Ahojte maminy.Potrebuje radu, mam 2 rocneho synceka a prestal spavat.Nespi cele dni a v noci je permanentne hore aj 3 hodiny v jednom kuse alebo dvakrat po 2hodiny cize v noci 3-4 hodiny.Rano vstane o 6 a fungujeme cely den bez akehokolvek spanku.Ked ho chcem ulozit neskutocne place az jebordovy a vzpiera sa.Je to len nejake obdobie?mate niekto nejaku skusenost?dakujem pekne.
adelsa Ja uz neviem co s tym cez den nespi v noci nespi uz to trva 4mesiace...
Aj moja malá niekedy vymýšla, zobudí sa, kričí, smeje sa a pod, keby aspoň bola ticho 🙂, ale ona to má tak raz do mesiaca. Skús malého poutierať teda očká a čielko detským močom, alebo pocikanou plienkou, alebo ak vieš zhadzovať uhlíky, niekedy ani nevieš, čo tomu dieťatku môže byť a možno fakt naňho niekedy nejako zle pozrel, sú takí ľudia a on chúďatko za to ani nemôže
nas maly nechcel spat do 2 rokov, uz sme boli na rozvod z neho. Vycerpany...ved vies
Cez den nespi v jasliach, v noci sa budil co 2 hodiny a nie a nie spat. Okolo 2 rokov a 2 mesiacov nastal zlom a spava. (sem tam sme mu dali napit a zaspal a kupili nocne svetlo- projektor s hviezdickami aby sa nebal zaspat)
Teraz ma 2,5 a raz zaca sa budi lebo ma v izbe strasidla :0) ...pavuky, alebo mu rak ide klepatami palce cvaknut.... vela vnemov cez den, tak potom to mozog spracovava cez noc
pomahalo nam ked zaspal cez den v aute tak zaspal lepsie aj v noci....zda sa ze bol niekedy taky unaveny z celeho dna ze sa mu nedalo zapat. Deti su divne 🙂
@ms28 to hej su zvlastne..clovek nikdy nevie co im moze byt..my mame opacny problem..do roka a pol spal aspon v noci aj ked cez den minimum..a od roka a pol je to kazdym dnom horsie:( ja to mam teraz zlozitejsie manzel pracuje v zahranici cize som na vsetko sama..no to viac mamiciek..tak sa snazim ako sa da🙂
u nas bol ten isty problem...vlastne stale trva, aj ked je to uz o mak lepsie...Mala ma 2 a pol roka, v noci nikdy nespavala poriadne, o dni ani nehovorim. Spanok bol nas problem vzdy. Raz isli zuby, inokedy sa jej nechcelo, potom bez priciny strasne plakala, inokedy bola len tak hore, potom prisli noce mory... Vzdy boli nejake obdobia, a nikdy nespala celu noc. Presne ako pises, 3 hodiny sme boli v noci hore. Teraz posledny mesiac je to o cosi lepsie, nakolko sa budi len na to, ze chce pit...co je sice aj 3 - 4x za noc...ale aspon sa napije a potom spi dalej...co je velky uspech. Podla mna ziadnu pricinu netreba hladat ani po nicom patrat. Treba len vydrzat. Je to take dieta, treba ho tak brat. Aj ked ja najlepsie viem, ake je to strasne narocne, cele noci nespat a potom fungovat opat cely den..a zasa ta hrozna neprespana noc, stale dokola :( Musime len dufat, ze raz konecne pride to obdobie, ked nase deti vecer lahnu a zobudia sa az rano...snad sa dockame.
unas tiež nastal prelom spaval mi doobeda aj 4 hod a teraz nie anie spat robi všetko len aby nespal asi to uz nepotrebuje neviem lebo je čuli funguje cez den na 150% a ja zaspavam 🙄.inač mame 27mesiacov držim palce a vela sil
@cokoladka75 za skusku nic nedam aj ked neverim na taketo veci...
@adelsa tak to ti nezavidim popritom vsetkom este take male babo obdivujem ta
@ketrinv nas maly spaval v noci do roka a pol fajn od roka a pol spava kazdy den horsie a horsie a ced den ani naznak o spanku fungfuje na 200%🙂ja stale vravim ze funguje na dynamo...par krokov spravi a dobije sa 🙂hadam to prejde...som rada ze je tu viac podobnych pripadov.dakujem za pomoc a podporu.
