Nespavosť dieťaťa

sayly
10. jan 2017

Dobry den...potrebovala by som poradit aj ked uz som stvornasobna mama..ale teda pri mojom poslednom drobcovi uz som trosicku zufala.co sa tyka spanku....moja dcerka spavala krasne celu noc od 19 do 6 cca...do doby kedy jej zacali ist zubky...ocakavala som.ze ked zubky nepojdu spankovy rezim bude ako pred tym ale bohuzial...momentalne ma moja potvorka rok aj 3 mesiace..rezim mame..vecer o 19 okupeme a ideme spinkat..zaspi sama ale celu noc sa budi s velkym krikom skoro kazdu pol hodinu..vzdy ju musim zobrat na ruky utisit ju opat zaspi a po pol hodinke opat hore s krikom...cez den mi spava celkom fajn a ked sa zobudi tak nekrici a neplace.....len v noci...neciete poradit?

bienennest
10. jan 2017

@sayly ahoj, kolko tyzdnov/mesiacov ma tvoj syncek?

sayly
autor
10. jan 2017

@bienennest dcerka ma rok aj 3 mesiace..cize 15 mesiacov a robi to od 9 mesiacov

zdena12345
10. jan 2017

nemoze ho nieco trapit? brusko, zubky, soplik, ... neboji sa tmy? nam sa syn trochu upokojil odkedy mu davale slabu lampicku na noc

bienennest
10. jan 2017

@sayly ahoj, to zle je, ze tym ze sa stale budi neupadne do tvrdeho spanku..z toho by sa tak lahko nezobudila. Vela deticiek spracovava v noci vsetko co za den zazili..skus zistit ci nemam moc vela vnemov, hlavne kratko pred spanim, ktore by ju rusili. Takisto si pozri ci ju v postielke nieco nerusi. Spava v spacaku? Bela deti s odkopava a potom sa zobudia zo zimi. Tiez sa mozno len budi a potom place lebo sa boji tmy..skus mozno ponechat pootvorene dvere nech ta pocuje, ze si v byte. a hlavne moja rada, nikdy ju nevyberaj z postielky ked k nej ides (iba ak ju budes kojit)skus ju len upokojit hladkanim a podla moznosti s nou ani velmi nerozpravat nech zas rychlo zaspi.
Niekedy vsak tazko zistit preco sa deticky budia, treba vydrzat..vacsinou takeho fazy skor ci neskor sa skoncia. Moj prvy syn ked bol maly nevedel vobec zaspat a stale sa budieval. Ä.co sme sa s nim natrapili..teraz spava ako zarezany..drzim palce

sayly
autor
10. jan 2017

@bienennest mame v zastrcke nocne svetlo.tak strach to nebude...snazime sa ju mat pred spanim v klude.no vybrat ju musim pokazde..neda sa ukludnit hladkanim..zacne kopat a vyslovene vrieskat..ja neviem.co sa to s nou stalo..cez den je v pohode uplne pekne zaspi..vydrzi tak 3 hodinky stalo sa ze aj 5...je jedno ako dlho cez den spi..v noci je to pokazde rovnake..aj teraz zaspala sama pri mliecku cca o 19.45...a uz mame prve vrieskanie za nami...opat som ju uspala...samozrejme som ju musela zobrat na ruky z postielky..nepomohlo ani hladkanie.ked somnprisla plakala a sedela...ona zaspi hned ako ju vytiahnem.polozi mi hlavu na plece a spi dalej..len ju musim drzat.kym nezistim.ze zaspala poriadne tak aby som ju mohla vlozit do postielky...v postielke nema nic len tenku podusku...spaci vak nehrozi..ona neznesie na sebe nic..cize od narodenia bez paplonu..ma tenke pancusky aby jej nebolo zima...alebo pyzamko a ponozky...kontrolujem ju pravidelne.ci nie je studena

sayly
autor
10. jan 2017

@zdena12345 momentalne sopliky nemame a zubky tiez nejdu..brusko nato je uz stara...koliky trapia babatka...a mame nocne svetlo v zastrcke.takze ani tma v tom nebude

bienennest
10. jan 2017

@sayly je to tazke..kazdy rodic by si prial usmiate babo co je poslusne a pekne spinka. Davaj si len pozor aby si moc na to nezvykla, ze ju vzdy beries na ruky..taketo zvyky sa velmi tazko odnaucaju. Moji chlapci sa tiez vzdy tahali na ruky ale ja som ich nezodvihla ale snazila rovno ulozit a jednou rukou fixovat. ked sa ukludnili tak som ich uz hladkala a potom zaspali. cielom je aby sa raz naucili sami sa ukludnit bez cudzej pomoci. Nieje to nic moc taketo boje v postielke 😊ale u mna to celkom dobre fungovalo. Este jedna otazka, spava vo vlastnej izbicke ale v spalni?

