Neustále blbé reči na neodplienkované dieťa

29. dec 2024

Caute,asi sa potrebujem len vyrozpravat.
Syn mal v decembri 2.5r, v oktobri mi volali z prace, nech sa vratim od zaciatku januara, ja som vravela,ze dieta nie je odplienkovane, do skolky ho nevezmu (jedine do sukromnej a fakt nechcem platit mesacne cca 600€, ked moj plat je 900...)
A oni,ze co? Take velke dieta je neodplienkovane? Ze preco s nim netrenujem? A ze to za 2.mesiace zvladnem a musim zvladnut. (Nic nemusim). V rodine teraz kazdy cez sviatky,ze ako to,ze nechodi na nocnik ( davam od cca 2r, vtedy este na nom sedel, obcas sa vycikal, ale prisla faza,ze zacne hurobsky revat a nechce ani nocnik ani redukciu). Vie pekne rozpravat. Vie,ze cika a je pocikany atd, hra sa s plysakni a vsetky dava kazdy den cikat a kakat na hrackarske wc, ale sam nejde ani ked sa pokrajam. Nepomaha nic ,co som skusala.
Vzdy pocuvam len reci ,ze nasa Hanka mala rok a uz chodila na nocnik a on taky veljy nechodi? A podobne. Uz ma to ozaj nebavi pocuvat. Ujo mi zas povedal,ze by ho spraskal ako zito,ze to kedysi tak robili a decko bolo hned na nocniku. Ja dieta nebudem bit za to,ze ma nejaky blok.. nie som na hlavu.
Prosim poradte, ako sa obrnit a co vam pomohlo pri rpodobnom dietati? Nepiste mi,ze vase dieta chodi na nocnik od roka, gratulujen,ale to mi prd pomoze.

gribka1
29. dec 2024

No najlepšie je vždy reagovať hneď na takéto reči. Aby každý vedel, čo si k tebe dovoliť a čo nie. Ako sa dá voči tomu obrniť, jedine jedným uchom dnu, druhým von, keď nevieš priamo.

oceanahory
29. dec 2024

Mame rovnako stare deti 🙂...syn mal tiez 2,5 v decembri, no a tiez je neodplienkovany. Skusali sme vsetky mozne alternativy, metody...ale nechce. Nutit ho nebudem, resp. ako by som ho vobec vedela donutit? Prilepim ho na ten serblik? Syn je tiez velmi rozumny, plynule rozprava, vsetkemu rozumie...ale serblik aj wc jednoducho odmieta. 🤷 Moj nastupuje do skolky az od septembra, takze ja pevne verim, ze to dovtedy nejako dame.
Co sa tyka rodiny a pod. samozrejme, ze som si vypocula uz rozne nazory podobne ako ty, ale mna to vobec nezaujima 😅 ... vacsinou im poviem, ze "nech sa paci, mozete to skusit", ako som to povedala aj mojej mamine, ci svokre. Skusili a stale skusaju, minule mi mama dovliekla nejake farebne tabletky, ktore ked ocika, tak sa zafarbia v serbliku....samozrejme vsetko bez uspechu 🤣. Takze sa uz aspon netvaria, ze je to take jednoduche a kazde dieta naozaj nie je rovnake.
Ja sa na tom uz iba bavim a ich reci su mi ukradnute 😉.

lia2929
29. dec 2024

Moj 2 roky 2 mesiace tak isto este nechce … vie ze sa tam ma chodit aj ked cikne inde povie “hi!” Vola ma hyka ze nieco zle sa stalo ale este nechce na wc a ked sa podari tlieskame tesime sa a nejde to.. ma kazdy svoj cas . Znamej dcera tesne pred 3. Narodeninami…a vsetko oki proste musi na to dieta dozriet.. ludia nech sa staraju o seba

basska_b
29. dec 2024

No nic, sviatky skoncili, mudrlanti z rodiny sa rozisli domov, expertov z prace tiez neries, proste povedz, ze hodlas ostat na RD do 3 rokov dietata a bodka. Ty si poznas svoje dieta a vies, co a ako. U mna inak pomohlo, ze som proste vzala plienky na den i na noc, povedala som , ze uz su velki a ze to spolu zvladneme, neplanovali sme si 1-2tyzdne ziadne cesty, ziadny program, v klude sme sa sustredili na nocnik a islo to, po par dnoch behali sami, dostali Lindt gulku, nalepku alebo Kinder cokoladu, blok z velkeho WC sme tiez odburali nie nasilne, ale po par mesiacoch, ked na to prisiel cas. Vzdy som pri nich stala a laskavo ich povzbudila,hovorila som, ze im.verim a ze nevadi, ked je nehoda ... A tiez mali uz skoro 2.5 roka a cele okolie rypalo, ze preco maju este plienky. Ale ja som.vedela, ze ti mudroši so mnou pocurane gate a revuce deti riesit nebudu. Uz som si pofrflala, nech si sem pridu a odplienkuju, ked su taki mudri 😃 a ozaj, cim.menej sa zdoveris, tym menej budu rypat do teba. Vycitili, kde sa citis neista a tnu do ziveho. Kasli na nich. Povedz , ze do maturity to isto zvladnu 🤣

autor
29. dec 2024

@gribka1 ja som im povedala,nech sa nevyjadruju, ked vlastne dieta nemaju alebo nech sa paci, skusajte :D nikto nebol uspesny,co mal pokusy. Len ma nebavi vzdy viest taketo negatívne debaty.