@buba183 nas maly ce den nikdy nespaval dobre ..no dakujem za podporu hadam to casom prejde🙂
@cokoladka75 prosim nehadz na deti zerave uhliky, ani ich nehas detskym mocom 😀 Carodejnice NIE SU
dieta sa vyvija a nespavost je len sprievodny jav toho ze ma vela novych vnemov pocas dna, musime to len nejako preckat a od dakych 3 rokov to uz bude dobre.
Ked cez den nespi, je tak vycerpany a unaveny, ze vecer nemoze zaspat a ked uz zaspi, spi nepokojne :(
Chce to rezim, nic ine, a doktorka ti povie to, co chces pocut...
Aj moje vymyslali, ze nechcu spat, je to normalne, aj trucovali, ale museli lezat, a vacsinou to po tyzdni preslo. Nesmies polavit, inak v nom vypestujes len permanentnu unavu a seba znicis.
Vecer do 19.00 v posteli, spat, rano vstane, neviem ako, u nas vacinou po 7 hodine a hned po obede, okolo 12 hodiny do postele.. Ziadne salenie, telka, nic, co rozptyluje, a NEMUSIS spinkat, len si polezime, mamka je unavena, v noci nespala.
Hraje sa? Vziat hracky, do postele nepatria. Len ak sa s nimi nehraje (v posteli).
Dieta potrebuje poobednajsi odpocinok, ak ho nema, je nervozne.
Je to len na tebe, ak mu das rezim, do tyzdna dvoch sa nauci a budete kludnejsi, pokojnejsi a aj ty budes vsetko zvladat v pohode 🙂
Nečítam všetky príspevky, radím z našej skúsenosti.
Do pol roka spala ako bábätko :D..Prišlo prvé očkovanie a od 6 mesiacov do 18 mesiacov cez deň ledva zaspala- respektíve ja som ju učičíkala k spánku a v noci bola hore aj 20krát...Bol to hlad (kojila som a dlho som kojila a čo sa tohto smeru týka, bolo to len na obtiaž), mávala aj nočné desy. Proste rok katastrofy. Nočné desy sa vyvŕbili a pridružili sa ďalšie príznaky- my sme vyliečili homeopatiou, ktorá na ňu úplne sedela. Nočné desy prestali a trošku sa zlepšil spánok. Zlom nastal v stravovaní. Z kojenia (zaspávala tak) sme prešli na kravské mlieko (z umelého ju napínalo) vo flaške, ktoré som jej držala ja, postupne si ho držala ona, potom som ju postupne nechávala s mliečkom v postieľke samú a ja som "upratovala izbu". Spanie sa zlepšovalo. Nakoniec mliečko vypila pred spaním v obývačke, potom sa umyly zuby a išla spať sama. Najprv plačkala, že chce mliečko- veď bola dlho zvyknutá tak zaspávať. Po 1-2 týždňoch to zvládala aj bez mrnkania za mliečkom....A odvtedy spí dobre (na výnimku stresov, nevyspania na obed, bolestí a podobných vecí).
Teraz mala menšie stresy, tak sme skúsili SEDALIA- homeopatiu (našu kamarátku na všetko). Pomohla vo všeobecnosti na jej nervozitu. Píšu, že je dobrá na zaspávanie, problémy so spánkom a prechodnú nervozitu. Ak nezaberie, je to z niečoho iného..Toľko moje skúsenosti..A ešte jedno pravidlo, ktoré nám fungovalo: niekde som čítala, že od obedného spánku sa odvíja aj ten nočný a u nás to bola pravda. Ak zaspala a spala dobre na obed, tak zaspala dobre a spala dobre aj v noci...Ked na obed nespala alebo sa vyspala zle, tak to bolo aj večer. Telíčko si potrebuje odpočinúť a neľutujem, že som ju aj v 1,5 roku čičíkala na rukách- vidíme či to dieťa potrebuje a ak mu to nejde, je podla man prvoradé, nech si odpočinie aj s našou pomocou. Potrebuje to aj mozog..
Držím palce :o)..
@niqa13 Ja len na margo toho, ze to nechce nic ine, len rezim- pri niektorych detoch sa mozes aj rozkrajat a SAMOTNY REZIM NEPOMOZE !!!!
