Zdravím mamky, určite máte niektorá podobný problém ako ja..moja dvojrocna dcera je posledny mesiac uz nezvladatelna..cely den mi je v patach co by nevadilo ale chodi vsade za mnou s placom a chce ist na ruky..hlavne vtedy ked ja zacnem nieco robit - umyvat riad, varit, vesat pradlo atd..vydobija si pozornost, ked nieco nieje po jej alebo nedostane co chce tak klasicka reakcia- rev alebo sa hodi o zem a vala sa ako taky cudak maly..neoddychnem si absolutne pri nej, ked si na chvilku lahnem do postele v momente je pri mne a skace taha za vlasy a skriabe, navyse kope...do brucha hlavne aj ked jej milion krat vysvetlujem ze mamka ma v brusku male babatko ze to nemoze...uplne ako hlucha..mna uz chytia nervy potom po nej kricim a zase je rev..nepomaha vysvetlovanie, nepochodilo ani zaujatie ju niecim inym..uz som vycerpana z nej..ked ju chyti hysteria nepomaha ani ked ju dam do izby aby sa ukludnila..dobehne stale za mnou..kedze sme v byte stale to konci tak ze ju vezmem na ruky a je ticho. ( pre klid susedom ktori sa uz neraz boli stazovat ze mala hadze hrackami a ze sme hlucny..) a tak sa z nej stalo male mrzute detisko vecne nosiace sa na rukach..ako ste riesili nieco take? Ci len cakat kym ju to prejde a len si vytrpiet to obdobie vzdorovacne? Mam len strach co to bude o par tyzdnov ked sa narodi surodenec..🙂 nestiham ani vypisat vsetko co vyvadza a ako si neda dohovorit a absolutne nepocuva..ked daco poviem to jak do steny jakeby som rozpravala..a pritom..nikdy s nou taky problem nebol..bol to vzdy zivel ale tak toto uz...najhorsie je ze same sme doma, manzel pracuje v zahranici chodi domov na tyzden a potom je 3-4tyzdne prec...moja mama pracuje pomoze ked sa da ale tiez potrebuje oddychnut a svokra ta ma na haku..
@dominika6 dakujem, ako snazim sa ako sa len da..zapajat ju do barenia si neviem predstavit kedze sme to uz skusali tak to dopadlo katastrofalne..🙂 od popalenych prstov ktore pcha aj tam kde nema aj napriek upozorneniu aj napriek tomu ze sa uz 3 krat popalila stale tam ruky pchat bude..s upratovanim je to ine...to sa da..ked vysavam tak vzdy jej trubicu stiahnem na jej vysku a beha po byte opakuje vysava..takisto mame ritualy..rano po ranajkach ideme von aj ked len do obchodu potom sa pohrame ja varim a ona robi vtedy zlobu..na obed ide spat poobede ked vstane sa najeme a ideme zas von..ku babke alebo ku psovi na dvor alebo len tak..je pravda ze kamosky s malymi detmi velmi nemam..po porode si manzel vybavil na nejaky cas volno v praci..lebo tp by som naozaj asi iz bola s nervami v koncoch..;) problem u malej je hlavne v tom akoby nechapala ked jej nieco vysvetlujem a tvari sa akoby nepocula..mevravim ze ma pocuvat na slovo, ale ked mamka nieco zakaze tak by malo dieta aspon niecomu posluchnut..🙂
To je ako o nas. Neviem ci robim dobre alebo zle. Ale rozhodla som sa,ze ak ma jeden z nas byt sef, tak to budem ja. Ked poviem,ze ju neberiem na ruky,tak nepovolim a nezoberiem. A ona sa jeduje a krici. Ja sa utesujem,ze z dlhodobeho hladiska to bude spravne. A kedze nie som uplny despota, nechavam ju rozhodovat o drobnostiach, napriklad si sama vybera ponozky atd. Btw,surodenca mame par mesiacov uz na svete a naviazala sa na mna este viac. Snazim sa jej velmi intenzivne prejavovat lasku a zamestnavat ju a nenapadne ucit samostatnosti.
