Ahojte maminy, chcela by som sa s vami poradit. Mam doma skoro 2rocnu dcerku ktora asi do 18m prechadzala separacnou krizou. Musela som byt stale pri nej, no potom to nejak opadlo a zacala byt spolocenska. Zrazu nebol problem ju nechat u starkych, u svagrinej. Zacala sa krasne hrat so sesternicami a aj na ihriskach sa vedela pohrat s inymi detmi, no teraz zas mame "problem" Ze sa vonku uplne vyhyba detom. Akonahle pride k nej nejake ine dieta tak zamrzne. Opakuje ze chce ist domov, v lepsom pripade ostava na ihrisku ale sama dalej od deti. Ma jednu kamosku, ktora je v jej veku, s nou uplna pohoda aj s rodinou vydrzi bez problemov, miluje svoje sesternice aj braceka. Je to sikovne dievcatko, blaznive sidlo ukecane, ale pri cudzich detoch hotovo... Strach v ociach a to ma ist od septembrado jasli, preto ma to trapi, ze ako si zvykne chudatko :-/ mate podobnu skusejost? Von chodime kazdy den, nema problem pozdravit sa, zakyvat... Ale ked pride na nejaku socializaciu tak je to tazko
moja bola tiez sebestacna na ihrisku, nepotrebovala ine deti, radsej sa sama hrala, nastupila do skolky ako dva a pol rocna, zvacsa sa hrala sama alebo s ucitelkami, bolo mi povedane, ze do troch rokov je to bezne, teraz bude mat 4 a je velmi spolocenska.
take male deti sa este hraju sami. Vedla seba, ale samé, skus si njeco precitat o hre dvojrocnych.
Kazde dieta je ine, nic sa nedeje. Co sa tyka jasli, este sa to nestalo, tak netreba malovat certa, no priznavam, ze fakt sa to stat moze. Dali sme syna 2r4m do jasli a cele dni preplakal. Mal dlhodobo vystipanz od slz pokozku na tvari, opuchnuty, tmave kruhy.. Cele zle. Ani si nezvykol, museli sme to zrusit. Teraz ma 3.5r prec a na skolku si zvyka uz 2 mesiace, stale je to dosť ťažké...
2 rocne dieta sa este len uci socializovat je to normalne
@simapett ahoj prosím Ťa zmenilo sa niečo u Vas? My mame momentalne totožný problém...malý ma o 3 mesiace 2 roky. Von chodíme každý deň, ale od augusta ako vidí viac ludí na ihrisku...deti/dospelych...otočka domov...keď prídeme niekam na návštevu..stačí, že ich 2 týždnr nevidel už plač a otočka medzi dverami, že chce ísť domov...
@alex123andra vies co ona uz neplace ale aby sa pridala k detom, musim ist s nou... Tetazzacala chodit na 3 hodiny denne do jasiel. Rano vzdy place ze tam nechce ist ale ucitelky mi tvrdia ze ked idem prec ze sa ukludni a hra sa... Ale ze je stale skor taky pozorovatel. Nejak sa zmierujem s tym ze budr asi skor introvert, len by som chcela aby nadobudla taku vnutornu vyrovnnost, ze je to ok, byt v kolektive.
@simapett ďakujem pekne, takže potrebuje iba čas...držím Vám palce , aby to boli lepšie a lepšie 3😤❤
Tak ako to zas prišlo, tak to zas odíde. Nechaj ju. Keď sa nechce hrať s deťmi, nevadí. V jej veku úplne staci, že deti pozoruje.