Dcera bola tiez taky nespavec, je to uz lepsie, u nas sa to zacalo lepsit po odstaveni kojenia, ale mohla som byt dosledna ako som chcela, samotne dodrziavanie rezimu nepomohlo...takze ak by si nadobudala pocit, ze je chyba v tebe, tak nie, je viac takych deti 😉
A mava take reakcie (velky plac az zbordovie) aj na nieco ine, ci sa to vyskytuje len v suvislosti so spankom?
nas bude mat tri roky a spi uplne katastrofalne, niekedy sa mi zda, ze sa to dalej zhorsuje. nefunguju ani homeopatika ani nic. Niekedy je hore aj 7 krat za noc, ked cez den spi je to rovnake aj ked nespi. Unavu na nom vobec nevidno, ma problem vypnut, ked ho aj drzim aby zaspal a aj sa snazi aby spal aj tak to nejde, trva mu minimalne pol hodinu az hodinu kym zaspi a aj pocas spanku sa stale hybe. Starsia dcera bola tiez nespavec ale nie takto extremne. Prvy krat prespala noc ked maa 4 a pol, dnes ma skoro 7 a spi od 20:00 do 7:00 ako dudok skoro bez pohnutia. Tak dufam, ze sa dockame aj s malym,aj ked je to uz na nevydzanie
maminky dakujem vam za podporu a rady..musim teda matlen pevne nervy a dufat zesa to upravi.na margo toho rezimu do roka a pol sme ho mali uplne uzasny v ramci veku(bola som spokojna)tak hadam je to obdobie...ako je mi jasne ze ked nespi cez den jeto horsie ajv noci..np nevieme nijako cez den zaspat skusali sme vsetko..lahla som si s nim hra sa..dlhe prechadzy pesi nech sa unavý nepomaha..na nom nebadat unavu a ja padam z noch:( a kked ho dam sameho spat tak place ao malý blazonko🙂niekedy mam strach aby nahodou pruh nedostal...:(inmac maminy neviem ci sa stal zazrak dnes ale na obed hodinu spal a vecer bez protestov o 19:30 sapytal spat..ziadny plac porozpraval sa v postielke sam zo sebou asi polhodinu a bolo to..tak som zvedava co bude do rana...dakujem este raz vsetým za cas a rady velmi si to vazim.🙂
@emkab nas maly je celkovo taky nervacik maly no ja mu nedovolim velanaolko je manzel v zahranici a som sama na vychovu ked chcem vsetko stihat zvladat..ved maminky viete akoto je🙂ale nas maly jetaky ze ked nietak nie bude tak plakat a trucovat ze sa mozem aj rozkrajat a nepomoze to:(
ahojte maminy, aj ja potrebujem radu ohladne spanku. Mam dceru, ktora ma 2 roky a 4 mesiace. Ja som v 7. mesiaci tehotenstva. Asi 2-3 mesiace mame problem so spankom. Dcera neche vobec spat. Cez den si ho uz uplne zrusila. Posledny tyzden uz cez den nespi. Predtym sa mi ju podarilo asi 3x do tyzdna cez den uspat a to si zvykla pospat min hodinu ale spravidla aj dve. Teraz ked nespi, je na nej vidiet unavu a nervozitu. Vecer, ked ma ist spinkat je uz tak unavena, ze nevie zaspat a chyta zachvaty placu. Dnes uz od nervozity hrýzla vankuse ale stale kricala ze nechce spinkat ale chce sa hrat. Nakoniec mi zaspala na rukach. Ked zaspi, tak nastastie spi kludne az do rana. Problem je teda len v zaspati. Nevie si spojit pocit unavy so spankom.
Rezim mame, ale ona ho vzdy bojkotuje. Na obed kazdy den ideme spinkat alebo lezat - podla nalady. Zakazdym skusam rozne finty ale vzdy to skonci bud zachvatom placu alebo mi zacne doslova skakat po hlave. Ked to je uz na hranici, odchadzame z postele - bez spanku.
Som uz total KO a to si neviem ani predstavit ako to zvladnem ked pride na svet babo.
Dakujem za vase rady 🙂
ahoj presne ten isty problem mam aj ja v noci mi place a nespi.tiez som to davala tu do fora.mozes mrknut.