viete mi poradit ako na to aby sa mi synček tak neprehadzoval? v noci sa mrvi,pretača ,potom mrnči lebo nevie zaspat vždy ho to prebere a je to jeden kolotoč,Uspavanie na prsniku ,cumlik vypluva ,nechce ho 😒 Skušala som aj zavinut ale už je velky a nie vždy tam chce byt .
@babulka82 to dobre poznam, moje dieta bolo v jednom kuse v pohybe aj pocas spanku, ale zase nebudil sa na kazde otocenie. Podla neurologicky bol ok, takze jedine nam zostaval ten prsnik. A este by som ti odporucila trosku mu zmensit priestor v postielke, ak v nej spava a ma tam vela priestoru. Mozno sa tam citi strateny a potrebuje trosku stiesnenejsie prostredie (co pozna z bruska).
U nas sa to casom napravilo, spava uz ovela kludnejsie. Proste, asi potrebuje dozriet.
@hradnapani no prave on spi so mnou v manželskej lebo od narodenia zle spi a často ho kojim.Nespi v svojej postielke lebo to sme nespali už vobec .On sa prebere a v takom polospanku sa prehadzuje ,mrvi a da sa na bruško,niekedy tak aj zaspi ale vačšinou nie a plačka .Nevie sa sam uložit.
@leporeloo on zle spi a preto sa ukludnuje prsnikom ,spi takto od narodenia neni to zubkami.
U nas to bolo podobne, vkuse sa mi mrvila,otacala, az sme zacali spavat na cicke, takto asi do 8-9 mes, potom som ju uz skladala vedla seba, ale aj tak rada sa kruti po posteli.teraz sa mi zda ze uz zacala tuhsie spavat,mame 22 mes a vsetci sa lepsie vyspime.inak stale len prsnik do ust a ako hovorim jeden cas len na prsniku spavala a z nespavca bol razom spavec co potiahol bezne 12 hod vkuse v noci kedze pila kedy chcela.ja som tomu dala volny priebeh, teraz sa zda ze aj dni (uz obsedi) aj noci uz nastavaju kludnejsie.inak je dcerka fyzicky nezmar a stale sme boli vonku od skoreho rana az do vecera.dni aj noci noli v pohybe 🙂
@babulka82 to ti neviem povedat.ja som tomu nechala volny priebeh lebo som uz nevedela nic lepsie vymysliet co by dcerke pomohlo.my sme napr ani autom nemohli cestovat nikde len do najblizsieho mesta cca 20 km kedze dcerka obsedela v autosedacke asi 2 minuty.a zrazu tento mesiac v pohode 2x4 hodiny cesta do nitry od nas z vychodu a spat. Plus teraz ten tuhsi spanok,mam pocit ze zazraky sa deju haha ale bude to asi prirodzeny vyvin,sama k tomu dospela,nikto ju nenutil. Moja bola velmi kontaktna sama nikdy nechcela spavat, tak do 11 mes sme sa nosili v satke a potom uz len spime spolu na posteli, doteraz ale hadam aj to sa samo upravi 🙂 akurat ti poradim, pritisni ho k sebe,vloz prsnik do ust a spite tak, moja bola vtedy pokojnejsia a lepsie sme spali.alebo rovno som si ju polozila na seba krizom cez prsia.aj ked som sa nehybala, aspon som sa lepsie vyspala oproti tomu co bolo predtym ako pises aj ty.
mrvenie = hladné dieťa. Nakŕmené a zasa sa mrví? Tak ho znova nakŕmiť.
@babulka82 podla mna sama si si dala odpoved v otazke, ze jedine co pomaha je uspavanie na prnsiku....
ja by som ponukla prsnik, moze byt smadny rozruseny mal zly snicek a v neposlednom rade to mozu byt zuby
ked isli zuby nam bola mala na prsniku non-stop a to neprehanam 🙂 ale som rada ze som jej mala ako pomoct aj ked tie dni boli niekedy potom velmi narocne ...