@doga666 takýchto tém som tu už čítala veľa a myslím si, že niekedy mamičky očakávajú od maličkých detí príliš veľa. Dieťa ma 2 roky, je malé. Ono sa netvári, že nechápe, ono skutočne nerozumie, čo od neho chceš. Nevie, prečo sa v danej chvíli mu nemôžeš venovať, prečo s ním nechceš byť, prečo treba robiť domáce práce ... Neviem, kde si na to prišla, že pri 2-ročnom dieťatku sa dá oddychovať 🙂 2-ročné dieťa potrebuje maximum času, aby sa mu niekto venoval. Najmä keď čakáš ďalšie dieťa, využi čas, ktorý si ešte môžete užiť spolu len vy dve. A priprav sa na to, že po pôrode to bude ešte ťažšie, budeš to mať ešte aj s žiarlivosťou a s tým, že už si naozaj nevydýchneš.
Byť tebou, lepšie si zorganizujem čas, domáce práce treba robiť keď dieťa spí, prípadne je doma niekto, kto sa mu môže venovať - otecko napríklad, ked je doma na víkend. Pri dieťati robiť len to najnutnejšie, nevariť, len ohriať obed. Ak ste doma len vy dve, to musíš mať navarené za štvrťhodinu. Ja som pri malom dieťati robila tak, že som vstala o 6:30 a do 8:00 som mala navarené aj upratané. Namiesto pratania domácnosti sa vyberte von aspoň na 2 hodiny, nech sa unaví a zabaví. Nie nakupovať, ale do materského centra, na sánky, ku kamoške... proste hrať sa.
Asi by som dieťa nepúšťala k horúcim hrncom ale čo keby si jej kúpila detskú kuchynku, moja mala aj detskú žehličku a žehliacu dosku, taký spievajúci hrniec a síce ju to bavilo tak 10 minút, no niekedy aj to pomôže.
A ešte, užite si aj to, že sa k vám dieťa túlia chce s vami byť, aj že chce ísť na ruky a to všetko ... tak strašne rýchlo vyrastú a už sa ten čas nikdy nevráti.
@doga666 " ked mama zakaze malo by posluchnut " -lenze ty jej len nieco povies (das ju do izby) a ona vybehne (a ty nic nespravis) tak jasne ze to bude robit, zistila ze ak neuposluchne nic sa nedeje. Skus napr ratat do troch, ak na tri neposluchne daj ju do tej izby, ked vybehne daj ju tam znova a znova a ..... proste kym si neuvedomi ze tam byt musi "lebo si povedala" (a ano bude to unavne a hlucne, ale len zoparkrat kym nepochopi ze to myslis vazne ). Ked to nespravis teraz, neskor to bude len tazsie. Ja z toho tazim doteraz a to uz ma skoro 5. 😊
@hettinka nieje to take jednoduche. Manzel na vikendy doma urcite nieje, kedze je cely mesiac v zahranici, tyzden doma a ocakava ze sa budem venovat aj jemu, musi byt stale navarene upratane a skakat musim aj kolo neho, kedze ON "chudak" pracuje a domov si pride oddychnut. a takto dookola..kedze byvame na dedine materske centrum u nas nehrozi..k tym hrncom..to je take..ze nepustit ju k nim..50krat ju od sporaka vezmem zabavim a ona sa 50 krat k nemu vrati hadze nan hracky a vsetko co sa da. Vstava rano o siestej, eventualne o pol siedmej, v noci k nej stale musim aspon 3 krat vstat alebo pride ku mne kedze ma uz postel a vylezie z nej a spi somnou..co sa velmi nevyspim lebo sa prehadzuje a kope ma..takze cez den by som chcela aj ja trochu polezat, kym sa ona hraje. Akonahle si lahnem uz je pri mne a robi zle ako som uz spominala ze kope taha za vlasy atd..mam poslednych par tyzdnov do porodu, naizaj ju uz nevladzem stale dvihat co mi aj lekar odporucil dvihat co najmenej kedze sa mi skracuje krcok a mam dost bolesti zospodu, krcok po zakroku uz som mala aj lezat v nemocnici ale kam s dietatom? Aj tie prechadzky musim obmedzit ale aj tak chodime von na dve tri hodiny aspon poobede. Rano len na hodku. Neviem si predstavit co budem robit s dvoma teda..ked som na vsetko sama..a videla som uz x dvojrocnych deti a urcite sa spravali lepsie ako to moje..
