Ahojte kočky
idem si k vám opäť po radu ...no resp.ani nie tak po radu ako opýtať sa vás opäť či mal z vás niekto takýto problém
Mám sedem týždňové bábatko a od kedysa narodil chodíme po doktoroch a hľadáme príčinu prečo je taký plačlivý a nervózny...Ide o to , že ked sa narodl už hned dvíhal hlávku ,stále sa pučil a to ho hned aj zobudilo,ohýba sa ako luk a krúti ako húsenica a hned potom začne plakať.Keď je rozbalený metá so sebou akoby mal v sebe elektriku 220 voltov strašne metá rukami,nohami a to ho natolko znervóznuje ze plače...ak ho zabalím do perinky tak sa pučí,dvíha hlavu a snaží sa z nej vyslobodiť ...a ked zistí že sa nemožedostať von tak sa začne pučiť a hned plakať...Ak ho konečne utíšim a zaspinka ,položím ho a do minutky je hore...strasie sa ,zacne chrapčať,pučiť sa a je hore a hned nasleduje plač...uz ma bidnatko z toho plaču aj pruh...On ked sa napapa tak hned za tým nasleduje plač ....užsme boli skoro všade..je neskutočne nrvozny strašne rýchlo dýcha akoby stále niekam utekal ...a za tým nasleduje plač,proste vobec nevie byť v klude...kedje na rukách tak sa odpichuje,stále so sebou narába metá a plače ...bruško to nieje to sme vylucili...mal niekto takýto problém?
@viktoriam84 môj synček bol taký a s tým plačom sa to zmiernilo až keď sa začal pretáčať a loziť. V postieľke, kočíku, perinke ani počuť, vkuse len plač. Jedine kedy bol ticho bolo keď bol na prsníku a v nosiči. Teu bolo bez problémov, nebrala som žiadne lieky ale pôrod bol náročný a dlhý... Ale dodnes je to typ dieťaťa, ktoré potrebuje slobodu😊skúšali ste nosič alebo šatku?
@viktoriam84 podobne sme mali my 🙂 Hlavne to ako sebou metal, stale ruky, nohy.. keby si vedela kolko sa mu ja urcila diagnooooz, co som sa nanervacila, naplakala.. zacalo sa to zlepsovat okolo 5 mesiaca, kedy sa zacal plazit a teda sa vedet dostat kam chcel 🙂 Teraz ma 10m a je velmi živy stale, ale zato sikovny🤗 Ak ma vsetky vysledky v poriadku, fakt len vydrzat, to prejde, uvidis 🙂
@viktoriam84 My sme mali niečo podobné a nakoniec sa z toho vykľula alergia na mlieko, boli ste aj na gastre? Určite to nie je normálne, náš teda ani veľmi spať nemohol cez den, spával po 10-20 minútach a 2 hodiyn hore a reval, krútil sa, plakal, aj na rukách a nedal sa utíšiť žiadno. Prvých 6 mesiacov bola katastrofa a doktori mali furt nejaké výhovorky, po zmene mlieka sme mali do týždna úplne iné dieťa, bol oveľa pokojnejší a spokojnejší a my s ním.
@viktoriam84 ahoj my sme mali podobný problém. A pomohla nám až perova perinka. Skús ho uložiť spat na niečo mäkké lebo dnešné perinky keď položíš na postielku dieťa vlastne lezi na tvrdom a to je pre neho impulz na drazdenie... odporúčam ti literatúru od Evy kiedronovej. U nás to bola obrovská zmena. Má aj pekne videá na youtube
@beuss a tiež tak spal že sa išiel vydrat z perinky
@mimmiba Ahoj, mas zimne babatko? Nam sa maly narodil koncom leta, takze na jesen a v zime nam perinka od E.Kiedronovej veeelmi pomohla, bol tiez drazdivejsi. Teraz cakame babo akurat do letnych mesiacov a bojim sa, ze nebudeme moct perinku vyuzivat ☹ co je strasna skoda.. len je velmi tepla asi pre letne babatka, snad aspon na rozlozenej bude moct lezkat
Skús si naštudovať aj správnu manipuláciu s bábätkom, niektoré bábätká sú veľmi citlivé na hocijaké nesprávne alebo rychle pohyby. Možno aspoň tým to nejak zmiernis, keď už to máte takéto narocne. Niektorým deťom pomáhajú aj masáže, ja som bola s malou na takom kurze, ja by som si niekoho takého domov zavolala a skúsila aj to trénovať, aspoň nejak mu pomoct, keď zatiaľ nedošli na to, čo mu je. Viem že takto baby popisovali aj hypertonus, ale to Vaša Dr už určite zvažovala. Držím Vám veľmi palce
isto existuju nejake centra pre taketo deti. asi by aj manipulacia s nimi mala byt ina a mozno aj sposob viazania. ako neviem, ak to nema nejaku zdravotnu stranku tak asi len vydrzat, pokial sa nezacne hybat viac
@viktoriam84 a na neurologii si bola? Ja by som si dala skontrolovat svalovy tonus, ked sa ti vypina do luku. Nas to robi tiez a mame hypertonus a je drazdivy. Teraz cvicime vojtovku. Prve 3 mesiace len reval, cez den spal max 20 min, iba na prsniku dokazal byt ticho. Bolo to uplne na prasky. Ked som ho polozila z ruk do 2 sec hned reval. Pri tychto detoch je dolezita ako ti tu uz niekto radil aj spravna manipulacia. S tym revom nenarobis nic, treba to vydrzat. Ked sa ti zacne viac hybat bude to ustupovat. Nam to zacalo ustupovat po 3.mesiaci.
