Mám trojmesačné dievčatko. Cez den spí tak max dve hodiny aj to musím ísť von, spí 30 min hore takto chodíme von aj 4 krát aby pospala tie dve hodinky. v noci je to horor uspávame aj 5 hodín kým vôbec zaspí. v postielke len reve a reve, nevie sa utíšiť. a chce spať len pri mne a na prse ale to sa nedá už som z toho neustále cucania dostala abces, ktorý my teraz čistia. inak ako von nespí pred tým spala aspon dve hodiny doobeda a dve poobede ale teraz vôbec absolútne. poradte čo mám robiť, už sme zúfalý celá rodina.
Skús šatku, alebo nosič ak ťa potrebuje cítiť. Dajú sa aj požičať na skúšku.
Ak spí vonku tak choď von. AJ naša ked bola malá tak akonáhle sme vliezli do baráku, sa okamžite zobudila.
Občas sa teraz stane že nechce zaspať, ale to ju manželka chvílu ponosí v šatke a hned je tuhá a ju vyklopí do postele.
ale v 3 mesiacoch to tiež nebola veľká sláva a sme boli ako zo serialu walking dead.
@lorela no ved nemať svokru tak neviem. ale ozaj už neviem čo robiť. stále chce byť len na rukách ale len mojich ale je už strašne ťažká a ja už nevzládzem keby chcela byť aspon v nociči ale vôbec, ani kočík poslednú dobu nehrozí ale ja ju nemôžem nechať nespať to sa nedá ved čo by to bolo aby tak malé bubo vôbec nespalo.
@magmolatus
no my máme manducu ale ani zas svet len sa v nej pučí a plače.
@matilda72 lebo manduca nie je vhodna pre tak male babo,ja mam 3 deti a kazde bolo take ako hovoris, do 6mesiacov makku satku,ak chce spat na rukach jedine satku,potom nosic lebo je tvrdy tak az pre starsie babo,moj najmensi spaval po 20min. Len na rukach teraz ma 9mesiace tak pospi pol hodiny sam,ale musim ho uhombat na fit lopte a tak polozit a v nosici spi 30min. Zapamataj si cim menej spi tym menej spi tak male babo,preto ti place v noci lebo je uz strasne unavena a uspavat uz vtedy kednevidno unavu skor zaspi nez unavene uplakane a skus pohombat kazdu 1,5hod.
@matilda72 Mi sme Manducu mali tiež asi od pol roka, klamal by som neviem, teraz mame čosi iné, už si to ani nepamätám, čo to je za značku.
Už to ani neregistrujem.
Šatky mame doma 3 naše + vždy sa nájde nejaká ďalšia keď si to požičiavajú, niekomu ju chce zanosiť pre malé bábo a podobne. malá má 2 roky aj čosi a 20 kíl a sem tam ju ešte nosí pred spaním keď sa s ňou inak nedá a chodí s ňou tancovať v šatkách.
Podla toho čo doma vidím tie baby čo nosia sú ochotné. Aj naše šatky boli x-krát u cudzích ktorých sme nepoznali. Detto aj u nás.
Ale mi sme ju nosili aj kôli pupočníkovému pruhu, ked ju nafuklo čo i len troška mala s tým problém.
Alebo si čosi zmenila a vadí jej nejaká tvoja strava. Zapisuj si čo ješ, mi sme tiež nevedeli čo je s ňou až keď mala rok sme konečne šli na chirurgiu, všimli sme si to asi až keď mala 8 mesiacov. Aj tak nám nepomohli a museli sme si sami.
Nám nikto z rodiny nepomáha s malou.Vždy to uhráme nejako sami, ale je to niekedy na mašlu.
na toto ti nikto nemôže dať jednoznačnú odpoveď ... ak je to zdravé dieťatko (nezaškodí porozprávať sa s dobrou pediatričkou)
- či je správne kojené- vylúčiť, že je hladné
a potom už len skúšať, nedať na reči, obetovať sa, striedať sa, vypadnúť z domu
- ked je najedená a ak ju máš na prsníku, nemusí automaticky sať alebo dudlovať, skús si ju len- ty v polosede- priložiť na holé prsia, aj to deti ukludnuje, ja som veru takto často presedela poobedné spanie, pretože presne ako píše jakubik- čím menej spí, tým menej spí
a určite to nevzdávaj vonku s kočíkom, uhojdať, udrgáľať
ak je správne kojené, skús aj cumlík
a určite skús niektoré z nosenia- pomôcky ti odľahšia chrbticu, tam nie je na pocit dieťatko tak ťažké
- ale asi všetko si už skúšala 🙂, proste sa treba zmieriť s tým, že ju niečo trápi a myslí si, že len ty jej môžeš pomocť
radia ti dobre všeličo ... mna zaujal ten zápal, som laktačná poradkyna, to ti povedal lekár, že je to z cuckania? kontroloval vôbec niekto, či je malá dobre prisatá a nie je vlastne hladná?
Moja mala je rovnaka. Uz ma skoro rok a pol a este nikdy nespala doma sama. Zaspi len v kociku. V noci sa budila aj 12krat. Teraz som to uz nezvladla a prestala v noci kojit a budi sa uz len tak 6-8krat co je ale pre mna aj tak velka ulava. Asi ta nepotesim ale mne nepomohlo nic. Skusali sme vsetko. Nakupili kazdu blbost co mala pomoct k spaniu.. inak je zdrava ktasne rastie. Ked je hore je ako slniecko. Ja som stale dufala ze cim bude starsia bude lepsie ale ani nie. Zo mna je zombiee a troska. Uz som rok a pol nespala viac ako tri hodiny v kuse a aj to len vynimocne. Neviem co robit snad len vydrzat nic ine neostava..