@domak2 hah, no to je to..je to o vytrvalosti, susedia vsak pre to nemaju bohuzial pochopenie..uz neraz sa boli stazovat na to ze sme hlucny, nedaj boze na mna este socialku zavolaju ze dieta place...:o dcerka je teraz dost urevana, ked nedosiahne svoje je schopna sa aj otrieskat o zem alebo stenu...:o alebo sa uhryzne a ukazuje ze ma bibi a rucky uz natiahnute sa pomojkat..ale mate pravdu, nemala by som povolit..aj ked je to tazke a ten plac simulantsky sa neda uz niekedy naozaj pocuvat..uz som zacala aj po nej opakovat aj o zem som sa hadzala aj som revala ako ona a mala z toho ma srandicky..ale aspon sa ukludni vtedy..🙂
Uciaca veza je skvela vec, u nas to pomaha, ked varim napriklad. Jej staci, ze ma vyhlad, pripadne aj desiatuje popri tom pri kuchynskej linke. Rano, ked si chcem este polezat, poviem jej, ze nech kludne prinesie hracku alebo knizku a ja lezim a popritom sa aj hrame trochu. Ona je kludna, a ja este akoze oddychujem. Prechadzky su des, vzdy opacnym smerom, na cestu, na ruky, takze to si tiez az tak neuzijeme, idealne su fakt kamosky s detmi, ale tie tiez nechodia kazdy den, ani kazdy tyzden, takze proste obcas na tych prechadzkach aj bojujeme. Na ruky vezmem raz - dvakrat, potom uz nie, ked vymysla. Proste ked trucuje, tak ignorujem, inak to nejde. A pocitat do desat, obrnit sa trpezlivostou a idealne najst si s nou taku aktivitu, ktora bude aspon trochu bavit aj teba. Mna trebars tie knizky, ci kreslenie a puzzle. Ja tu nemam rodinu, ktora by pomohla, ale aspon muz pomaha, inak si to neviem ani predstavit fuu...a dve deti, no drzim palce. To by som asi skusila dat malu do jasli aspon na pol dna, aj ked neviem, ci by to nemalo skor opacny efekt.
@vespertine u nas jasle niesu..:( mne dost vela pomohla mama, hlavne ked som este aj pracovala cez leto..ale to tiez neslo donekonecna, lebo otec sa hneval ze babka sa musi starat, potom som otehotnela, dostavili sa aj zdravotne problemy tak som uz musela zostat doma. A mala je akoby alergicka na to ked sa zacnem venovat niecomu inemu ako jej..;) a nepomozu ani hracky ani knizky..po chvili ju to prestane bavit a uz dobiedza do mna. Alebo zacne demolovat..knizky su uz uplne salatove vydanie, kreslime len s magnetickou tabulkou lebo dava stale vsetko do pusky..ale nevravim zase sa vie aj sama vyhrat ked ju to zaujme..a s takymi vecami..ze..krabice..rada do nich lozi..casopisy..roztrhane na franforce pocelom byte ale hlavne ze je na polhodku klud 🙂 najviac ma ale stve ze doma je strasne zavisla na mne ale ked prideme k niekomu na navstevu alebo k babke tak uz neexistujem :D
Skus nejake montessori aktivity...trebars presypanie fazule z misky do misky, hadzanie minci do pokladnicky, kludne vyber nejake krabicky a nahadz do nich veci, co najdes po byte a nie su nebezpecne a ona nech si ich prebera...prakticke aktivity...krajanie dreveneho ovocia, moja si aj sama natiera maslo na chlieb...a pod. No a ta uciaca veza. To, co robi, je v danom veku normalne.