@zanettsur no práveže on sa strašne hybe... Hyzdi a z perinky ide vyliezť akoby som ho držala nasilu... Trepe hlavou a zlosti sa
.... Plus kéd je z perinky von tak sa strašne meta ruky Nohy mu idú ako šialene... Akoby ho kopla elektrika
@viktoriam84 ja som ho este ako babatko zvazovala na pevno do perinky.. ako on do 5m mi v noci pekne spaval..len s dennym spankom ma problem doteraz. Neviem, baby pisu, ci nema svalovy tonus.. ale nas sa presne takto isto metal ako o zivot, aj mal obdobie, ze sa vypinal do luku a nic mu nieje..je velmi sikovny.. V 3m sa pretocil na brusko, v 5m sa zacal plazit a v 8 sedel a behal okolo vsetkeho kde sa mohol pridrzat 🙂 Ak mate vysledky vsetky v poriadku, fakt vydrzat, uvidis,ze ked sa zacne viac hybat prejde to. Chce to len pevne nervy, drzim palce 🍀
@viktoriam84 na gastre alebo neurológii ste boli s bábom?
@ellieellie ahoj mne sa maly narodil v septembri takze ju dosť využívame a neviem čo budeme robit v lete... asi sa zbláznime 😂 ale nie veď okolo ručičiek ho uviazeme do bavlnené plienočky a tu perinku mu nasuchorim aby spinkal na nej... hádam dovtedy ho to zametanie rukami prestane bavit
@beuss my sme išli presne rovnako, že všetky fyzické aktivity robil omnoho skôr a v 8 mesiacoch už behal. Dodnes, má 7 rokov, má talent snáď na všetky športy...nikdy sme s ním neboli na žiadne vyšetrenie lebo sme žili mimo SR a tým ze to bolo prvé dieťatko tak som nevedela, či to je ok alebo nie. Jedine co sme zvažovali keď sme prišli žiť na SR bolo ADHD ale psychologička to vylúčila. Dodnes je náročnejší ako iné deti ale tak mentálne ako aj pohybovo je veľmi šikovný.
@viktoriam84 pokiaľ má všetky vyšetrenia ok tak treba veriť, že z toho vyrastie. Každým míľnikom (pretáčanie, lozenie, chodenie, rozprávanie..) sa to zlepšovalo a vyrástol na ozaj náročného ale úžasného chlapčeka ♥️
@viktoriam84 dobry den, nie som ziadny odbornik, ale to pucenie sme mali aj my, boli to koliky, ktore casom odozneli.. Ale to co popisujete ze dviha hlavicku, prehyba sa ako luk a podobne, to by mi sedelo na hypertonus... My sme tiez mali, ale len mierny, pomohlo cvicenie...odporucam na to upozornit decku lekarku a popripade aj zajst za deckym neurologom.
@viktoriam84 ahoj Viky prosím ťa ako sa má tvoje baby? Mne sa pred 3tyzdnami narodilo babo a mame tento istý problém ako si opisovala ty. Dúfam že je všetko v poriadku, tiež mám obavy a pátral teraz tak ako aj ty
Došli ste k nejakému záveru?
@emamonika
@emamonika dobrý deň prajem, viete čo my sme po chodili kadejakých doktorov od dverí k dverám sme chodili.. Každý vravel ze kolíky kolíky to prejde ale neprechádzalo to.. Nikde mu nič vážne chvála bohu nezistili iba ze je hyperaktivny.. Museli sme to len vydržať a akonáhle začal lozit stvrnozkovat tak už bol lepší aj spánok...bolo to veľmi ťažké musím povedat nonstop na rukách, cicikanie ale neostávalo nám nič iné iba prečkať. Držím palce
@viktoriam84 dobry den, neviem ci sem este chodite ale ak ano chcela by som sa spytat co vam potom prosim pomohlo, ako to preslo lebo mame ten isty problem.
Bude velmi rada ak mi odpisete. Dakujem
@viktoriam84 nebrala si počas tehotenstva nejaké lieky?