Netúlivé dieťa kvôli odlúčeniu po sekcii

oblivian
4. aug 2017

Žienky, asi mi uškodilo toto horúce počasie, no rozmýšľala som nad tým, či môže byť súvis medzi sekciou a následným odlúčením dieťatka od matky na 24 hodín a netúlivosťou dieťaťa.
Moja dcéra má 2 roky a nikdy nebola túlivá. Nerada sa stíska s nikým z rodiny, ani so mnou. Neznáša(la) šatky či nosič, zaspáva(la) najradšej sama v postieľke za našej prítomnosti. Teraz si už niekedy nechá dať pusu alebo ju môžem objať, ak jej niečo bolí, inak ale nič... 🙂
Ja som s tým OK, nevadí mi, dcérka je úžasná, vyrovnaná, šťastná. Len mi napadlo, či nemajú aj iné matky, čo rodili sekciou, podobnú skúsenosť, podobné dieťa?...

nyusika
4. aug 2017

@oblivian
riesis blbosti, su proste nemojkacie typy, ja k nim patrim tiez.\a nebola som porodena sekciou

ave17
4. aug 2017

Ja to isté a ani moje dieťa to nemá moc rado;)

terezka1947
4. aug 2017

@oblivian to sekciou ani odlucenim nebude...moj starsi je nemojkaci...ma uz 5r,no a mojkat sanidky nechcel,mladsi je mojkac aj za toho prveho-je to o povahe

sense
4. aug 2017

Rodila som prirodzene, dieta som mala hnedpri sebe a do cca 2-2,5roka bolapidobna ako opisujes teraz ma 4 a velmi rada sa mojka aj tuli a pride sama od seba

veronikonv
4. aug 2017

Mám dvojičky narodené sekciou, odlúčenie na 24 hodín...chlapček je moja prisavka od narodenia, dcérka do dvoch rokov samostatná jednotka. Potom sa to postupne začalo zlepšovať.

stastenka42
4. aug 2017

@oblivian bože to čo je za hovadinu??? Každé dieťa je iné, snáď nie sme klonovaní?? Ináč ja som rodila sekciou a moja je až moc tulivá..mojkala by sa a cmuckala nonstop...opakujem, každé dieťa má svojskú povahu a buďme radi že to tak je... buď rada že je zdravá,to je dôležité...

marcelatje
4. aug 2017

Mam dve deti sekciou. Jedno je viac mojkacie ako to druhe.
Ja som sa narodila prirodzene a som vyslovene antimojkacia 😂😂😂😂😂

vladka09876
4. aug 2017

Sice som nerodila sekciou ale mojho som videla po narodeni par minut a bol v inkubatore na nedonedeneckom kde ma nechceli pustat pretoze som kaslala a nevedeli zistit s coho.nakoniec mi zistili astmu ale to som uz maleho brala domov

vladka09876
4. aug 2017

@vladka09876 A tiez sa nechce tulit 😀

dijefcatko
4. aug 2017

ja súhlasím, ale nebude to ani tak sekciou ako odlúčením. obe dcéry mám prirodzene, prvá bola odo mňa preč 17 hodín a je antimojkacia, druhá neprerušený bonding 2 hodinový a je to mojkáčik. Minúty po narodení sú kľúčové a deťom sa do mozgu dostane viac, ako si dokážeme predstaviť.

katrin21
4. aug 2017

urcite nie... moja prva aj druha je sekciou... prva bola tuliva velmi... a to bola dlho mimo mna u sestriciek, 4 dni na pooperacke som lezala a potom mi ju este par dni nosili len na kojenie.... kedysi to bolo tak po sekcii.... no a teda je to mojkac riadny... co som sa jej nanosila... ach jaj...
a druha je tiez sekciou a tuliva moc neni, ale to vobec nesuvisi s odlucenim. podla mna je to proste povaha... Aj dospelych mas takych, co si prejavuju dotyky a city a iní nie....
a okrem toho, este sa to vychovou da zmenit... ked si zacne uvedomovat neskor, ja z mojej este spravim tulkača, to som si ista 🙂 proste ju tak budem viest, ze sa budeme mojkat a tulit, ved aj teraz to robime, len nevydrzi.. ale zlepsuje sa to :D, ma len rok a nieco

gia87
4. aug 2017

Môj malý je tiež sekciou a je to veľký tuľko. Samozrejme musí mať náladu 😀

johanka_de_arko
4. aug 2017

Ani typom porodu, ani odlucenim. Somariny. Nase su vsetky sekciou a vsetky boli odlucene a su to super prisavky. Radi sa mojkaju, aj ked su to samostatne jednotky a nemaju problem s odlucenim (skolka, jasle). A poznam aj rodiov adoptivnych deti, ktore boli hned po porode osamotene a odlucene, bez kojenia, iba same v postielke cakali kym sa dostali do rodiny a tiez su to mali pritulkovia. Naopak poznam deti matiek, ktore rodili klasicky a kojili by az do dospelosti, ale deti zaujem o tulkanie nemaju. Urcite sa to neda zovseobecnit, ze ma sekcia ci odlucenie nejaky vplyv. Je to typom dietata.