Ono je to naozaj posledny mesiac s nou na nevydrzanie, neviem mozno si uvedomuje ze uz nebude jedinacik..aj uspavat ju musim na rukach a mojkat ju..ma postel tak z nej vylezie stale.. 😅 bola moje vytuzene babo, to sme si aj od tehu uzili..stale som mala len problemy ku koncu uz som sa otvarala, predcasne som rodila, a tym padom bola aj v inkubatore, mala atreziu dvanastnika takze mi ju po porode hned odviezli do kosic kde ju aj operovali..co som dva tyzdne nevidela svoje male babo..prezili sme si toho dost ale uz je to za nami a teraz je z nej taka koza..fakt..neviem kde som spravila chybu..venovala som sa jej vzdy na 100% ak nie viac..
@doga666 u nas male casti neprichadzaju do uvahy ked pcha vsetko stale do ust....pokladnicku sme skusali pod mojim dohladom to by dokazala aj pol dna ale zase ja by som prisla o nervy :D rekord mame hodinu a pol hadzat peniazky do pokladnicky co som uz ja dlhsie nezvladla potom bol samozrejme krik a plac ked som to skryla 🙂
Ťažko sa to číta o to viac, že nevieš, čo ti malá svojím správaním chce povedať. Rozprávala si toto detskej lekárke? Možno vám obom pomôže. A keď mala malinká zdravotné problémy po narodení, nemôže byť oneskoreným následkom napr. hluchota, z ktorej by malá bola nervózna a preto tak rôzne vyvádzala? Dúfam, že ťa tento status neurazí, je to len čistý tip.
@doga666 myslím si, že ak jej o bábätku rozprávaš, možno naozaj cíti, že do rodiny pribudne nový čln a nebude sa všetko točiť len okolo nej. Na druhej strane, 2-ročné deti sú takéto bežne ... ja si pamätám moju dcéru, v tom veku sme sa pri nej striedali s mamou. Chodila som na pol úväzku do práce ... niekedy som mala dojem, že si tam idem oddýchnuť 😀
Manžel bol doma každý deň, aj on mi pomáhal a bolo to náročné. V noci sa budila, spávala medzi nami. Ale aspoň som nebola na všetko sama a nebola som tehotná. Možno aj preto to horšie zvládaš, ved ty by si už asi potrebovala oddychovať.
V prvom rade by si mala vysvetliť aj manželovi, že toto sa nedá zvládať sama a musí pomáhať aspoň v ten týžden, keď je doma.
A hlavne si uvedom, NEMUSÍ byť ani dokonale vygruntované, ani NEMUSÍŠ vyvárať denno-denne. Ja som varila každý druhý deň pre dieťa, často rýchlovky - cestoviny, hustejšiu polievku, zemiaky pokyslo, halušky, zeleninové jedlá, ak mäsko, tak som si to namarinovala dopredu a potom už len rýchlo opiekla a bolo. Alebo jedlá v rúre, ako francúzske zemiaky, žemlovka ... to sa dá urobiť naraz viac a zjesť aj nastudeno na večeru, alebo ohriať na druhý deň.
Neviem, či ti dcérka ešte spí cez den, skús si lahnúť s nou.
A určite si neurobila nikde chybu, ak si sa jej na 100% venovala ... len ma obdobie, ked je na teba naviazaná a to ešte bude trvať v rôznej intenzite nejaký čas. Je to taká povaha.
