Nepravidelná stolica u trojmesačného dojčaťa

kikimon88
20. apr 2020

Dobrý deň. Zas raz potrebujem prosím radu. Moja malá bude mať o pár dní 3 mesiace. Je len dojčená. Posledné cca 2 týždne má dosť nepravidelnú stolicu. Niekedy nekaká aj 3 dni potom jej už radšej ja pomôžem rúrkou. No bojím sa, že bez nej sa sama už nevykaká. Niekde čítam že je to v poriadku u dojcených detí a niekde že nie. Nechcem teraz s ňou behať po doktoroch. Či radšej mám? Mali ste niečo podobné? Pomohlo vám niečo či len lekár? Ďakujem za každú radu 😊

xjakubikovak
20. apr 2020

ked je len dojcena tak je to ok🙂 vobec netreba pomahat rurkou ani chodiť k lekarovi. Materske mlieko sa proste niekedy vstrebe cele volá sa to bezzvyskove travenie.

smejko25
20. apr 2020

@kikimon88 skuste zavolat doktorke a poradit sa 🙂 ale pokial sa pri kakani netrapi neriesila by som len telefonicky sa poradit 🙂
Kamaratkyn syn tak cely tyzddn nekakal a v nedelu tak nalozill ze dovidenia 😁😁

rozovykon
20. apr 2020

@kikimon88 je pomerne bežné, že plne dojčené deti nemajú stolicu aj dlhší čas. Ja osobne by som s rúrkou opatrne. Keď ale máš pochybnosti tel. konzultuj s pediatrom.

kikimon88
autor
20. apr 2020

@smejko25 netrápi. Neplače, nemá tvrdé bruško, je spokojná, spokojne si iba prdká.

smejko25
20. apr 2020

@kikimon88 nooo tak potom je vsetko vpohode 🙂 moja sa este pri kakani nejak velmi netrapila ale myslim zeby som to hned spoznala ze jej neide 🙂

kikimon88
autor
20. apr 2020

@smejko25 ja to tiež poznám keď tlači a nejde ale to už dlho nebolo 🙂 tak hádam je všetko v poriadku 🙂

selest
20. apr 2020

Tou rurkou jej mozes viac uskodit ako pomoct hlavne ak ziadnu pomoc pri kakani nepotrebuje. Moj maly najdlhsie nekakal vyse 2 tyzdnov. Bolo to ok

simsalabim
20. apr 2020

@kikimon88 moja starsia raz nekakala 12 dni. Lekarka ma uistovala, ze to je v poriadku u kojenych deti. Ze mliecko spracuju bezo zvysku. Aj tak bolo... vykakala sa potom normalne a bez problemov. Inak kakavala tak raz za 4 dni.

lelicav
20. apr 2020

U dojčených deti to vraj nie je problém.Moja dcéra ako 4 mesačná nemala stolicu 30 dní.Boli sme na gastro,uzv aj chirurgii,ale všetko v poriadku.Bol to extrém,ale pre nich nič prekvapivé.Nemala žiadne problémy,len ja som z toho bola hotová.

janulla1
20. apr 2020

Môj 7 mesačný kým sme nezačali prikrmovat a bol len plne dojcene kakal raz za 7 dní sam bez pomoci

ladybug138
21. apr 2020

Kojene deticky nemusia kakat tak casto, pokial ju nic neboli, neplace, vobec nepomahat rurkou, moja bola na um, tiež nekakala, obcas som cvicila nozkami, tlacila nozkami na brusko a vykakala sa vzdy aj takto, rurku som ani nemala... Teraz ma skoro 9m a kaka 5x denne 🤦‍♀️😁