Ahojte viem ze sa tu ta téma opakuje stále... Mala ma 2roky a mesiac ... máva po spaní suchu plienku už od minulého roka novembra tak sa pekne vyčkala do nočník... viem ze chápe a vie kedy sa jej chce cikat aj kakat len sa proste nepýta len občas. Cez deň je už bez plienky na noc ešte ma a v noc sa pekne zobudi ze sa jej chce cikat ... len cez deň štrajkujú . Do nedávne keď sme išli na dlhšie von tak hovorila ze sa jej chce ale pekne vydržala až kým sme prišli domou do plienky sa nevycikala a ani nevykakala ... Teraz keď sa jej opýtať ci chce cikat tak mi povie ze nie a vzápätí sa vycika a hra sa v nej a keď sa jej opýta co spravila tak mi povie ze cik . Teraz vie otázka ako mam postupovať lebo ja som už bezradna co mam robiť?
@nikaeli cez deň keď sem doma tak nemá len keď ideme von alebo dale niekde na nákup tak tedy ma
nedavah plienku von ani nikam zober kopec nahradneho oblecenia a len vydrzat
ale tu píšeš, že ju má - 'vzápätí sa vycika a hra sa v nej a keď sa jej opýta co spravila tak mi povie ze cik' - alebo som to zle pochopila? preto mám pocit, že ju to pletie a nerieši, že sa popišala.. do gatiek by to možno neurobila..
@nikaeli doma nemáva vôbec len keď spi .. normálne ma doma gatky a teplaky.. len keď sa jej pýtam ze ci ide cikat tak mi povie ze nie a zachviľu sa vycura a hra sa v tom ako keby to bola voda lebo bacorinka
A načo jej ju dávaš von? Zbytocne ju tym iba pleties. Kým pôjdete von vycikat a kup si skladací nocnik. Vycika sa ti tam ked ste vonku. Ja tak mam. Moja sa vypyta a nie je problem.
Tak to robis chybu. Bud to je odplienkovana alebo nie je. A teraz nemam na mysli spanok. Vezmi nahradne oblecenie. Ked idete von vzdy sa treba vycikat.
Tak teraz si neviem predstaviť ze som von s dieťaťom v tej zime a niekde sa pocika cestou .. keďže je veľká asi kočík neberiete ... iné je to v lete keď bolo teplo a chcela si odplienkovat trebalo ísť qj vonku na ihrisko na prechádzku bez plienky a vziať náhradné oblecko ako baby píšu v teple hoc niekde za stromom stiahneš nohavičky dáš čisté suché ale teraz ťažko
raz píšeš, že plienku má, potom že nemá.. keď sa hrá a sa pociká, tak kde? do plienky? aj to môže byť 'chyba' - má istotu a cíti sa v bezpečí, tak načo by šla pišať inde 🙃 ak to už bez plienky zvládla, nedávaj jej ju.. ani vonku.. (na noc by som možno nechala, kým nebude mať zvládnutý deň)