Nespánok novorodenca

katches69
7. sep 2022

Caute dievcata, poradte mi ako uspat novorodenca vecer? Bude mat mesiac no nocny spanok posledne dni velke trapenie. Ani kocik, ani postel nic, ani na rukach cicikanie absolutne nic. Prebalena, napapana,okupana. Spi akoze 2minuty a potom velke mrvenie, krik. A nespat aj celu noc. Uz som z toho zufala. Cez den spi pekne a v noci katastrofa. Mali ste to niektora tak? Co vam "pomohlo"? Perinka nepomaha, ruky mi dava von neustale z toho. Nechce mi v tom ani byt, takze ani ulitka by nam nepomohla viem ze by sa velmi rozculovala v tom. Ked ide spinkat vecer ma pokoj, pritmie. Primerane oblecena, aby jej nebolo ani teplo ani zima. Tak ja uz neviem..

gvenduska
7. sep 2022

@katches69 nemá náhodou prehodeny spánok keď píšete že cez deň spinka a v noci nie

katches69
autor
7. sep 2022

@gvenduska urcite ma, ale neviem ako dalej, aby cez den tolko nespala

kittykat22
7. sep 2022

@katches69 je to novorodenec ktory ma 3 tyzdne. Nema rezim, nevie kedy je noc a kedy je den. Chces od nej nemozne. Musis sa prisposobit na 100% dietatu. Nieco take, aby cez den tolko nespala je totalny nezmysel.

anavixy
7. sep 2022

@katches69 tak to nefunguje 😏 podľa mňa to chce čas, kým sa dieta prestaví na normálne fungovanie, kym sa mu nastavi cirkadialny rytmus. Hlavne nech cez den nespi v tme a nech papa “pravidelne”.
Bdele okna by nemali byt dlhsie ako hodinu.

luxus10
7. sep 2022

@katches69 a co v noci nechat stlmene svetlo aby svietilo...moj chcel svetlo v noci -aspon baterku, tak bolo v porodnici-v casti pre deti tma , hlavky mali pri skle a za sklom sedel personal a ostre svetlo...este aj na izbe v porodnici, ked som ho mala cez noc, si vydavanim 1 zvuku "vypytal svetlo" , isla som na to vylucovacou metodou, plienka, mlieko, uvolnit perinku, a po kazdom ukone som zhasla a bolo mmmmmm, az som nechala rozsvietene a bolo ticho....🙂

katches69
autor
7. sep 2022

@luxus10 nepomaha ani svetlo, zaznem lampicku ale to velmi nevnima, svetlom to u nas nebude

marianarem
7. sep 2022

@katches69 Podla mna sa onedlho prestavi na prijatelnejsi rezim, zacne rozlisovat den a noc. Moj maly do 2 mesiacov sice v noci spal, ale aj sa budil a potom hyril kludne aj 4 hodiny. 2-3hodinove okno bdenia pocas noci bolo zarucene kazdy den, niekedy aj 4-5 hodin a potom boli k tomu este kratsie okna. Ale v 2m akoby utalo a zo dna na den zacal prespavat noc. Takto spatne nam tie 2 mesiace pripadaju, ze to bolo kratko. Ale vtedy to nemalo konca, porod sa mi zdal byt uz v davnej minulosti a buducnost, to sa mi zdalo, ze tej sa dozit neda 🙂 Sucitim a drzim palce nech to je rychlo za vami.

5peta1
7. sep 2022

Skus toto:
https://mimi-original.com/produkt/moderna-perin...
Nam to velmi pomohlo pri spanku. Odkedy sme ju zacali pouzivat, tak prespal celu noc.
Je to lepšie ako ulitka, lebo v ulitke je babo "zviazané". Ale tuto aj má trošku priestoru, aj nemá 😂

veronika3110
7. sep 2022

@katches69 a ako spi cez deň?
Ako dlho býva medzi spánkami hore? Čo vtedy robite?

elizabet173
8. sep 2022

@5peta1 myslím, že ak neznáša perinku, zavinovačku, neznesie ani toto, lebo dieťa chce mať ruky voľné, mala som to rovnako

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katches69
autor
8. sep 2022

@mamula20 ano skusala, ani to sa jej nepaci mozno na par minut a potom vystraja, brusko hladime pritom je spokojna. Polohujeme, vsetko skusame. Chce to asi len cas, nez si zvykne, lebo dlho sme boli v nemocnici a tam bolo ine prostredie.

katches69
autor
8. sep 2022

@veronika3110 cez den spinka pekne, sem tam si poplace vsak ako kazde dieta ked nespi, davam si ju k sebe na postel rozpravam sa s nou, robime aj kontakt koza na kozu.
Odbalujem ju nieje stale v perinke, aj na ruky bez perinky chvilu sa snou prechadzam, alebo chodime aj na cerstvy vzduch kocikovat..
Vonku sa jej spi najlepsie co som odsledovala.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika3110
8. sep 2022

@katches69 áno, ja len že či náhodou nespí cez deň veľa.. moja ako presne trojtýždňová bola hore hodinu a potom spala dve.. (mám appku, tak to je na 100%) :D a v noci spinkala vkuse 12 hodín, aj viac.. samozrejme s kojením...ale to papala počas spánku..

katches69
autor
8. sep 2022

@mamula20 pekne teda, skusam aj to ze si ju davam vecer k sebe na postel, nachvilu zaspi a potom sa hmyri a vystraja.... napriklad teraz ju mam na posteli u seba a pekne si spinka... neviem no ma to pretocene, den noc a noc den asi alebo neviem uz