Ahojte baby potrebovala by som radu, skôr než pôjdem na gastro chcem vyskúšať čo sa bude dať a zbytočne nestresovat dieta vyšetreniami.
Máme taký problém že maly od narodenia málo kaká. Kojila som ho a bolo normálne keď v prvých mesiacoch kakal len raz za 10 dní. Ale teraz keď postupne pridávam prikrmy tak kaká málo a pri kakani plače. 2 dní pred kakanim nespí, je nervózny a väčšinou to jeho trápenie musíme ukončiť my rektalnou rurkou alebo cipkom. Snažila som sa vylúčiť zo stravy všetko čo zapeka mrkvu zemiak žiadna ryža alebo pečivo.... a pridala som viac ovocia a sliviek hlavne. Užíva probiofix. Neviem ako ďalej, doktorka nás posiela na gastro...nemali ste podobnú skúsenosť? Čo vám pomáhalo?
@alzbeta222 moj maly sice zapchy nema, ale hustu stolicu a trosku vacsi problem sa vykakat ma vtedy ak pije malo vody. Stretla soms a vsak s tym, ze ak deti mali taketo zapchy, tak im pediatricka odporucila na nejaky cas vysadit Vigantol a stolica sa upravila, pretoze prave Vigantol mava velmi casto na svedomi zapchy.
Viac vody a skus zmeniť probiotiká, pomoze aj cvicenie, tepla sprcha na brusko.
Aj moja neter to má, skončili nakoniec v nemocnici a zistili jej že má zúžené črevo pri konci a preto jej to ide ťažšie. Hlavne sestre povedali že u nej neexistuje že nekaka dva dni po sebe, lebo potom to nevie vytlačiť. Musíš odsledovať aby každý deň kakal. Ja by som išla aj na to gastro, ale neviem či zrovna s týmto ti tam pomôžu. Viem že existuje niečo také čo sa deťom dáva a zmakcuje to stolicu, určite to treba riešiť.
my sme si so synčekom prežili dačo podobné. začalo to ale až okolo roka. nekakaval aj týždeň a bol tiež nervózny placlivy. to že vas posielajú na gastro je dobré aspoň budete vedieť či má niečo vážne. nás dr neposlal nikam stále mu dával klistir čo nie je vôbec dobré ako som sa neskôr dozvedela. trvalo to takto asi rok. musíš dohliadať aby veľa veľa pil. nášmu syncekovi pomohli vločky s jablckom ráno a jablkova stava ale nie z obchodu ktora plná cukru. buď doma vyrobis alebo čerstvá z dakej farmy. na to vyšetrenie ale určite choďte...
@alzbeta222 my sme mali to isté aj máme , už máme dva a pol roka a stále sa stým trápime , máme za sebou aj všetky gastro vyšetrenia , všetky pokusy čo existuje a stále nám nič nepomáha , dnes zas stým bojujeme som stoho na prášky už ... :(
@adrianka7d fuha chúďa malé. nášmu syncekovi to tiež trvalo asi tak do 2.5 roka. bolo to hrozne obdobie. všetci sme pri kakani plakali😭
ale urcite to prejde. skúšali ste vločky jabĺčka stavy a podobne ? inak teraz si spomínam my sme syncekovi ešte dávali čerstvé mlieko z farmy ono je tucnejsie ako z obchodu a upravuje crevnu mikrofloru....veru to nám pomohlo 🙂
@2812ivana všetko som už skúšala , slivky rôzne šťavy , aloe Vera , duphalac , rôzne mlieka pol roka sme mali aj bezlaktozovu stravu , vlákninu mu dávam , každý deň polievky ,ľanové semienka , už neviem veru čo vy som vyskúšala a veru je to hrozne ... ,Stále ho tak trápiť aj ja sa pri Tom trápim a už neviem ako by som ku pomohla dnes som mu dokonca dala vipit lyžičku olivového oleja čo som čítala že pomáha aj vaňu teplú som mu robila ,včera večer mal cipok a stále nič som na prášky už ...
@adrianka7d jogurty probiotiká a také si skúšala?
@alzbeta222 no pravda hovorím že mám všetko možné odskúšané , Dávam mu vseliake acidka a zakysane jogurty atď a nepomáha probiotiká aj vyše pol roka sme dávali aj viac druhov tiež nepomohlo.
@adrianka7d nieviem či poznáš ale my sme začali fungovať podľa programu čo jedia zdravé deti. Bola som na prednáškach a podľa toho jej varim. Existujú rôzne kombinácie ktoré sú ťažké na detské črevo a z toho býva zápcha a iné zdravotné problemy. Malej to dosť pomohlo. Ale stále sa vyhýbam bananu a pečivu
@alzbeta222 nie ten program nepoznám , ale banánu a bielemu pečivu sa tiež vyhybame
@adrianka7d skús to, majú aj stránku a vieš ísť na prednášku online. Ono sú to výživový poradcovia ktori to majú vyštudovane a zaoberajú sa deťmi. Stravou od prvých prikrmov...ja som ich našla na nete
@jajinka17 nie neprevarali sme ho lebo tym znicis prave tie enzymy ktore su v tom mlieku krore v kupovanom pasterizovanom nenajdes...takze neprevarat dat tak trosku vypit rano napriklad. to bola jedina vec ktora mojmu syncekovi pomohla a odvtedy je vsetko v poriadku.
vyskusajte mozno pomoze aj vam 🙂
@adrianka7d rozmyslala si ci to nema tvoj syncek z psychiky? odpliekovanie alebo podobne nieco?
ja som skusala maleho davat od 1 roka na nocnik kakat lebo to robila aj suseda a fungovalo to tak preco by nie s mojim synom ...☹
ked som videla ze tlaci bezala som s nim cez cely byt hladajuc nocnik a on sa medzicasom zasekol a odvtedy tie problemy. bolo mi to luto urobila som chybu s druhym dietatom to uz veru neurobim.....
@alzbeta222 uf tak ked place isla by som na nejake vysetrenia,aj ked je to gastro tak aspon na konzultaciu. Moj drobec nema az take problemy len sa puci dost, niekedy viac niekedy menej ale v takom pripade aky opisujes by som to istotne riesila ked ani vynechavanie zapekacich veci nepomaha. Mozno nasadia len nieco lepsie ako probiofix a bude to ok. Drzim prsty