Milé mamicky,
chcela by som poprosiť o radu. Mám 4,5 mesačného synceka a posledné noci sa budí každú 1,5-2 hodiny. Už skoro mesiac ho nedojcim, keď som ho aj dojčila tak zvykol spávať celu noc niekedy, tak tým to nebude. Mával aj obdobie, že sa zobudil max 1x,napapal sa a zase zaspal,ale posledné noci je stále hore a potom skorý budíček o 5h ráno. Zakaždým, keď sa v noci zobudi mu dám UM a väčšinou hneď zase zaspi. Nemáte prosím nejakú radu, čo by pomohlo aby lepšie spával, resp. čo môže byt príčinou? Po zdravotnej stránke je ok, nemal ani koliky ani nič, možno sú to začínajúce zúbky, ale vždy potrebuje papat, keď sa preberie, tak ja naozaj neviem. Keď mal pár týždňov vydrzal spinkať dlhšie ako teraz. Veľmi pekne dakujem.
@arasidka123 vypije tak 180ml n každú davku a večer keď mu davam viac nechce, včera večer som skúsila aj za lyžičku krupice dat...a žiadny efekt.
@29simona29 spankova regresia v 4 mesiacoch, vygoogli si clanky, velmi bezne. A nie, hlad to nie je. Drzim palce.
@nesvadbovo dakujem veľmi pekne, asi to bude naozaj to..dúfam,že kým to prestane nebudem úplne sediva🙈
@29simona29 u nas to bolo podobne, kym som ju iba dojcila, tak sa budila 3krat asi v noci, ako prisli 4 mesiace (a to uz bola aj na UM), zrazu hore kazdu hodinu. Prestala som uspavat, v noci nedala pri kazdom zobudeni mlieko a do tyzdna spala celu noc. Teraz ma 15 mesiacov a nebudila sa odvtedy v noci ani na zubky ani nic podobne. V roku zas prisla podobna regresia, nadranom sa zobudila a nevedela sa ulozit. Opat to trvalo asi tyzden a odvtedy zas spinka celu noc. Osobne by som mu zrusila to mlieko kazdu hodinu, akurat bude zbytocne vela priberat, resp. odmietne jest cez den a z toho sa tak lahko nevymotas, skor najst iny sposob, ako ho dostat znovu do spanku...
@nesvadbovo dakujem pekne, skusim to,aj keď ťažko povedat,či pomôže ina metoda uspávania...
A už môžeš začať aj prikrmovať. A neboj sa, zo začiatku ti zje možno 1-2lyžičky - je to skôr také ochutnávanie....Ja si naopak myslím že to môže byť aj z toho že si prešla z kojenia na UM. ˇAko ti spáva cez deň? Skús posunúť nočné spanie na neskôr, večer stereotyp kúpanie, hranie, papanie a spánok...A navečer prechádzka vonku v kočíku.Ak bývaš na dome kludne ho daj večer do kočíka a na hodinku na dvor, potom ho len preložíš do postielky. Večer skús do flaše zarobiť redšiu krupičnú kašu a kludne mu ju trochu prislaď.Mohlo to ovplyvniť ten prechod z tvojho mlieka na UM - predsa len iná chuť, trochu iné trávenie mliečka. Ale nemusí to byť tým, každý máme obdobia že spíme lepšie a horšie. Možno cez deń priveľa vnemov ktoré ešte nevie spracovať a mozog v noci nevie vypnúť...
@mogaa s prikrmovanim som už začala cca pred týždňom-max 2lyzick zatial zemiacik zjedol a teraz chcem skusit brokolicu a rak postupne, cez de práveže celkom fajn spi, doobeda tak 2hod,cez obed niekedy aj 3hod a do večera si ešte 2x zdriemne po pol hod-hod...toto trvá asi 2-3tyzdne, a to nehovorím o tom maratóne uspávania,pred tým nemal taký problém zaspať ako posledné obdobie.
V noci skús miesto mliečka, dať čajík(trochu prislaď ak by ti ho nechcel piť) alebo vyskúšaj dudel či si ho len zobrať k sebe do postele....Neboj ono sa to časom zlepší a ty hlavne cez deň ked spí tak si pospi s ním, ak zle spáva potrebuje oddýchnutú maminu, prvoradé je dieťa, domácnosť počká🙂
My mame presne to iste.. do 3 mes. Sa budil v noci raz a teraz ma 6 mes a budi sa 8 krat. Tak kazdu hodinu a pol. Skusila som dat v noci aj UM... po umelom by mal vydrzat 4 hod. Vydrzal 2 a pol. Cez den je malo. Tak 300 ml + prikrm a na vecer 150 ml UM. Tiez neviem cim to je. V lostieke sa strasne prevracia.. akoby ma hladal.
A môžeš vyskúšať 1-2 noci ho dať k vám do postele. Neterke sa dcérka budila v noci každé 3-5hodín (spávala v postielke, ale v spálni), odkedy ju dala do vlastnej izbičky do postele, cca v 6.mesiaci, tak jej prespí celú noc....Jednoducho ak je sama v miestnosti spáva lepšie ako v spálni. Uspí ju na prsníku, je stále dojčená len s prikrmovaním(od 4.mesiaca) a potom ju dá do izbičky a spí až do rána....Ale sú aj deti ktoré jednoducho potrebujú stále cítiť mamu a ak nie je pri nich tak sa zobudia...
@29simona29 koľko mlieka ti vypije? Možno mu je málo a preto je hore každú chvíľu..