Ahojte, ani neviem či si sem idem po radu...asi sa skôr len potrebujem vyrozprávať ale samozrejme každú dobrú radu uvítam.
Máme 4 mesačného chlapčeka a už od narodenia je to veľmi náročné bábätko. Takmer stále je nespokojný, mrnčí alebo plače. Vyžaduje si moju 1000%nú pozornosť a keď sa náhodou na chvíľu vzdialim začne sa hnevať a veľmi plakať. Skúšali sme aj nosič aj šatku a tam sa mu vôbec nepáči. Nevydrží tam ani 5 minút. Čo sa týka spinkania to tiež nieje žiadna sláva. Cez deň doma pospí maximálne pol hodinku počas jedného spánku aj to len počas dojčenia. Jediný dlhší spánok má vonku v kočíku, doma na neho kočík neplatí. Chodím s ním za každého počasia len aby si pospal. Ale keď sa zobudí tak opäť len s plačom. V noci sa mi stále budí každé 2 hodiny (je dojčený aj dokrmovaný UM) Prvé 3 mesiace sme si prešli kolikami a keď už to konečne odznelo mám pocit že ho začínajú hnevať zúbky pretože veľmi slintá a hnevá sa keď si dáva rúčku do ust. Dávame mu aj chladivý gél na ďasienka ale za chvíľu je opäť nespokojný.
Neviem či je to len jeho temperament alebo či ho naozaj niečo trápi ale som už z toho zúfalá a vyčerpaná. Doktorka sa k tomu stavia tak, že to prejde a vyrastie z toho lenže ako dlho to ešte bude trvať?
Mala som také dieťa, okolo roka bol v pohode. Dnes má 12 rokov a je s ním úplne prča, aj keď … má taký špecifický temperament 🤪. Neboj, rýchlo to prejde … ale viem, že teraz sa ti to zdá ako nekonečno. Držím palce! 🤞
@eva102 to, ze spava teraz cez den len polhodinku je normalne, ide o spankovu regresiu v 4. mesiaci, mozes si o tom precitat. Tiez tym akurat prechadzame, zo spaveho babatka mam zrazu nespavca 😀 ale to prejde, len si teraz na to pripravit nervy 🙂 su aj nejake tipy na nete, ako mu pomoct spat dlhsie, ja to skusam, ale malokedy sa podari 😀
@eva102 spánková regresia je blbosť, je to normalne , to je proste tak,začne to od 4 mesiaca , teraz mu pôjdu zuby, kľud bude *mozno * až okolo roka, a možno ani to nie, moj sa budil nonstop až do odstavenia . Nevedel zaspať tiez po tej pól hodine sa budil . Uspávala som ho dve hodiny atd
ako by sme ta potesili moja 🙂 vela z nas malo doma to iste. Kedy prestane - nevieme. Kazde jedno prestalo, ale ten cas prisiel asi kazdej z nas nekonecny. Ako ti pisu, ze mas spravit toto a tamto je bezpredmetne. Tieto narocne deti su casto z dovodu nedovyvinutej nervovej sustavy - nie je to chyba matky. Najlepsie riesenie je, mat nejaky cas pre seba. Nemas rodinu, muza, sestru - neviem niekoho kto by bol na chvilu s dietatom a ty sa mohla ist prejst? Skusala si bio gaia kvapky? U niekoho zaberaju.
@kittykat22 biogaia kvapky mu dávam 🙂 muž mi pomáha keď príde z práce a v rodine sú všetci pracujúci tak nemajú čas 🙂
@eva102 a nemas doma to elektricke hupacie vrniace kreslo??????? take pre miminka. Oooh skoro som zabudla. To si velmi maminky chvalia. Take ze tam posadis bejbe a ono vrni. Keby som o nom tych 12r spat vedela tak ho urcite kupim 😀
@kittykat22 áno to máme a je to super 😁 ešte pár týždňov dozadu tam vydržal aj pol hodinku sedieť a pozerať sa ale teraz tak maximálne 10 minút a zase mrnčí
dokedy... no ako ktoré dieťa...
jedna dcéra mala od 5 mesiacov silnú separačnú úzkosť... trvala niekoľko mesiacov - prestala v roku života...
vždy bola upišťaná, ani jesť , ani spať... k lekárovi sme chodili ako na klavír s tým že je chorá a určite ju zoberú do nemocnice... boli sme s mm unavení - mali sme aj staršie deti. Nikdy nás do nemocnice neposlali, nič nám nepredpísali len zhodnotil ped. že je to typ dieťaˇa... upišťaná bola ešte aj v mš, zš....
V takejto zime sa detom vyborne spi v kociku. Chod ho pokocikovat a potom si pripni rocket na madlo a nehaj ho spat vonka ak mas napr dom alebo na balkone ak byvas v panelaku. Ano aj moj bol taky vecne na mne. Jasne ze to bude casom lepsie.
Moj ma 2/7 r a este to neprestalo 🤣 nechcem ta strasit ale tiez stale cakam a to uz chodime do skolky.
@eva102 u nás to bola intolerancia na mlieko a reflux k tomu. Pomohlo a zlepšilo sa to, až keď sme našli príčinu a riešili to. Pediater nula bodov, zaplatili sme si vyšetrenia v súkromnej klinike.
Ale to nemusí byť váš prípad. Možno je to naozaj o charaktere. Držím palce
môj tak spáva od narodenia a už má 7 mesiacov 🥴 20 minút a je po spánku
@eva102 Neda sa ti spat s nim? Po polhodine sa menia spankove fazy, takze zobudenie je normalne. Ale ked som prisla za mojim synom kym sa este stihol celkom prebrat a nechala som ho spat na mne, tak potiahol aj 2 hodiny cez den.
Myslim ze mas kontaktne extrovertne dieta, ktore nebude len tak lezat a pozerat naokolo. Potrebuje spolocnost. Prve dva roky su hrozne. Koliky, spankove regresie, separacna uzkost, zuby, prva mobilita a celkove obrovske vyvojove znemy jedna za druhou. Urob si zivot pre seba co najjednoduhsi. Zabudni napriklad na umyvanie okien, kludne daj kupene prikrmy ak na to mate financie. Proste to prijat ze to je teraz tvoj zivot a prezit to nejako.
@andreatytler uspávam ho tak, že pri ňom ležím a on je prisatý na prsníku a zaspí. Ale aj keď som stále pri ňom tak sa po pol hodinke sám zobudí a už nie a nie zaspať.
Veru snažím sa si to uľahčiť, varím len to čo je urobené rýchlo a upratujem len to najnutnejšie keď je manžel v sobotu doma. Asi to bude naozaj jeho povahou 🙂
Ako by si písala o našom synovi 🙂
Prejde to určite, ale zas príde niečo iné.
Potesim ta. Vyrastie z toho. Moja po vyse roku ubrala z frekvencie revania a jedenia a visenia na mne😂