ukludnila len mne na rukach (inac sa furt chcela stavat), tak som myslela ze koniec , budem ju uspavat do nekonecna na rukach a proste chodenie a to, ze je zo dna na den mudrejsia to vsetko upravilo.