@doga666 jejda, ale ona nie je koza 😀 v anglictine sa aj ten vek vola "terrible two" -hrozna dvojka, lebo proste v tom veku je vacsina deti takych a nema to mic spolocne s venovanim sa. Ale situaciu ti teda nezavidim a najma to ze muz namiesto aby ti aspon ten tyzden trochu pomohol este potrebuje extra starostlivost. Drzim palce a pevne nervy ☺
@doga666 "najviac ma ale stve ze doma je strasne zavisla na mne ale ked prideme k niekomu na navstevu alebo k babke tak uz neexistujem :D" ... to ťa vôbec nemusí hnevať, lebo to je úúúúplne normálne
vieš ako sa hovorí, ked si mama, ani na WC nie si sama ... moj druhý syn takto chodil za mnou po byte ako psík, fakt aj do sprchy a na WC ... ale ako sme vyšli z bytu, utiekol mi aj cez pol mesta a nič som nerobila, len ho nahánala.
Ak máte babku a je ochotná ti pomáhať, daj jej ju občas bez výčitiek svedomia aj samú a ty si porob, čo treba. A potom budeš mať zasa čas na dcérku ( a bábo)
Problem nie je v dcere, ktora ma beznu fazu plus skus jej pozriet do pusy, ci nejdu posledne stolicky, vzdy, ked malemu idu zuby mam chut ho odniest do decaku a seba na psychiatriu. Problem je, ze si na vsetko SAMA, ze manzel, ked je doma ocakava "venovanie a full servis". Si tehotna, si na to sama a ak sa to nezmeni aj dalej budes. S vlastne slobodna matka a to je o drzku.
@doga666 aj ked je to tazke a ten plac simulantsky sa neda uz niekedy naozaj pocuvat..uz som zacala aj po nej opakovat aj o zem som sa hadzala aj som revala ako ona a mala z toho ma srandicky..ale aspon sa ukludni vtedy.
skús odísť z miestnosti, aby ťa nevidela, ked nebude obecenstvo, plač prestane
Zeny dakujem, ak sa mi trocha ulavilo, az mam na seba nervy ze sa stazujem ale aj to treba niekedy..🙂 s tou hluchotou neviem, nas detsky lekar nic nespozoroval aj som mu hovorila o vsetkom ale akurat na mna pozeral ako na hysterku ked som bola unho skoro kazdy tyzden..🙂 aj som sa ho pytala ci nieje hyperaktivna lebo je neustale v pohybe..problem je ju obliect, prebalit, (nocnik este u nas nefici, neobsedi na nom, aj ked sa vie aj pekne vykakat s cikanim este stale mame problem) vykupat, nakrmit lebo to sa hadze kope toci skace..:o preto vravim ze je ako taka koza mala..🙂 ktovie ci to aj od nich nepochytila (mame ovecky aj kozicky, chodime k nim par krat do tyzdna trochu ich ponahana, nakrmi aj seba nakrmi suchymi rozkami ;) ) najhorsie je ze este nerozprava...zaklad vie..mama..baba dada..bibi..a potom je vsetko baba aba..chce mi nieco vysvetlit a to je len bibidadababa..och..alebo len robi aaa aaa..rozpravat ani omylom..ale to ma asi z manzelovej strany, u nich deti zacali az okolo troch rokov rozpravat... 😕
@hettinka no to je taka strasne neuveritelna pravda s tym wc ze sa az smejem..v byte ma zachod skoro meter krat meter a ona je schopna mi tam napchat co najviac hraciek este aj na auticku sa mi tam vtrepe...:o do sprchy mozem ist len ked zaspi, ona miluje vodu to ny mi nedala pokoj a aj by sa ku mne vopchala..raz som sa chcela osprchovat cez den manzel bol doma..samozrejme lezal na gauciku ale ze da na malu pozor..hm..tak bolo..5 krat za mnou dobehla ja uz krik na cely byt na manzela a on sa este aj urazil a preco chodim do sprchy ked mala nespi..vtedy som myslela ze ho zavrazdim..
