Ahojte, potrebovala by som poradiť. Mám päť týždňové bábätko, ktoré dokáže 6-7 hodín nespať. Nevadilo by mi to, keby stále neplakal a bol na fľaši. Za pol dňa vypije viac ako pol litra Nutrilonu. Ako keby bol stále hladný. Ak mu nedám, tak sa ide zájsť od revu.
Stále je nepokojný, vracia sa mu zrazené mliečko, potom plače. Mala niektorá z vás podobnú skúsenosť? Ja už neviem, čo robiť.
Ďakujem
@miriam108 Aj podľa mna mu dávate velmi vela mlieka. Viem, ze dojčené bábätka sa môžu dojčiť neobmedzene na požiadanie, ale toľko Nutrilonu, to sa mi nezdá. Ked place, skúste ho utíšiť inac, v nosiči, kontakte koza na kozu, spievať mu… alebo moze byt nespokojný orave preto, ze je unaveny. Take malé bábätka nevedia same zaspať a potrebuju so zaspávaním pomôct. 5 týždňové babatko ktoré nespi 7 hodín? Tiez sa mi to zdá neadekvátny režim. Čím je dieťatko viac unavene, tým tažšie zaspávať. Popracovala by som viac na spánkovom rezime a nutrilon obmedzila.
@miriam108 Ak sa mu mliecko vracia, tak ma zrejme reflux... ma to vela deticiek ale niektore to znasaju zle. Ide o to ze to vygrcnute mliecko ich drazdi v krku a ustach, kedze je to zmiesane so zaludocnou kyselinou a ulavi sa im ak sa napiju. Preto si deticky s refluxom pytaju casto pit. Ale to sposobuje dalsie grckanie a je z toho zacarovany kruh.
Ja by som urcite isla na vysetrenia na ten reflux cim skor. Mozno ma tiez nejaku alergiu alebo intoleranciu.
Ak sa potvrdi ten reflux, tak pomoze polohovat dietatko, tak aby malo hlavicku vzdy vyzsie ako nozky... podlozit knihy pod nohy postielky na tej strane kde je hlava a tiez prebalovaciu podlozku mat nasikmo... nosic alebo satka kde je detatko vzpriamene pomaha a este vela dalsich rad ktore tu najdes ak si vyhladas reflux.
Treba mu pomoct co najskor chudatku.. urcite nemoze byt hore 6-7 hodin.
@miriam108 takže nemôžes mu dávať umelé mlieko častejšie ako každé 3hodiny, akože je stále na fľaši?? Ked nevieš ako sa kŕmi dieťa tak si to naštuduj lebo takto ti bude plakať ešte dlho. Mlieko mu nestíha traviaca sústava spracovať a boli ho bruško. Keď plače niekoľko hodín v kuse môže mať koliky. Má vetry? To je dôležité lebo aj zo zastavenych vetroch môže plakať lebo ho boli bruško. Píšeš že sa mu vracia mlieko a potom plače, tak má asi reflux, ten zvykne byť bolestivý ale aj na tej existuje voľne dostupny sirup. Musíš odsledovať čo mu asi je a podľa toho mu uľaviť kvapkami. Sleduj teda tie vetry, ďalej si pozri ako vyzerá keď ma dieťa koliky a ten sirup na reflux by som kúpila hneď podľa toho čo píšeš. A hlavne to mlieko mu nedávaj tak často, kludne môže byť prejedeny a boli ho aj z toho bruško.