Neschopná a zlá mama

4. feb 2022

Necakam lutovanie necakam vycitky len potrebujem niekde vypisat svoje pocity. Moj manzel mi vycita (on je naozaj velmi dobry, stara sa venuje sa pomaha. Lepsieho som si nemohla priat) ze:
- neviem odplienkovat nasho syna 3.5 rocneho autistu. Ze som to skusala a neslo to tak uz to neskusam. Ano nechala som to tak
- ze sa dostatocbe nevenujem mladsiemu 1.5 rocnemu ked je starsi v skolke. Ano mozno by som mohla viac. On sa hra sam tak ho nechavam. Vobec nerozprava nevydava zvuky nic
- ze vela fajcim ano naozaj vela 25 cigariet na den minimalne
- nevychadza nam setrit peniaze vravi mi keby si menej fajcila a odplienkovala starsieho usetrili by sme
Som neschopna matka nahovno manzelka ktora navyse trpi depresiami 1.5 roka sa liecim beriem kopu liekov. Mozno si ma ani nemal brat za manzelku. Asi nie asi urcite by si zasluzil lepsiu zenu a schopnu matku pre svoje deti. Tak tolko moj vylev ak chcete tak mi aj nalozte mozno si ani nic ine nezasluzim Pripadam si ako posledna neschopna nestastna chudera

autor
4. feb 2022

A ano este ze vela spim a nevladzem chodim spat o 20.15 a vstavam so starsim o piatej a aj tak nevladzem

im709vf
4. feb 2022

Niesi stroj, si človek.. nevycitaj si veci, ktoré sú nad tvoje sily. Nemusíš byť dokonalá, nemusíš všetko robiť na 100%. Skus sa zamerať len na jednu vec, a tu pomaly zmeniť ak chceš, ostatne vyhod z hlavy

pribinak
4. feb 2022

Jedina oprávnená výčitka je to fajčenie. 25 cigariet je naozaj veľa, veľa času, energie i peňazí.

Autista sám o sebe je veľmi veľmi náročné dieťa. Niekedy je problém odplienkovat dieťa, to to chce len veľmi dlhy čas a trpezlivosť. Skúšať a skúšať.

Manžel nechce ísť na materskú? Vyskúšať si ako mu to pôjde?

zmrzlinka2021
4. feb 2022

Prosím ťa nelutuj sa, robís co mozes. S tých vecí čo píšeš, čo dokážeš ty sama zmeniť? Vidíš v niečom problém?
Lebo s cigaretami a šetrením má tvoj manzel podla mna pravdu a nejde len o peniaze, ale aj o tvoje zdravie. Si mlada zena a ty si vlastne demolujes svoje telo, zdravie... prejdu roky a ty budes chodit po lekaroch ako na klavir.

Ja mam z toho pocit ze ty si vyhorena, a prepac, nemyslim to v zlom, ale to druhe dieta vam nebolo treba. Nie kazdy je na to stavany a dava to. Teraz vsak sa treba zapriet a hlavne komunikuj o veciach s manzelom, napr. aj o tom odpliekovani, zacnite s tym spolu, precitajte si na nete rady, poradte sa spriatelmi, s niekym, kto ma dieta autistu...
Aj ten manzel je vycerpany. Nie je to sranda prist po celom dni v praci do domacnosti, kde jedno dieta je autista, druhe "mu nesedi" a zena fajci cigaretu za cigaretou...

Treba tahat za jeden povraz.

mimikarol
4. feb 2022

Nečudujem sa mu že mu vadí to fajčenie. 25 cigariet to je viac ako balík, že? To potom ide riadne do peňazí. O škodlivosti už ani nehovorím 🙁

autor
4. feb 2022

@pribinak nie nechce on chodi do roboty nosi peniaze pomaha mi tak sa mam starat o mladsieho kym je starsi v skolke. Do jasli tiez nie o tom nechce ani pocut. Od marca mozem robit z domu naskytla sa mi moznost nad tym kryti nosom lebo treba sa venovat mladsiemu. A takisto trochu spochybnuje ci sa to naucim robit v tomto vidim ze mi neveri no ja som z toho nadsena po tak dlhom case s detmi konecne nieco robit

autor
4. feb 2022

@zmrzlinka2021 ano ja viem dakujem

pribinak
4. feb 2022

Radšej nech to dieťa ide do jasli. Bude mat nove podnety a prostredie

Tak začni pracovať. Možno to bude lepšie. Oddychnes si od deti.

Ale s tým fajčením niečo rob. Je to fakt veľa. Veď musíš smrdieť

autor
4. feb 2022

@mimikarol ano ide masacne to je okolo 120-140 eur on fajci tiez ale menej asi o polovicu

autor
4. feb 2022

@pribinak o tom nechce ani pocut ze v ziadnom pripade do jasli nie nie a nie. Radsej nech ja vyhorena s depresiou sa trapim este 1.5 roka doma ale jeho skor ako na tri roky nemozem dat do skolky

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
4. feb 2022

Takze okolo 200e rodicia mesacne prefajcite ., tie plienky sa vobec netrap. To fajcenie vidim ako problem vsetko ostatne robis co mozes ako vladzes. Myslim ze tym fajcenim sa ukludnujes .. Potrebujes najst iny ventil. Nie si zla mama. Ani zena. Len Potrebujes trochu pomoc a nejaky cas aj pre seba: a tvoj muz Asi nema šajnu ake to je byt v tvojej koži.

autor
4. feb 2022

@pribinak a ano smrdim ale on tiez fajci menej ako ja ale fajci. Ale beriem to fajcim vela. Len to mi pomaha vydrzat den. Fajcenie a tabletky

miadi
4. feb 2022

Skuste obaja prestat fajcit naraz a podporovat sa v tom..