Odist z miestnosti? V sekunde mi je v patach, ako take maciatko mrauciace, to by sme sa po celom byte nahanali..zavrela som sa uz aj na zachode ale z toho mala len traumu asi tak uz som to nespravila nikdy..
@alby2014 zubky uz ma vsetky, pred 3 mesiacmi vysli posledne stolicky, co sme si aj kvalitne uzili kedze boli posledne..nikdy nemala vacsie problemy so zubkami ale s tymi poslednymi..40ky horucky usi zapalene no to bolo...som rada ze je to za nami..a naozaj citim sa ako slobodna mama..niekedy uz mam aj take nervy na manzela ze som mala 100 chuti od neho odist, bola by som na tom rovnako..: 😕 hlavne ked mi vie porozpravat o svojich narokoch a ako tazko musi pracovat a tym padom moze aj viac penazi minat ako ja co som cely den len doma..co sme mali obrovsku hadku s tym ze on zaplati byt a viac ako 100 eur mi nemieni davat..sak ze mam este rodicovsky ci mi je 300 eur na mesiac malo... 🤐 podotykam ze on vtedy za dva tyzdne prehajdakal 300 eur..na kamosov na krcmu..
pocuj reve, daj do izby, vybehne, aj 100x vrat, kym sa neupokoji. Plati,ze dosledna vychova nie je narocna na dieta, je narocna na rodica. 🙂
@hettinka babka (moja mama) je ochotna pomoct, ale tiez nie vzdy..aj ona potrebuje oddychnut, doma poriadit..este ma dalsie dve dcery sice maju 16 a 14 ale tym tiez sa musi venovat 🙂 navyse dedko sa zlosti a tvrdi ze mamu vyuzivam..hlavne ked som chodila do roboty..takze pre pokoj v rodine sa snazim "vyuzivat" co najmenej..svokra ta zase naslubuje ale nepomoze skoro nikdy len ked je to uz akutne ze ja idem napr. Na poradnu a mama je v praci ze svokra pride k malej..zase..tiez je uz starsia chce si uzit dochodok..tak..slubila mi ze pomoze ked sa narodi male babo..no keby som nemala mamu aku mam tak by som bola uz davno asi nervovo zrutena...
@alby2014 to je pravda asi som vazne na nu makka..aj ked mne sa uz zda ze som riadna furia lebo uz vela krat stratim nervy a kricim a kricim..uz aj po riti dostala potom ja mam len vycitky..takto no..zufala som uz niekedy..az sa sama seba pytam ci mozem byt ja vobec matka ked to nezvladam..
@doga666 Po prve,je v obdobi vzdoru. Po dalsie-podla mna nevie,co ma ocakavat od toho,ze bude mat surodenca.
Je fajn,ze mate ritualy,ze ju zapajas. Aj do starostlivosti o babo tak spravte.
Moj mal vzdor od 20m.,tiez som bola tehotna,no jemu da to narodenim surodenca dost zmiernilo, no prisli dalsie vlny,nastastie to uz aj babo bolo trosku vacsie.
Musis sa zmierit s tym,ze mas narocnejsie dieta. Nas bol temeramentny zas,musel byt vylietany,tu vsak mame a malis me vzdy deti dost,plus tiez mi bol stale v patach a chcel vsetko so mnou.
Skus jej aj strucne opisat jej pocity,ale aj svoje,lebo ona ich este nevie pomenovat.
Mne napr.dost pomohol nosic,ked uz babo bolo na svete. Venovala som sa malemu a mala bola s nami a prihovarala som sa aj jej. Horsie bolo,ze mala bola 3,5m.kolikova,avsak 2m.som mala pomoc od mamy pocas prac.dni a maly bol v tom case akurat vo faze pokoja,takze sme to zvladli.