@barbara_lux Ono sa to zlepší. Ja už som bol tiež dosť na prášky, sice k malej chodi manzelka, ale mna to tiez zobudi a pri mojom pracovnom nasadeni to bol zahul, ved uz ma cez 2 roky a začal som hladať čo sa dalo ako ju prinútiť prespať celú noc. Asi pred mesiacom som nasiel knihu "Každe dieta sa vie naučiť spať" tu mas link
https://www.ulozto.sk/!fwmZUEL4M/kazde-dieta-sa...
dostal som sa po stranu 90 a mala spí ako dudok skoro kazdu noc. Nestihli sme sice nic z tej knihy aplikovat, preslo to samo, sice stavala asi 3-4 krat asi posledny pol rok, ale par ludi to tu chvalilo.
Prajem vela síl
@magmolatus
a dno naša je na UM aj tak nie a nie zaspať. prdká pekne aj kaka pravidelne. masírujeme brušku a dávame pupík je pravda, že som začala zase kojiť a zdá sa mi že prdí viac ale ozaj nejem nič z čoho by ju nafukovalo zachvíľu budem na suchároch 😀
@janakri no u mna bola laktačná poradkyna a prisatá je dobre. ale jednoducho asi nemám taký tok mlieka aby ju to motivovalo tahať. brala som aj bylinky trochu zabrali ale aj tak chvíľku papapá a potom zaspí a o polhodinu je zase hladná takže po každom kojení má UM lebo boli začiatky ked som kojila aj 6 hodín a bolo to dosť únavné. a tak som dala flašku. lebo ja mám mlieka dosť ale ona netahá a nieviem ju k tomu prinútiť. lebo tá laktačná mi ukázala tú priečnu polohu ale akosi sme si s malou nevedeli na tú polohu zvyknúť, ona mi padala, bola nervavá,že jej cicka padá z pusy. aj som si ju dávala na vankúš to bolo ešte horešie. dala som si nohu cez nohu aj tak nešlo to
@matilda72 Skús aj šatku, možno motyka vystrelí.
U nás sme jedávali asi rok viac menej len kuracie maso, cestoviny. Koreniny žiadne, max sol.
Take sote hovadinky, rezne a podobne. Na veceru krupica a hotovo.
Už nám to liezlo krkom, ale ved vydržalli sme,mala sa sama odstavila ked mala 13 mes.
Mam dojem ze aj nejake ovocie nejak nasej vadilo ked kojila, korenie urcite. Ked sa volaco take udialo mala chytila asi krce, alebo ju asi naduvalo, zacala katastrofalne plakat, to sme vzdy utekali domov a dali sme ju do vanicky s vodou a ju to preslo po chvili.
Aj s lekarmi je to niekedy tazko. Ked sme mu vraveli ked mala rok, ze ma pupok vystupeny divne odpoved bola asi na vsetko rovnaka "Ved je kojena", "moze to mat zo zubkov".
Potom sme sa uz nasrali a prisli sme s nou k nemu ked mala zrovna taky problem aby to videl ze si z neho nerobime prdel, kukal na to a vravi "to až takto" a hned bolo aj gastro a chirurgia. Al inak ako lekar fakt dobry odbornik.
ale pokial to nenajdes sama, lekari ti moc nepomozu.
Skús tú knihu možno sa chytiš na nejaký nápad z toho a pojde to.
Nuz niektore deturence su veru take a nechcu spat ani za nic. Ono treba skusit upravit harmonogram spania a ked je dietatko hore unavit a zabavit ho co najviac. Neviem ako inak ono to moze byt aj take chvilkove a po case tento nespaci stav prejde. Byt tebou len skusim pockat iked viem, ze to musi byt velmi narocne takto.
@matilda72 skus ju uspst ns fitlopte....
@lucinka511 Vyborna rada. A za rok tu bude diskusia-ako odnaucit moju 15mes.dcerku zaspavat na fitlopte.😀
@evittam no co uz..ja tak mslu uspavsm a som hsppy.ze zadpi.lebo pre nu ani kocik nidje dobry.co uz.mozno z toho aspon schudnem.
Môj malý bude mať 4 mesiace a tak isto nechcel spinkať museli sme ho len voziť v kočiari po byte a natriasať s kočiarom, aby trocha pospal. Teraz asi posledné 2 týždne sme ho dali len do postieľky na očká sme mu dali látkovú plienku a tak sa naučil teraz zaspávať. Zo začiatku si ešte pomrčí, ale pekne zaspinká.
My máme ten istý problém. Trošku pomohlo ked sme ju zatocili do deky,aby mala ruky pri sebe. Ja to volam na husenku🙂
Lebo rukami sa stale budila. Teraz ma 5 mesiacov.
@janicqa284
si ani neviem predstaviť že by som jej dala na oči plienku lebo ona ked ma nevidí tak sodoma gomora nemôžeme ani svetlo v noci zhasnúť lebo v momente je hore
@matilda72 Je to ešte malé bábätko, všetko sa upraví, treba byť trpezlivý a zatiaľ si pomáhať aspoň vzájomne a tak ako sa len dá.