patka24
4. aug 2017

Ja som nerodila sekciou, ale maly bol tri dni na novorodeneckom, lebo ja som bola slaba a na transfuziach, ale od prvej noci co bol so mnou, tak spal nacucnuty na mne, uz v porodnici, potom som ho mala stale v satke, spaval s nami v posteli, kazdy frflal, ze bude na mna prilis naviazany a neviem co, ale ako postupne viac vnimal podnety okolo, bol na mne nalepeny menej, od osmeho mesiaca spi sam, nepotrebuje ma ani pri zaspavani, mojkat sa sam nechce, ked ho postiskam, tak sa tvari ako tyrane dieta, a nemyslim si, ze by na tomto nieco zmenil bonding alebo cokolvek ine 🙂 proste je taky a hotovo

ladyiwush
4. aug 2017

Naša dcérka prišla na svet sekciou. A je to mojkajuce stvorenie rozdavajuce lásku 🙂 čakáme druhé bábätko po hladká mi bruško teší sa 🙂 tatovi dá pusu mne dá pusu starým rodičom 🙂 nieje to sekciou aké sú deti 🙂

tarvika
4. aug 2017

moja bola po sekcii vyse dvoch dni odlucena, nosena iba na dojcenie. a teraz ma 4 roky, je velmi dotykovy typ. najma pri zaspavani ma ohmatava, lezie po mne, musi sa ma drzat atd.

jvlo
4. aug 2017

Dcéra sa narodila sekciou, boli sme 5dni od seba, keď bola na jiske. Je to moje malé mojkadlo....u nás to nemalo vplyv. Mojkala by sa stale

pininka
4. aug 2017

@oblivian aj moj bol taky, po sekcii a este chudak aj 4 dni sam na jiske,len som ho kojit chodila. Zo zaciatku nechcel nikoho, zaspaval sam, ziadne mojkanie a teraz? Ma skoro 6 a stale by sa mojkal. Moze byt ze nikdy nebude taka. Moja sestra to neznasa cely zivot,sme ju volali studeny odchov a narodila sa pritodzene.

bombonka
4. aug 2017

Tuším Ti toto teplo fakt nerobí dobre A teda....mat Tvoje problémy

mrkvicka060
4. aug 2017

Ja som bola narodena prirodzene a teda mojkanie nemusim.. zato moj syn, necele 2 roky, ten je mojkac strasny. Asi to ma po tatovi. Ja som taky studeny cumak 😀 kazde dieta je ine... ked sa chces mojkat, kup si plysaka, deti sa nerobia na mojkanie 😀 neries to, nenut ju hlavne, daj jej cas a priestor a pride to samo. O to ti to bude vzacnejsie, ked sa obcas sama pride pritulit

dzina007
4. aug 2017

Prvy syn rodeny prirodzene... vzdy spal sam mojkaci nejao extra nebol... zacal az ked bol vacsi a teraz ked ma 4 roky je maznak...
Druhy syn rodeny sekciou maznaci typ od narodenia...
To ako bolo rodene dieta nema na to vplyv... prostr kazde ma svoju povahu...

marika39
4. aug 2017

Ja som rodila obe dcery sekciou a su pritulne az az❤

galixx
4. aug 2017

Moze to byt vekom, este je dost mala takze sa to este moze zmenit.alebo je len taka povaha. Ja som rodila sekciou, odlucene sme boli 4 dni a je extremne tuliva. Aj nosit sa velmi lubila skoro do roka a pol som ju dost intenzivne nosila v nosici

siska53
4. aug 2017

@oblivian blbost. Syna som videla len chvilu po viac ako 24hodinach,az na 4.den sme boli spolu,lebo bolo vela deti,cakali sme na uvolnenie.
Musim povedat,ze nebadam rozdiel medzi malym a malou,ktoru mi nosili kazde 3hodiny..obaja su tulivi dost.
To je vec povahy. Ani ja nie som tuliva a segra,ktora ako ja bola len nosena na dojceniz kazde 3 hodiny bola tuliva na rozdiel odo mna.

gir
4. aug 2017

HLÚPOSŤ ja som malého videla na sále cca + min. a potpom na izbe keď prišiel muž. Následne ho prevážali na detskú kliniku do KE, keďže mal trocha problém s dýchaním. Nevidela som ho od štvrtka do nedele. A je na mne ako "samolepka".

elena_c
4. aug 2017

@oblivian moj maly bude mat v októbri 2 roky a tiez bol sekciou a v niektorých veciach je podobný ako tvoja dcérka. Nikdy nechcel byt v nosičoch, okrem toho horského, z ktoreho ma poriadny rozhľad. 🙂 Mojkat sa lubi, ale len ked on chce. Pride ku mne, ukáže mi ze si mam sadnúť na zem a uloží sa mi do náručia a mojkame sa.
A mal rôzne obdobia...ked bol menší, bol taky, ze by siel k hocikomu, rad sa "bavil" s cudzími ľudmi, na kazdeho sa smial...teraz je viac mamičkin, pri cudzích ľuďoch je zo začiatku nesmelý, hned sa na mna driape, ked ho niekto oslovi napriklad v obchode 🙂

evakalna
4. aug 2017

Keď dieťa cíti pri sebe milujúcich rodičov, tak je šťastné a všetko je v poriadku.

katarina644
4. aug 2017

@oblivian ahoj, ja som bola taka, ked som bola mala. presne toto iste. doteraz ma nemoze nikto pobozkat okrem manzela a deti, niekedy aj bozky od deti mi vadia. je to proste povaha. moj syn sa tiez do siestich rokov malo tulil ku nam a teraz pred skolou to zacina robit. je to mozno povahou. ale ja mam syna, ktory je taky isty ako som bola ja.

gulisko
4. aug 2017

Mam tri deti sekciou a všetky su mojkacie a pritulne niekedy až moc. Jednoducho je to povahou každý sme iný.

adsumus
4. aug 2017

moje sa narodilo sekciou a väčšieho tula si neviem predstaviť má šesť rokov a bola by schopna byť na mne celý den, je po mne, ja som bola taka istá a nenarodila som sa sekciou. tulive deti su jednoducho neskor dobrí ludia,optimisti, nadšenci, ktorí maju radi život a ludí. so sposobom ako prídu na svet to nesuvisi, moj názor.