Neboj,bude dobre,len mozno budes musiet si na par mesiacov pripravit pevne nervy.
@doga666 neboj, nemozme byt vyrovnane 365 dni v roku...zvlast, ked si na to sama. Nebit, nekric, proste odnes do izby, tu budes hopat, kym neprestanes plackat, vybehne , vratis aj 100x ona nakoniec pochopi, musis to ciastocne riesit, lebo s dvoma detmi sa zblaznis. ale skor by som na tvojom mieste riesila anzela, jeho rpacu a pristup.
@doga666 ahoj, ja mam tiež 2 ročnú dcérku a robí presne tie isté veci,čo tvoja...nepočuje,resp.pocuje len to co chce počuť a keď sa nudí, že musím variť,alebo niečo spraviť,tak vie robiť peknú zlobu...milionkrat jej poviem,aby nehadzala hračky po celom byte všade,že mám veľké bruško a nevládzem sa zohynat,a celý byt je zahadzany hračkami snáď v každej izbe aj WC a kupelka...a vieš čo dlabem nato...su to len rozhádzané veci,tak teraz ich nevládzem pozbierať,tak cez víkend to spraví muž,ked budeme doma,už som mu dnes povedala,že cez víkend musí vysat a zotret prach,lebo je tu špina,no už to nevládzem robiť,tak to robiť ani nebudem...ok...zo samotného uspavania v postielke sme skončili pri tuleni sa na posteli,až kým nezaspi....sú dni,kedy hučím,lebo deti majú božskú trpezlivosť a hrať hlucheho brouka to dokážu dokonale...ale v prvom rade si snažím hovoriť,že ona je stále ešte maličké dievčatko a není už veľká,aby všetko chápala a správala sa tak,aj keď príde babo medzi nás,ona stále bude ešte malička a stále bude potrebovať pozornosť a lásku a aby sme sa s ňou hrali..nezabúdaj nato..toto si opakujem teraz stále,aj keď som vynervovana,ubolena unavena, stále si vravím ak teraz jej nedám všetko čo potrebuje a budem po nej hucat,čo chcem robiť až to fakt prestane byť sranda a príde tu babo...a áno,ak niečo nechceš, aby robila,tak na tom trvaj...napr moja malá aj keď sa sape po mne,že chce na ruky,sadnem si na zem,pritulim ju, pomojkam a poviem,že na rúčky nemôže,že mám veľké bruško...nevem či to chápe,ale akceptuje to..🙂 tak držím palce, tvoja dcérka chce len pozornosť,lásku a trosku určiť hranice,držím palce,sme na jednej lodi 🙂
@doga666 a susedia nech sa odstahuju na samotu. Ziju v panelaku a je bezne,ze deti placu,kricia. Aj u nas v dome. Ako je a bolo pocut nasich,tak je a bolo pocut deti susedov..vrtanie..hadky..x prerabok... Miluejm takych mudrlantov..
Je vsak potrebne byt dosledna aj za cenu kriku. Ono mozno mesiac vydrzat,nez pochopi,ze to myslis vazne (niekedy im to trva),ale mala by si dosiahnut,ze prosto nie je nie a dieta to prijme bez reptania. Ako vyskytnut sa moze rev aj neskor - ak je unavena napr..
A tvoj muz,ako sorry,ale on hadam nerobi 15 hodin denne kazdy den! Po praci ma predsa volno a klud. Ty nemas ziadne "po praci",navyse si tehotna a unava,zvlast teraz ku koncu je vacsia,co je normalne.
Ja napr.teraz,kedze uz pracujem,za oddych povazujem prave hru s detmi. Ano,som unavena,ale kebyze robim tak,ze deti pomaly mesiac nevidim a som tyeden doma,tak si uzivam ten cas,ktory mozem s nimi byt. Ved tal vonku po praci nemam co robit,len sz postarat o svoju izbu ci byt (asi nejaky maly) ,navarit si nieco a to je vsetko... Ja tomuto nechapem,ze musi oddychovat. Co cely tyzden spi????
