Ahoj maminky idem si pre radu alebo vašu skúsenost.. moja dcérka je v poslednej dobe strašne nervózna a nedá sa jej akoby spat .. uspavam ju vidno na nej že je ospalá ale nedá sa jej zaspať :/ keď aj zaspí tak sa stále budí a od nervov ryje hlavou do vankúša ( perinky ).. dcérka má 3 mesiace .. máte niektorá maminka s tým skúsenosť ? Môže to mat aj z nádchy? Ďakujem pekný deň
Kolika napriklad. A ako ma rucky? Nas ich mal v takom veku rad zviazane
@nika12323 Ahoj Nika, nas maly bol nervozny v porodnici v perinke. Prisla sestricka, odviazala ho z nej, dala mi ho na postel ku mne (ja som bola KO po cisarskom 🙂 ) a odvtedy takto pri mne ostal. Nema rad zviazane rucky a nozicky... dievcata radili predo mnou zaviazat, tak skus pokus omyl, zaviazat rucky a ked nie, odviazat a nechat spat pod deckou volne, ako dospelak 🙂
Moj bol tak nervózny a potom som zistila ze mu je asi príliš teplo... Odvtedy nespaval v perinke
Maminky zabudla som dodať že dcérka neni v perinke zaviazana len tak príkryta ja si ju do nej dám len keď ju uspavam aby bola v makkucku.. a kolika nás nikdy netrápila aspoň zatiaľ teda :/
@nika12323 Aha, tak skus mozno najst napr vhodnu piesen, ktora vude jej sprievodnou v zaspavani. My mame "Love od my life" od Stage Rockers. Ma pravidelny beat, vie to vsetky babatka kamosiek uspat. Ja som to mala pustene viackrat potichucku v susednej miestnosti a maly do minuty zaspinkal. Teraz to ma uz ako ritual,ze ked sa nevie upokojit tak, aby vedel zaspinkatx potichu mu to pustim, on nanhne na svoj spinkaci stereotyp, upokoji sa a zaspinka. Nenutim tu m nasu skladbu, ale nieco podovne ladene, s nepisklavymintonmi. Klasicke uspavanky deti v mojom okoli skor rozrusia ako upokoja 😃
No a musí byt v tej perinke? Možno jej je už tesná, príliš teplo. Možno by jej viac vyhovovala ulitka