pseudomonas87
29. dec 2024

Moja mala 3 a pol keď bola odplienkovana.mali sme to šťastie že v nemeckej škôlke toto nikto neriešil. Takmer všetky deti trojročné mali plienky.
Pošli ich do prdele.

domak2
29. dec 2024

V práci si nemusela hovoriť prečo presne, stačilo povedať, že nemôžes, pripadne ho nevzali do škôlky a koniec debaty. A ku zvyšku som rada, že som v uk, lebo môj sa naučil až nedávno, mal cca 3 roky 3 mesiace. Tiez predtým akurát pri pohľade na nočník reval. Plienku nemá ani v noci, len teraz zas nechce chodiť na normálne WC ale aj tam sa dostaneme. Tu v škôlke nikto nič nerieši, normálne prebalia pripadne pomáhajú s odplienkovanim, prezlecu atď. Len zas sú jeden na 4 deti.

gribka1
29. dec 2024

Tak to ich teda dlho baví toto riešiť. Fakt príde čas, asi len vydržať.

misana84
29. dec 2024

No jednoducho nedajte plienku a bude odplienkovany…

derdia
29. dec 2024

Na toto treba odpovedať "ako ste sa naučili vy, tak sa naučí aj on"
A pozor na skákanie, lebo deti sa vedia veľmi zľaknutie keď sú nútené kakať do no nika a môžu potom udržiavať a to je tisíckrát horšie ako mat plienky do 5 rokov... Kamoskin syn kakal vždy do slipov... A vyrástol z toho... Proste to prestalo... A tak to treba aj brat. Ze v prvej triede to robiť nebude...

janinah
29. dec 2024

Čiže nepotrebuješ rady ako odplienkovat.ale rady ako zvládnuť reči iných...no.Boh ti dal dve uši.jednym dnu a druhým von..

kiki68
29. dec 2024

Moj syn sa odplienkoval nejak tesne ako mal mat tri roky. Ale tak, ze uz nemal nehody. Prislo to samo a zmakol to za mesiac. Ale nenutili sme ho.

hederamonstera
29. dec 2024

Ja som s tym proste bola stotoznena a v pohode, takze reci druhych mi boli ukradnute a ked mi hovorili v style ako dieta vystriekali hadicou so studenou vodou a pod, som si pomyslela svoje a uz uplne mi boli u riti ich reci ;)

uhnakova
29. dec 2024

Vykašli sa na to odplienkovanie aspoň na pol roka. Normálne odlož nočník a nespomínaj ho. V lete bude mať tvoj syn tri roky a uvidíš, pôjde to. Veľakrát som to zažila so svojimi deťmi, že niečo nechceli robiť alebo im to nešlo. Netreba tlačiť na pílu, naopak, treba to odložiť o nejakú dostatočne dlhú dobu a zrazu problém pominie. Neustálym nátlakom sa vyvinie dieťaťu akurát psychický blok a ten riešiť je omnoho ťažšie. Konkrétne u nás išlo o odmietanie jedla, odmietanie/strach stupiť na piesok, odmietanie/strach vojsť do vody. Všetko sa to stratilo v čase, keď sme tomu ako rodičia neprikladali význam. Dieťa po nejakom čase nakoniec zabudlo, že protestovalo alebo sa bálo.

personality
29. dec 2024

Môj mal 3,5r keď už nemal plienku. Netreba to hrotit. Ostatným povedz niečo také, že ty si sa naucila už ako (dopĺň si koľko) ročná nemať hlúpe poznámky, dávať nevyžiadane rady a starať sa do cudzích veci.

sisska96
29. dec 2024

Teraz je iná doba, decká nejak neovládajú odplienkovať sa ....

gribka1
29. dec 2024

@sisska96 Neskôr sa odplienkovávajú aj rozprávajú. Ale všetko príde, takže aj to je v poriadku.

