Nespíme do rána s 2 mesačným bábätkom kvôli kolikám. Poraďte!

matik3110
22. dec 2018

Baby, mamicky, poradte. Mam dvojmesacneho synceka, niekedy nas trapia koliky a to hlavne vecer, no trapime sa hlavne so spankom. Spinka mi priblizne kazde 4-5 hodin po troske, papka kazde dve hodky.. od tej 12 na obed vstane, napapa sa a ked pojde spinkat na chvilku tak mozno okolo 16, potom okolo 19-20;00 a niekedy uz ide spat o tej 23:00 co ocakavam ze sa zobudi na mlieko a zaspi, ale neni tomu tak, vstane o polnoci a trapime sa do 3 rana, lebo nechce spat.. niekedy trapi brusko, inokedy len vymysla lebo chce byt na rukach a nechce spat do tej 3 a ja ho samozrejme chcem ulozit lebo je vela hodin, no nedari sa nam a bojujeme do 3 kym sa nevycerpa natolko ze zaspi sam.. a spinka potom pekne do 8 rana a potom po prebudeni do tej 12, neviem ci rozumiete. Tie nocne hodiny ma uz zabijaju, ustavicne place, niekedy aj nonstop, pozorujem ci krci nozky ci bo nieco neboli no niekedy len place kym ho nevezmem.. no neda sa mi tri hodiny ho vlacit po rukach, o rezime samozrejme este nie je rec ale da sa to nejak upravit? Cez den sa aj pohrame aj porozpravame chodime von na navstevy co si myslim ze by ho malo trochu vycerpat takisto aj kupel posuvam na neskor ze sa vycerpa a bude spinkat, no napapa sa o 23:00 a oci otoprene usmev nasiroko a debata. Ako to riesit? Dakujem za rady.

beky1813
22. dec 2018

Skor ten kupel neposuvaj, na moje obe dcery funguje kupanie ako budicej

nika898
22. dec 2018

@matik3110 ahoj ak pouzivas vigantol skus zmenit za volno predajne D-cko v lekarni radi poradia. Sice drahsie ale mojho druheho synceka uchranilo od kolik. Neviem ci som spravne pochopila ze od 3 rano ti spinka s prestavkou na papanie az do 12 na obed? Ak ano moze mat otoceny rezim. Skus cez den dbat na dostatok svetla aby nebolo sero a zase v noci aby bolo uplna tma a ked ti cez den spinka skus ho pripadne po 2 hodinkach zobudit 2-3 hodinky sa pohrat a takto. Nevycerpavaj ho zase moc lebo aj kvoli tomu moze zle spinkat. Vela krat si myslime ze dieta vycerpame a bude dobre spat no opak je pravdou mam to odsledovane u oboch ze lepsie spinkaju ked si aj cez den dobre odychnu. Ja osobne nie som zastancom nechat v noci vyplakat moze to mat psychycke nasledky na dieta ale ak chces mozes skusit. Inak potom uz len vela sil ti prajem a verit ze sa to rychlo zlepsi a bude spinkat pekne v noci. Drzim palce.

whatever1
22. dec 2018

Ja som malej davala bio gaiu, zmenila vigantol za ine Dcko. Dobry je vraj feniklovy caj. Ja kojim a ked si spravim kminovy caj tak mala prdi cely den. V prípade nudze daj rurku. Cvicit nozickami a masirovat brusko to urcite vies..Ohladom rezimu moja tiez bola v noci hore a cez den spala ale casom sa to upravilo. Vecer okupem cca 21.00, po kupani stlmim svetla a dam umele mlieko(dobre ju zasyti a vydrzi spat bez rusenia 4-7hodin) potom zhasnem pustim kolotoc a buď mi zaspi este na rukach alebo v postielke. Ked vstane po par hodinach tak nakojim a hned zaspi na dalsie 2-4hodiny. Tiez som si vzdy myslela ze ked bude menej spat cez den tak bude viac v noci ale nie je to pravda...

jance333
22. dec 2018

tiez radim odsledovat, ci to nemoze mat z vigantolu. nasa dcerka po nom mala krce a strasne plakala. dokonca i po Devite mala, tak som nedavala chvilu nic a po asi 3mes uz bol devit ok. (dcerka sa narodila drobucka, asi bola viac citliva, inak ten devit nezvykne robit problemy)

ave_eva
22. dec 2018

Tak my pouzivame devit a vsetko je v Poriadku.a co sa tyka nosenia na rukach,skuste fit loptu, nasa tak zaspava a je to lepsie ako ju nosit...

julianadrx
22. dec 2018

Ahoj, ja kojim a pijem denne caj pre dojciace matky. Nikdy sme problem nemali. Kupala som v levandulovej vode ( mydlo, olej ci pena do kupela) ktora posobi ukludnujuco cca okolo 18tej, potom papat a o 20tej sup spat. Kazde 2ci3 hod sa krmime a o 7mej rano budicek. Uz aj take male dieta registruje rezim. A pred spanim ziadne zvuky z radia, TV a pod... Hrame sa a masirujeme na posteli.

elizabeth22
22. dec 2018

@matik3110 asi ti nepomôžem, ale presne viem,čo zažívaš, odžila som si to do celých 6. mesiacov staršej dcérky a jediné čo nám pomohlo bol čas....ani probiotiká, ani gastro, ani rektálne hadičky, nič. prišiel 6. mesiac, koliky dovi dopo. Želám Vám nech to čím skôr skončí 🙂 vrátila som sa v spomienkach pred 8 rokmi, nebolo to nič príjemné ani pre bábo ani pre celú rodinu, ale zvládli sme, aj vy zvládnete 🙂

malinajahoda
22. dec 2018

@matik3110 my sme mali koliky do 4 mesiaca. K tomu reflux. Potom mi už malinká neplakala a spinkala celú noc, okrem 1 kŕmenia. Na vine nebol Vigantol. Pomohla nám výmena mlieka a Coliprev. A to sme poskúšali všetko čo existovalo na koliky. Kto nezažije, nepochopí. Bol to boj, ale zvládli sme to.

