Neustále zhadzovanie čiapky

luciferko162
5. sep 2013

Milé maminy, potrebovala by som poradiť. Mám ročnú dcérku, ktorá si v poslednej dobe začala zhadzovať čiapku a to v priebehu pár sekúnd ju má dole. Teraz je už chladnejšie a bojím sa, že ochorie. Skúšala som aj čiapky na šnúrku, klobúčiky, klasicke bavlnené, s čelenkou, proste všetky... ja neviem, či ju mám prilepiť či čo robiť. Nepomáha ani zamestnanie rúčkami. Aj keď ju na hlave nemá tak kontroluje rukami, či ju má. To isté s podbradníkmi, ale to je ok, vyperiem veci, ale vonku je chladno hlavne poobede. A keď príde zima tak fakt neviem asi budeme čučať vnútri alebo čo 😒 Ďakujem za akýkoľvek nápad 🙂

briketa
5. sep 2013

@luciferko162 pokial nie je 5 stupnov je davanie ciapky naozaj prehnane uzkostlive. Ked takto navyknes dieta odmalicka, jasne ze ho ofukne a hned ochorie..... deti treba otuzovat. Takto sa akurat spoti pod tou ciapkou a ochorie z toho...

dadika2504
5. sep 2013

tak jej ju nedávaj 😀 Moja ide mať v sobotu rok a čiapku mala tuším len keď sme išli z pôrodnice 😀

luciferko162
autor
5. sep 2013

@briketa Práveže malá je otužilá. Máča sa aj v studenej rieke, ani ju moc nevrstvím čo sa týka oblečenia, avšak bývam na severe a okolo 17-tej, 18-tej keď sme vonku je 10 stupňov a mne samej je už chladno na ruky a nie na hlávku... Spotiť sa je nemožné keď je chladno a má tenkú čiapku...

nikuska265
5. sep 2013

Môžte ma aj ukameňovať,ale také malé dieťa by čiapočku malo mať, však tá hlávka ešte nie je tak pevná ako dospelácka. veľa krát vonku fúka a to že ju budú bolieť ušká, atď atď to nie je o otužovaní. Naša malá je od narodenia v kuse vonku, nijak extrémne ju nenaobliekame vonku, je oblečená primerane, ale na hlave má stále čiapku. v lete klobúčiky kvôli slnku, teraz kvôli uškám. samozrejme v lete v tieni keď nefúka vietor ju nemá. teraz sa jej určite nespotí hlávka pod tenkou bavlnenou čiapočkou. a je zdravá ako ryba.
aj naša to robila, malá také obdobie, ale rýchlo to prešlo. zabavili sme ju inými vecami, dala som jej niečo papať, ukázala na iné detičky, že tiež majú čiapočky, potom ju začalo baviť, že si ju dávala sama.... jednoducho som nepolavila , musela ju mať, dala ju dole 10 krát, vrátila som jej ju, potom pri hre na ňu zabudla a bola spokojná.

dadika2504
5. sep 2013

@nikuska265 bolieť uši môžu jedine zo zápalu alebo z prievanu. Ten dostaneš keď na jednom mieste a neustále prúdi vzduch akurát v tvojom dosahu. Nikdy človek nechytí prievan z toho, že vonku fúka 😉 A momentálne nemože byť ani reč o nejakom severáku 😀

lubina
5. sep 2013

na Slovensku je ciapkova kultura pre deticky. V inych krajinach to je ine. Len pre priklad, zila som dlho v HOlandsku, aj dcerka sa tam narodila. Samozrejme davala som jej ciapocku, ale bola siroko-daleko jedine dieta s ciapkou a to v Hol. poriadne dokaze fukat vietor, na tej rovine 😒 ...ale nemozem povedat, ze tie deti boli viac chore ako nasa a ani to, ze nasa by naopak bola chora menej ako ostatni...oni proste ciapky nenosili, my ano. Preto asi by som jej tu ciapku dala aj 5 krat, ak by ju zhodila, je to urcite len prechodne obdobie, ked dieta zistilo, ze nieco dokaze samo, tak preco to nerobit, vsak?

aliza
5. sep 2013

@nikuska265 co ma prosim ta spolocne ciapka s pevnostou hlavy? 😕. A ako mozu boliet usi z vetra? to je na SK taka ludova povera, ze dieta ofukne vietor....keby si zila tu u nas, kde fuka takmer cely rok a to tak, ze ti az slzy a sople tecu a predstav si, ciapky sa tu vobec nenosia, ani v nulovych teplotach a nepoznam deti so zapalenymi usami. Ani moje nikdy nemali zapalene usi a to ciapky nosia fakt len vzacne, iba v mrazoch.