jarus828
10. jan 2017

Mne toto dcerka tiez robila.od mala sa uspavala pri kojeni ci noseni ( kocik odmietala takze manduka) a ked som prestala kojit tiez takto vystrajala...kto nezazil neuveri ze to dieta inak neukludnite iba zobrat na ruky.zo zaciatku som bojovala ale unava a vycerpanie ma donutili ju brat k nam do postele a zlepsilo sa to ukludnila sa a spavala lepsie.no my sme boli polamany..od mala mala postielku pri nasej posteli opretu takze sme iba zdemontovali jedno rameno postielky a ona si kedykolvek mohla preliezt za mnou ked zistila ze som tam zas sa odkotulala k sebe a teraz je 2-3x za noc hore.co je u nas velky uspech.vyspime sa vsetci

sayly
autor
10. jan 2017

@bienennest od narodenia spava s nami v spalni vo svojej postielke...tak je to moje stvrte dieta.co to uz pravda viem...jednu dobu bol problem aj so zaspavanim.musela som ju uspavat na rukach a potom som ju vlozila do postielky a potom spala do rana...potom sa to opat dostalo do spravnych kolaji.ze zaspavala a aj zaspava sama pekne.. teraz bola opat hore ale nie az tak velmi...len som jej dala cajik a spi dalej...ona sa v podstate nikdy nezobudi uplne..akoby spala a zaroven plakala a ked ju chcem ukludnit hladkanim rozplace sa este viaca nedajboze sa ju snazim fixovat.to by som povedala ze sa az nervaci.ze to nie je ani tak plac ako skor jedovanie sa

sayly
autor
10. jan 2017

@jarus828 no moja do 8.5 mesiaca presne spavala a aj zaspavala sama..potom jej isli prve zubky.plus sople a teploty a vtedy to zacalo...nebravala som ju na ruky..to az neskor som zacala.skor sa tak ukludnila...teraz sme sa prestahovali do cinziaku.takze ju nemozem nechat vrieskat aby tu nezobudila osadenstvo.co tu byva...skusila som ju aj k sebe zobrat...je to lepsie sice trosku ale tak ci tak sa budi a hlavne s krikom..pred tym ked sa prebrala si len tak blabotala...teraz vzdy len krik...ale cez den nie..ked sa zobudi cez den.tak len zacne vykrikovat "mama".no v noci krik ako cirkularka :D

17alisha
10. jan 2017

Preco nepraktizujes spolocne spanie? To by pomohlo, ona ta prosto potrebuje citit a hned ked sa uisti, ze si tam, spinka dalej...Moja to zacala robit v dvoch mesiacoch, odvtedy spime spolu a neni problem...teda s vynimkou noci, ked idu zuby, to tiez nosim na rukach...Ale poviem Ti, uzila som si s nou prve dva mesiace nezaspala inac ako na rukach a akonahle som ju polozila, bolo jedno ci po desiqtich minutach alebo po hodine, hned sa zobudila...trvalo to cca dva mesiace, kym si zvykla spat v posteli a nie na mne a to boli teda uzasne dni, ked som ju celu noc drzala a cely den okolo nej a domacnosti fungovala. Ale dala som to, neboj sa, aj ty to zvladnes, vsak si nejaky kus zenskej 😉

bienennest
10. jan 2017

@sayly co by som este skusila ju dat do spacaku aby mala trosku obmedzenie pohybu ako v brusku mamicky. Vacsine deti sa to paci a posobi to na nich upokojuco, preto sa sj babatka zvyknu zavynovat..mozno to zaberie aby sa dostsla do hlbsej fazy spanku. deti sa totiz v noci zo spanku strhavaju a to ich moze vzdy nabudit, spack moze taketo strhnutia obmedzit. Drzim palce a zelam pevne nervy

tomaskovamama
10. jan 2017

povedala by som že ide o spracuvanie toho co cez den zažila.
moj ma 15m, toto sa mu dialo par mesiacov. zo sna reval, plakal, jedoval sa....na rukach utisit nic. odtlacal ma, kopal, metal sa. celu noc. plac zo sna nonstop. cez den nie.
tak som si ho odsledovala. zredukovala som pocet navstev. nesmie vela noveho a vela ludi mat za jeden den. plus! telka!!! nevinny jaros ktory nam hral na pozadi a ja som myslela ze ho nesleduje, tak ho zrejme sledoval. deti maju nevyzrety nervovy system a to co sa nam moze zdat ako nieco nevinne, je pre nich zle a máta ich to v snoch. tv som totalne zrusila.
dva dni nato mi zasa prespal cele noci...az doteraz ked zas idu stolicky, ale to je samozrejme iny plac nez ten pred tym. drzim palce nech sa to cim skor aj u vas zlepsi. no verim ze ide len o vela vnemov cez den...a to akych, uz musis vediet ty najlepsie

vierkabukovska
13. apr 2017

Dobry den.moj maly ma 7 mesiacov a tiez nam uz dlhsiu dobu v noci nespi.tiez mame svoj rezim.len teraz mj idu zubky.teraz v noci sa stale budil,plakal,dal si len trochu caju.jest mlieko nechcel vobec.kedze nekojim tak mu davam umele.tiez si s nim niekedy neviem dat rady.dve noci predtym som mu na obed dala zeleninu a spal celkom v pohode.zobudil sa tak len na caj alebo papanie