selest
22. dec 2018

U nas plati cim viac podnetov cez den tym horsie spi..navstevy ,kupanie, taktiez ked je unaveny ma spinkat neposuvat spanok pretoze potom zle spi prave zato ze bol unaveny a nemohol spinkat.
Na koliky cvicime a davame infacol ale to kazdemu pomaha ine..

katrin21
22. dec 2018

@matik3110 nuz.. moze to byt vselico.. ale ak su to koliky, tak by som skusila SAB SIMPLEX + rektalnu rurku, makku silikonovu kupit, naolejovat a zaviest do ritky a cvicit nozickami a zasuvat ju naspat.. aj ked prdka a kaka, nemusi to stacit a rurka moze pomoct, ak su prdiky hlbsie...nam to pomahalo..

co sa tyka papania, mas pocit, ze mas dost mliecka? je syty? ci nahodou nie je hladny a ci preto neplace..
a pozor. navstevy mozu mat opacny ucinok !!! dieta prezivajuce prilis vela vzruchov ma potom problem spat a byt kludne.. uplne vazne.. treba si to odsledovat, ci to nema vplyv, hlavne podvecerne navtevy a vylety..

hama007
23. dec 2018

Mne pediatrička odporučila Infacol. Dávala som jej ho tri dni pred každým jedlom a potom som prestala. Nemala až tak často koliky, ale už keď to prišlo, tak to bol randál. Veď si viete predstaviť. Tiež užíva Vigantol. Nemyslím si žeby koliky mala z toho, skôr z nesprávneho užívania. Ja som spozorovala, že keď som jej dala kvapky do trochu na lyžičku vykvapkaného mlieka a nenakojila ju potom, tak vtedy zvykla mať krče 😕 Manžel na mňa hundral, že ju mám potom aj nakojiť, že to pediatrička hovorila. Nezapamätala som si to pri toľkých info. z prvej poradne a ešte ako novopečená mamička...😕 toľko informácií, že som len pozerala ako vyjavená na Dr., snažila som sa vstrebať všetko ... čo už...učím sa každým dňom 😕🙂 Koliky vrajže prejdu a aj vy sa sladko vyspíte 🙂 len treba vydržať...moja dcéra má 2 mesiace, tak si viem predstaviť aké je to náročné 😯 mojej dcére prekáža veľa podnetov, nevyčerpáva ju to, skôr privádza do nervového vypätia. Raz mi tak plakala až sa "zachadzala", začali jej modrieť končatiny a bruško 🙁 treba si dávať aj na to pozor lebo také malé detičky nemusia dobre reagovať na príliš veľa podnetov. toľko z mojej slabej skúsenosti 😁

kukulienka83
23. dec 2018

Ahoj, dobre ti rádia mamičky... Súhlasím vymeniť d-cko, menej návštev, viac svetla a hrania cez deň, kúpať radšej skôr a na noc uložiť skôr ako o 23tej...ale to sa samo nastaví, len postupne sa tomu približovať. Tiež si myslím ze mate len posunutý režim. Výdrž, upraví sa to, je ešte maličké.

matik3110
autor
24. dec 2018

Dakujem baby za rady, vcera som skusila vase triky, sama som prvykrat mamicka, takze este ani tak svojmu dietatku nerozumiem a neviem co a ako.. takze sa ucime 🙂 ale vstal mi teda o tej 12 napapal sa a hrali sme sa, isla telka, rozpravali sme sa a nechala som sa ho pohrat sameho s hrackami v kociariku.. o tej 14 uz sa najedol a nechala som ho sameho zaspat ale isla telka, ja som si varila a tak sam zaspinkal, zaluzie som vytiahla no jednoducho svetlo a bezne cinnosti som postihala 🙂 a tak to islo, potom zaspal o 16, 19 cca, to som uz svetlo stisila a aj tv..a 22 uz som ho ulozila mimo tv do spalne aby mal tichucko ale pri miernom svetle z lampy..vstal mi o polnoci a uz som vedela ze bud-alebo.. pekne sa napapl, samozrejme ponapinal sa pretoze tie koliky nas trapia a zaspal.. uz je po 1 rano a spinka mi do 6:30 a potom do tej 9:30 - 10:00, cize som stastna, kiezby to takto islo dalej.. myslim ze uz aj on vnima, ze je nejaky rezim trosku, aj ked sme sli na navstevu, tak som ho ulozila v dany cas spat a nepresilovala som ho tam, ze sa musi s nimi rozpravat, aby mi spal v noci, lebo toto bola prv moja teoria 🙈 Cize dakujem este raz.. a co sa tyka decka tak sme vymenili za devit a na koliky som vyskusala uz vsetko mozne a aj som menila mlieka, ale zostali sme pri nutrilone, resp mu davam bebilon z Polska a berie coliprev, sabsimplex mu dam sem tam do dna nech sa vypuka a probiotika biogaia kazdy den.. rurka a masirovanie, cvicenie je u nas na dennom poriadku, no snazim sa nech kaka sam, aby si na tu rurku nezvykol cize viac cvicim a tak.. no uvidime, dufam, ze koliky rychlo prejdu, aj ked zas..nalieva sa nam uz dolne dasienko na ocny zub 😀 Bude sranda 😀 Krasne sviatky este zelam 🎄