@siska53 suseda pod nami ma strasny problem...sme v podnajme a dlho nikto nad nimi nebyval..teraz to znasaju tragicky..ono je pravda ze sa vieme s manzelom pohadat aj po 22:00 hodine su tam aj ine veci ako ked je navsteva dlho..ale tak ani s ami nepozdravi suseda uz na chodbe ked ju stretnem a mam hoikedy aj strach ju stretnut aby na mna zas nevrieskala..co ma par krat stopla na chodbe ze mam daco robit s dcerou..a ze jej deti take nikdy neboli..dlho bolo sice teraz ticho, z jej strany ale nechcem zakriknut..ona sa mi uz aj vyhrazala ze peticiu spise na mna aby sme sa vystahovali..:( a manzel..to uz je ina kapitola..od kedy som tehotna sa strasne zmenil..neviem ci sa nedokaze zmierit s tym ze bude dalsi clen u nas v rodine..babo nebolo planovane ale tak bude mat vytuzeneho synceka..neda sa to vraj somnou vydrzat..ale on dokaze aj 3 dni prelezat v posteli ci na gauci pred telkou..na malu len navrieska ked ho poziadam aby dal na nu chvilu pozor ked uz si neviem s nou rady..najlepsie je, led mi zahlasi o desiatej pred obedom (po tom co mu spravim ranajky kavicku cajicek do postele) ze ide bud na turu do lesa (kde je minimalne 4 hodiny) alebo ide pokrmit zvery, a nieco porobi na dvore (u jeho mamy) a potom ide s kamosmi na pivo a pride mi o deviatej/desiatej/jedenastej vecer..takto to vie byt aj cely cas co je doma..vela krat som ho prosila aby zobral malu von alebo mi s nou pomohol..ale on si to vie "zariadit" tak, ze vemze ju ku oveckam a chce ju zobrat vtedy ked ma ist spat na obed... 😖 uz som sa par krat nastvala ked tak lezal doma ze som buchla dverami, malu som mu nechala a isla som na hodinu dve k mame..ale ako som sa vratila tak on stale v rovnakej polohe ako ked som odchadzala, a mala porpzvlacala po byte vsetko co sa dalo..skrinky vybrakovame veci vyhadzane vsade a dieta hladne a smadne..no nechapem co sa tomu chlapovi stalo..:( ked som s nim o tom vravela tak len sluby ze sa to zmeni z jeho strany ale zatial nic..
@doga666
1) zmier sa s tým,že žiť budeš akoby slobodná žena s dvomi deťmi,kedže muž je celý mesiac viac preč ako doma,odporúčam ti vychovať si dcéru podla najlepšieho vedomia a svedomia,lebo nik iný ti do toho nebude kafrať
2) ked porodíš mal by tvoj muž pri tebe osatť dlhšie ako týždeň,lebo ty kým prídeš z pôrodnice on bude fuč a dcéra na krku starkej aty nebudeš vedieť kde je sever
3)ked dcéru potrestáš tak to spln..ak ju zavedieš do izby,tak posadiť na stoličku a nech sa tam skludní...ak sa 5x vráti 5x ju tam posadiť..
4) kričí a upozornuje,lebo sama nevie vyjadriť presne čo chce a ty kým to pochopíš už ju trápi niečo iné..
5) urob si stereotyp...po raňajkách napr. uvar obed,chod s ňou von na dve hodiny,prídeš,najete sa,dať spať,alebo odyych..poobede bud niekam na prechádzku,alebo na návštevu ku kamoške,príp nech k vám niekto príde čo má dieťa...
6) deti ked sa nudia tak vyvádzajú..zapoj ju do varenia a upratovania