jajus28
5. sep 2013

Ahoj, my sme maly ten isty problem, pred letom ani za pana si nechat capicu nema vlasky a bala som sa aby nedostal upal, vyskusala, som vsetky druhy, od satiek, klobucika, siltacky, kapesnika no proste vsetko. Za pat sekund ju mal dole a bezaaal predo mnou len, aby som mu tu capicu opat nedala. Bola som uz zufala a nakoniec to dopadlo skvele, isli sme do obchodu nasla som taku tenucku siltacku s autickom, ukazala som mu hu a povedala aha auticko kedze ich miluje ( auto bolo jeho prve slovo) nejako sa to v jeho rocnej hlavicke ulozilo a inu capicu nechcel len tu jedinu, a potom si na capicky zvykol a teraz nemame problem sem tam si hu da dole ale to je v pohode oproti tomu ake to bolo. Tak vyskusaj kupit nejaku capicku s niecim co sa jej paci aby si ju oblubila.

josenka
5. sep 2013

@luciferko162 Ak máš pocit, že potrebuje niečo na hlave, tak skús pozrieť kuklu. Teraz jedna šikovná maminka šila pre detičky, je to tu na MK https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/sijeme-latkove-plienky-vlozky-vlniaky-bio-oblecko-ako-sa-vam-dari/ myslím, že ak jej napíšeš IP, nejako by ste sa dohodli - alebo možno aj ty vieš šiť. 🙂

nikuska265
5. sep 2013

@aliza však nech každý robí ako uzná za vhodné. nechápem čo sa takmer všetky mamičky tak radi oháňajú tým, že žijú v zahraničí. Tak jasné, za to že niekto žije tam a tam, tak musí byť proste len to dobré,a my v sprostom zapadákovom slovensku nevieme nič. OK, ja robím pre svoju dcéru , to čo uznám za vhodné, a to čo je pre ňu najlepšie, nech robí každý pre svoje dieťa tak ako uzná za vhodné. mamička chce dať svojmu dieťaťu čiapku, tak prečo ju presviedčať, nech tak nerobí, lebo inde sa čiapky aj tak nenosia. kto nech dáva, druhý nedáva , je to každého vec a ja do nikoho za to nemusím obúvať , že niekto robí inak ako ja .

aliza
5. sep 2013

@nikuska265 ja som reagovala na tvoje slova o pevnosti hlavy a na to, ze dieta budu z vetra boliet uska. A prepac, tvoja rekacia bola typicka pre ludi zo zapadakova....ja som nepisala, ze je nieco v zahranici dobre, pisala som, ze deti aj vo vetre chodia bez ciapky a ziadne bolave usi nemaju. A nepisala som to jedina, takze neviem, potom na Slovensku mate ako jediny na svete specialny vietor, ktory sposobuje bolave usi, inak si to neviem vysvetlit.

luciferko162
autor
5. sep 2013

@josenka tak to je super napad!!! Dakujem 😉

luciferko162
autor
5. sep 2013

@jajus28 to je zlate 🙂 aj nasa zboznuje auticka 😀

uhnakova
5. sep 2013

aj nas maly zhadzuje ciapku, takze sme presli na mikinu s kapucou, tu obvykle toleruje, mozno aj preto, ze neobopina hlavu tak tesne ako ciapka 🙂.

bis
5. sep 2013

naša robí presne to isté s čiapkou a podbradníkom...tiež mám obavy čo bude..

luciferko162
autor
5. sep 2013

@uhnakova aj mikinu s kapucnou som skusala a tu kapucnu tahala aj s mikinou 😀

hradnapani
5. sep 2013

@luciferko162 ak predtym ciapku tolerovala, tak je to len prechodne obdobie - proste objavila svoju novu schopnost dat si ju dole, kedy sa jej zachce 🙂 Neboj, ked budu mrazy, necha si ju na hlave, deti nie su hlupe. Ale presne som toto zazila a stresovala, ale napokon nebola ani ziadna choroba a stahovanie ciapky prestalo bavit (potom sa zacal vyzuvat 😀

majka1981
6. sep 2013

@luciferko162 skus ju v tom posmelovat, aby si uz sama dala ciapku na hlavu - je to zabavka a bude stastna, ked ju pochvalis ze si ju dala na hlavu 🙂

luciferko162
autor
7. sep 2013

@majka1981 No ono ju to bavi davat na hlavu, ale mne 😀 Asi si budem musiet dat aj ja ciapku, aby si dala aj ona 😅 Je velmi stastna ked ju moze dat mne na hlavu a ona sa jej zbavi 😀