Neurotický tik v oku u 3 ročnej dcéry

quest7891
18. jún 2019

Chcela by som sa poradiť čo pomôže odstrániť tik žmurkanie v očku u detí spôsobené psychickým vypätím. Pri akej príležitosti to začalo u vás a bolo nutné ísť aj k neurológovi alebo to prejde samé a za aký čas? Naša dcérka (3roky)to začala robiť keď som bola preč v pôrodnici s bábätkom aj po príchode domov asi kvôli žiarlivosti na súrodenca,lebo pridalo sa k tomu aj nočne pocikavanie.Davam jej vitamín Bkomplex a venujeme sa jej najviac ako sa dá aby bola v pohode, týždeň bol kľud a teraz to znovu začalo.Myslim, že to súvisí len so psychikou lebo doteraz to nikdy nerobila, ale už mi napadlo aj či nemá niečo s očami, či by nebolo vhodné vyšetrenie.Pediater povedal že to odzneje samé ale už to trva s pauzami skoro mesiac. ďakujem za skúsenosti

micka81
18. jún 2019

@quest7891 Moja dcerka nastupom do skolky zacala zmurkat. Pritom to tam mala rada, neplakavala, tesila sa tam. Drzalo ju to cca 3 mesiace, potom ju to preslo. Na kratko sa jej to vratilo po porode druhej dcerky, ale vtety to nebolo take intenzivne a aj to rychlo preslo. Maju to vraj deticky, ked nevedia dostatocne spracovat vsetky podnety, ci uz negativne a tak isto aj pozitivne...

eliska13
18. jún 2019

@quest7891 najlepšie nevšímať si to neupozornovat prejde to, ak by nie chod k lekarovi

klya
18. jún 2019

Nám pomohol b vitamín. Pozri na to, nájdeš na nete, ktoré konkretne treba.

ivanaa346
2. júl 2024

@quest7891 Prosím prešli u dcérky tie tiky ? Čo pomohlo ? Ďakujem

quest7891
autor
4. júl 2024

@ivanaa346 Prešlo to časom, lebo to bola reakcia na stres, že som bola prvýkrát na dlhšie preč od nej a z nového súrodenca,celkovo tú zmenu ťažko niesla. Dávala som jej Bvitamín a aj doteraz ked má náročnejšie obdobie, tak jej nasadím Bvitamín kvapky alebo magneKids je to taký prášok magnézium +B6 pre deti, môže sa od3rokov. Tiež treba dieťa uisťovať, mojkať, aby akýkoľvek stres zvládalo lepšie, lebo tie tiky sú reakcia preťaženého nerv. systému, stresu a vyčerpania celkového, aj u dospelých.

ivanaa346
8. júl 2024

@quest7891 a prosím po akom čase sa to zlepšilo ,ako dlho tie tiky trvali kým nastalo zlepšenie ?