Nervózne bábätko pri zaspávaní

lily_279
19. sep 2022

Ahojte mamičky. Mám 3 a pol mesačne bábätko (na UM). Doteraz mi zaspával bez problémov, dala som mu cumlík, plienku do ruky a zaspal v priebehu pár minút. No z ničoho nič ostal nervózny pri zaspávaní. Vidím, že je unavený, pretiera si oči ale zaspať sa mu nedá a mrnčí, plače, kope nôžkami.... Robím všetko rovnako tak nechápem prečo pred tým zaspával krásne a teraz má s tým problém. Viete mi prosím poradiť čím to je a čo s tým treba robiť? Ďakujem ❤️
P. S. Uspavanie na rukách, fit lopte a podobne ho naučiť nechcem

miimss
19. sep 2022

@lily_279 odporúčam stánku buď na FB alebo Instagrame. Volá sa to lepši spánok bábätiek. Najskôr ide o spánkovu regesiu. Sú tam rôzne rady skús pozrieť 😉

veronika3110
19. sep 2022

@lily_279 viem, že chceš aby bolo malé bábätko od začiatku ,,samostatne” ale nie vždy to ide.. moja tiež zaspavala sama, kým ešte tak veľmi nevnímala… teraz ma 4 a uspavam ju na rukách… proste keď ju položím, chvíľu je kľud a potom sa dvíha a nervaci.. je jedno že je unavená, nezaspi
Možno chce byt pri tebe a cítiť tvoje teplo a ukľudní sa 🤷‍♀️ Možno nemusíš nosiť na rukách, ale môžete si napr spolu ľahnúť, hladkať ho a pod.
Lebo v takom veku si nemyslím že je dieťa nejako vypočítavé.. proste chce mamku
Neviem ako inak.. jedine že potom odídeš a necháš kým zaspí sám od revu…

cyberk
19. sep 2022

Babatko viac vnima, meni sa.. musis prist na novy sposob ako ho uspat 🙂 spankove regresie su tazke ale je to len obdobie, a co funguje dnes nemusi zajtra…
Nasu som tusim v tom obdobi uspavala aj na rukach, neskor stacilo hladkat po tvari a hmkat pesnicku, teraz ma uz 7🌜 a mesiac ma rezim a krasne sama zaspava… ale aj to je asi len obdobie😅

elizabet173
19. sep 2022

@lily_279 buď pri ňom, drž ho za rúčku, hladkaj ho, šepkaj mu, pusti ticho relaxačnú hudbu, niekedy možno zaspí za hodinu, niekedy skôr, u detí sa to mení, tiež by som ho neučila na ruky, na fit loptu už vôbec nie