minesasubu
29. dec 2024

syn bude mať 2,5r a odplienkovany nieje a ani to neskušam lebo viem že nieje pripravený , počuvam to už pol roka
neriešim ich , vždy to vyargumentujem a otočim debatu a chvilu je pokoj ale su proste ludia ktorý sa starajú do všetkého, je to unavne lebo nikdy neprestanú stále si niečo najdu
takže to buď ignoruj alebo ich razne pošli niekam

marsmykkok
29. dec 2024

Teraz je taká doba, že nejako to odplienkovanie matky nemajú ako prioritu a vôbec nechcem o tom diskutovať či je to správne alebo nie, nevyznám sa v tom. Ale ty by si sa mala naučiť nevešať všetkým všetko na noc. Proste v práci poviem, nemôžem prísť ešte, nemám pre syna škôlku a nemusíš sa nikomu spovedať že či je to preto že má plienky, či je škôlka plná, či nezvláda odlúčenie alebo čo. A rovnako širšia rodina. Do školky ešte nedám a hotovo a dôvod nepoviem, nemá ich to čo zaujímať, neživia ťa. A rodina bližšia ak proste zbadajú že má plienku, tak im povedz pekne, že momentálne od nich rady nežiadaš, že pre teba to problém nie je práve teraz a ak budeš chcieť rady, vypýtaš si ich a že si vážiš, že ti chceli pomôcť. Proste vedieť obhájiť seba a že ty rozhoduješ ako matka o tom, ale zároveň oceniť, že ti chceli pomôcť.

domak2
29. dec 2024

@sisska96 môj brat ma cez 40 a odplienkoval sa 3 ročný, má vysokú školu. Len mi je ľúto, že si isto mama musela vypocut svoje, plus chudak presedel zbytočne hodiny na nočníku nasilu. Ja som sa odplienkovala v roku a žiadne úžasné zásluhy som za to nedostala, stale čakám 😅

lienka.7
29. dec 2024

@autorka nevšímaj si nereagovať... jedna tu písala, že učila dieta na nočník 8 mesiacov ci koľko!!!🤦‍♀️ nie je pripravený, akonáhle bude, dá to naozaj za pár dní. Ja som s mojou skúšala v lete, tiez mala vtedy 2 a pol a nic, nechcela si sadnúť a zúrila keď videla nočník. V novembri sme to zvládli za 3 dní a teraz už chodí rovno na wc! Drzim palce ✊🍀

januska2
29. dec 2024

@pseudomonas87 presne tak. Aj my sme v nemecku. Malý ma síce rok a pol nechce ani sedieť a v skole ma deti 3r plienky. Neterina tie az cca 3a pol ročná tiež v nemecku .

danica2711
29. dec 2024

spýtaj sa ich, kedy im ho môžeš doviezť na mesačný pobyt na odplienkovanie, keď sú takí múdri

pralinka86
29. dec 2024

Zmena temy pri takýchto radach. Kazdy vychovava podla svojho uvazenia a pozná svoje dieta. Az budu mat deti, mozu skusat po svojom. Alebo uz mali deti, vyskusali na svojich. Nie tvojom. A zmena temy, otocka.
A samotne odplienkovanie, nuz nedas plienku, max na noc. Bude ocikane vsetko tyzden, dva tri, no raz nastane zmena. Niekto ide rovno na wc, iný nocnik, vana, iný vonku cika, tato/mama na sebe ukazujú. Tiez niektore deti akoby potrebujú prekrocit tu hranicu neistoty, mozno sa boja, maju respekt alebo neviem. A ked sa to raz podarí, tak to ide potom.
Mate cas,nemate sa kam ponáhľať, kludne mesiac dva si dajte pauzu, mozno mu zacne vadit plienka, tak odvtedy ju prec dat a nepolavit. Vsetky mamy utieraju ocikane plochy a zbieraju kopky doma ci po zaharadach ci susedoch 🙈
A v praci by som neuvadzala detaily ani tieto ani ziadne ine, ci nevysvetlovala. Mozes byt doma do 3r, tak proste si. Nemas kde dat dieta predsa

autor
29. dec 2024

@marsmykkok povedat som to bohuzial musela. Veducej sestra je riaditelka skolky, takze vyhodu v praci mame tu,ze dieta vezmu hocijedy pocas roka, tak som to nemohla zatajit

autor
29. dec 2024

@oceanahory som rada,ze niekto preziva to iste,aspon ma vies pochopit :D jAsne, tiez som si vravela,ze ci ho mam prilepit na serblik, ked nechce na nom sediet. Asi to chce len cas.

autor
29. dec 2024

@pseudomonas87 tak to mate super

autor
29. dec 2024

@domak2 parada,ze jeden na 4 deti, vidis, pre kazdeho lepsie. No, ako som písala vyssie, musela som to odplienkovanie spomenut.

autor
29. dec 2024

@misana84 ale to nie je odplienkovanie, teda pointa toho bude uplne mimo :D bez plienky sice bude, ale budemw mat ocurany cely byt.

autor
29. dec 2024

@derdia no ved kakanie zdržiava uz teraz, nocnik ho v tom len podpori, tiez si myslim,ze je to horsie,