autor
4. feb 2022

@cocolino234 to sa vsetko zacalo az po porode druheho dovtedy som bola spokojna vyrovnana zena a vtedy som vobec nefajcila 3 roky

pribinak
4. feb 2022

Miesto cigariet si záplat terapie. To je smutne ak matka 2 deti povie že krabička cigariet jej pomáha prežiť deň
Fakt za tie prachy radšej sedenie s psychológom

Ten druhy chlapček počuje? Reaguje na zvukové podnety?

miadi
4. feb 2022

Tie 200 by ste mohli dat do pani na upratovanie alebo baby sitterku alebo odkladat na dovcu..

zmrzlinka2021
4. feb 2022

Chapem, ze cigarety mas hlavne na nervy.
Co tak ich nahradit niecim inym?
Napr. kazdodennym cvicenim - 30 minut pre seba - milion cviceni na youtube

autor
4. feb 2022

@pribinak ano vysetrenie mame na orl pocuje. Aj reaguje uz na svoje meno a ked ze nieco nesmie ale inak je slabota

autor
4. feb 2022

@zmrzlinka2021 no to by sa mi tiez zislo cvicit mam 87kg :(

pribinak
4. feb 2022

Koľko má 18 mes? Čítate si? Ukazujte si obrázky? Keď ste vonku pomenuvávate veci?
On má ešte čas, len treba veľa veľa podnetov.

miadi
4. feb 2022

Tak toho malickeho dat do jasli alebo nejaku pani co k vam pride a zoberie ho von na par hodin kym budes robit z domu. Potrebujes cakat kym sa uplne zrutis? Zda sa ze ozaj to druhe dietatko je uz na vas moc. A tvoj muz by nemal o tomto rozhodovat. Mala by to byt tvoja volba. Ty si mama. Ty si psychicky na dne. On nema problem a vidi ho len v tebe.

zmrzlinka2021
4. feb 2022

To nie je len o kg, to je o endorfinoch, o pohybe...unavis super telo, perfisne aj na hlavu

juliet86
4. feb 2022

co sa stalo po druhom porode? ako si sa citila po prvom porode? skusala si psychoterapiu?

autor
4. feb 2022

@pribinak ano skusam s nim citat pozerat obrazky komentovat vyberanie unyvacky co vyberam. Mame k izky zvukove zvieratka a dopravne prostriedky ale on trosku popozera postlaca a najradsej by knihu rozoberal a okusoval

autor
4. feb 2022

@juliet86 neviem co sa stalo vypuklo to zrazu po porode a odvtedy s tym bojujem. Chodim raz nesacne ku psychiatricje na kontroly beriem lieky kopec liekov. Skusala som regresnu terapiu pomohlo to na mnoho veci no nato aku mam o sebe mienku nie ale aspon uz nechcem zomriet ako to bolo donedavna :(

pribinak
4. feb 2022

1.5 rok je fajn, veľa deti začne rozoravat až po 2 rokoch. Len podnety treba.

miadi
4. feb 2022

Preco tvoj muz rozhoduje o tom ze jasle nie? Lebo on nosi domov peniaze ? Ty nemas narok ci svojpravnost? To radsej budes jest kopec liekov a citit sa nanic ? Su zeny ktore ked nezarabaju a su na MD trpia ich sebahodnota je nulova. Vidis ze takto to nefunguje. Je dost mozne ze tebe by fyzicky navrat do prace mimo dom vela veci vyriesil. Jedna kamoska raz ked prisla o robotu tak sa psychicky uplne zrutila len pozerala do vzduchu a citila sa nanic.,

autor
4. feb 2022

@miadi lebo ze detom sa mame venovat my rodicia aspon do troch rokov a nedelegovat nasu povinnost na ucitelky v skolke v tomto nazore s nim neviem pohnut

miadi
4. feb 2022

To je len na Svk vo svete je materska rok niekde len 3-6m ano je to super byt doma 3r a venovat sa ked si to vie aj mama uzit. Nie ked ju to nici. A to som doma 6r Mne to vyhovuje. Ale tebe to ocividne nerobi dobre . Mozno ked budes zas zarabat budes sa citit znovu svojpravna a ze aj tvoj nazor je dolezity. Nie len jeho. Ty nie si zdupana len tym xe si doma ale uz aj nim, vycita ti fajcenie ale aj on fajci hoci menej.: Asi aj to ze si nestastna je tvoja vina ze ? Namiesto pomoci len kritika od neho. A jeho predstavy o zivote.. a ty sa cudujes ze si na tom ako si?

dkethe
4. feb 2022

Nuz, zda sa ze nie si uplne vo fit stave...
Musim zial suhlasit s tvojim manzelom... Ved uvaz - vyfajcis viac nez krabku denne, beries lieky na hlavu, jedno neodplienkovane, druhe nerozprava, a si na hranici nadvahy-obezity. Vies co je zle na tych cigach? Ze ti beru strasne vela casu. 25*5 minut su 2 hodiny z dna ktore si mohla venovat sebarealizacii aby sa ti zlepsila psychika ci postava, venovaniu detom... Mozno fajcis na nervy, ale vidis - nefunguje to. Ak by to fungovalo, tak si uplne spokojna super manzelka a matka...ze hej?

Tolko ku citlivej kritike. A teraz rada...

Obmadz fajcenie. Daj si milniky. Ranna kava, ked uspis dieta na obed, vecer s muzom pri pokeci. To ti staci 10 kusov. Nemysli tolko na cigy, a viac smeruj hlavu k detom, teplemu jedlu a svojmu progresu.

Drz sa 😘