Nevadí, že syn lieta rukami?

31. jan 2023

Caute, pre istotu s aopytam od skusenych mamiciek, lebo viem, ze lietaju rukami autisti a som trochu vystrasena. Robili/robia to aj vase deti? 😏 Syn ma 22 mesiacov. Robi to hlavne, ked sa tesi. Zvykol sa aj tocit, a niekedy si aj spomenie a hovori kolo kolo a cupne si a povie bacccc.

Inak podla mna je v poriadku, rozprava (iba slova zatial ale funkcne), ukazuje, komunikuje, je spolocensky, hraje sa s detmi (nahanacku hlavne), zacina sa mi hrat aj sam, robi sa ze pije z pohara, dava jest stale plysakom, aj zvieratkam na obrazku. Nic zvlastne na nom neviidm okrem lietania, a tocenie sa. 😏

Dakujem vam.

simsalabim
31. jan 2023

Tak moja mladsia dcera od radosti a stastia lietala a nadskakovala este aj na prvom stupni ZS. Autistka nie je... a ty tiez nehladaj problem, kde nie je.

autor
31. jan 2023

@simsalabim super, velka vdaka. Takze je to ok. ❤️🙏🏼

jesenzima
31. jan 2023

Malé deti robia veľmi veľa "čudných" vecí ...

autor
31. jan 2023

@jesenzima To veru 😅🙈

silvia_pekna
31. jan 2023

taktiez si myslim, ze netreba zakazdym hladat za vsetkym nieco zle. podla mna normalna vec, uz som deti videla robit ovela zvlastnejsie veci a boli celkom v poriadku, takze asi nebude uplne dane, co je normalne a co nie :D

heln
31. jan 2023

deti sa tocia, pretoze si tym aktivizuju nervovu sustavu, treba ich nechat, tak isto ako sa radi hojdaju.
moj syn lieta niekedy ako mucha, ako motyl, ako vtak alebo ako lietadlo, mozno si si len nevsimla kontext preco lieta - napodobnuje.

siska53
31. jan 2023

To je uplne normalne. Aj nas to robil.

majlo1234
31. jan 2023

Samozrejme je to normalne, nas po kazdom kupeli musi behat a lietat ako vazka😀

marianarem
31. jan 2023

Skoro kazde dieta robi nieco, co robia autisti. Jeden priznak nikdy autizmus nerobi. Moj ked bol mensi, tak maval rukami, teraz sa zase toci dokolecka.

lavinis
31. jan 2023

Jeden príznak autistu nerobí
Nemáš zač

slovakboy
31. jan 2023

Je to len naučený vzorec. Začal robiť iné pohyby ako okolie a páčilo sa mu to. Neskôr ich zmení.