Neposedné 11-mesačné bábätko

freeja
28. mar 2020

Viem, porovnavat sa nema, napriek tomu som zvedava, ci aj vase deti su take aktivne. Som prvomatka, 11mesacne dievcatko...ale ze nooonstop v pohybe. Zatial len v stadiu plazenie stvornozkovanie, nechodi..vyzera ze zacne rovno sprintovat. Velmi ziva, neposedna, pri zaspavani sa dovtedy gula a mece po posteli, kym ju nevypne. Nekojim, neuspavam na prsniku. Som rada, ze sa hybe, len by som chcela vediet ci aj vy mate take aktivne babatka. Mam pocit, ze ta moja sa zastavi len v pripade, ze ju prilepim o stenu ;)

berny800
28. mar 2020

Mám doma podobnú vrtulu, syn začal chodit ked mal necelych 9 mesiacov, tak si to vies predstavit, stále v pohybe ale ze furt. Svokra od nás z návštevy vždy odchádzala so slovami: Nech vám vsetci svätí pomahaju 🙂

freeja
autor
28. mar 2020

@berny800 vrtula je velmi vystizne 👍😂 chodza od necelych 9.mesiacov musi byt ina kava 😁

brita7777
28. mar 2020

nasa mala ani tak nie, o 3mesiace ma 2roky, ale vie byt poslusna pred zaspavanim, to vie, ze by si nemohla dovolit 🙂 neposedna neni, ale kludne moze byt. Aj ked myslim, ze viac su neposedni chlapci. Do 2 rokov bol nas syn kludas, potom prislo utekacky vsade od nas, on je neposedny skor, ma 3 a pol.

diewcatqoo
28. mar 2020

Moj syn bol aktivny este v brusku. Stale sa mrvil, kopal, prehadzoval... ked sa narodil a nevedel sa este moc hybat, tak vacsinu casu len plakal, rozhadzoval rukami a nohami. Ked sa zacal pretacat, odvtedy to robil stale. Stvornozkovanie preskocil, dlho dlho sa plazil, ale plazil sa velmi rychlo a velmi obratne. Neobsedel v kociku, ani v nosici. Zavidela som maminkam, ktore si dokazu vyjst v klude kocikovat a dieta spi. Ja som toto nikdy nezazila.
Ked zacal chodit, zacala pohroma. Furt v pohybe. V necelom roku a pol presiel sam celu prazsku zoo. Kazdy den sme chodili pesi na min 3 km prechadzky (behy). Zavidela som maminkam, ktore boli s detmi na ihrisku a dieta sa v klude hralo v piesku.. my sme stale len behali okolo pieskoviska 🤷‍♀️
Teraz ma 3 roky a zmenilo sa jedine to, ze uz nebeha bezcielne, ale za urcitym cielom. Ak sa nahodou stane, ze nepobehuje, ale sedi, tak aspon kmita nohami alebo rukami. A do toho sa mu usta nezavru. A melie sebou a ustami este aj v noci. Proste zije nonstop 🙂

freeja
autor
28. mar 2020

@diewcatqoo 😂😂😂 v roku a pol cela prazska zoo? Tak to ma podrz 😁 Inak vo vela veciach som sa nasla, moja sa mece aj v nosici, a to ze sedi a kmita rukami nohami, detto. Tak sa tesim az sa mi rozchodi rozumej rozbeha, bude este veselo 😀

diewcatqoo
28. mar 2020

@freeja no to ano, uzivaj si zatial, kym nechodi a je ticho :D
Nastastie, syn nie je neposlusny, da si povedat a vie co si moze/nemoze dovolit, len jednoducho musi byt vzdy v pohybe. Asi ho musime dat na nejaky sport, kde si bude moct vybit energiu lebo my doma uz jeho tempu nestihame.

deanna25
28. mar 2020

@freeja S dcérou sme boli na tom podobne. Od malička stále v pohybe, čo sa týka motoriky všetko robila skôr, neobsedela na jednom mieste. V štyroch rokoch sme ju dali na šport, čo jej pomohlo.

majamat
29. mar 2020

myslim, ze mnohe deticky su taketo. dieta v tomto veku vie byt naozaj elmi aktivne. moja dcera bola zas velmi nervozna od narodenia a teda zurivec. lepsie zaspavat sa naucila az ked zacala chodit do skoly, cize v3,5r. zaujimave je, ze vonku isla vzdy pekne so mnou a ani mi pri hre vonku moc neutekala, co casto robia prave chlapci. ti su nejaky aktivnejsi. vraj aktivita u deti do 3r stupa a potom by sa mala stabilizovat. no chlapci castejsie trpia aj ADHD a asi teda vseobecne su aktivnejsi ( to je len moje pozorovanie ).
a teda mojej dcere sa zvysila aktivita po tom, co jej diagnostikovali celiakiu apresla na dietu., asi predtym nevladala. do 4r sme sa vozili v kociku. samozrejme uz nie tak casto v tom 4r,a le predsa este. medzi 2-3r nechcelavobec chodit napeso do obchodu a pod. vonku na dvore v kociku nebola, resp. mali sme ho niekedy so sebou,a le behala pomimo. a teda okolo 4r uz codila napeso, ked sme isli dalej na nakupy ( chodili sme aj busom ), tak uz nesla za ruku,a le poskakovala popri mne, stale som ju musela striehnut. v obchode sa mi hocikde skryla. nastastie jej spod regalov s oblecenim vecne trcali nohy, tak som ju vzdy nasla 😀 mame niekde aj takuto foto, ako spod pblecka v obchode trcia topanky. sedela pod nim 😀

majamat
29. mar 2020

ale zaujiamve je, ze je aj druhy extrem a to minimalne aktivne deti. kamoska a jej sestra mali deticky po mesiaci a kamosky dcera bola tak normalne aktivna a syn jej sestry, ten sedel, kde ho posadili. bolo to badatelne uz ked ali okolo 1r. on bol taky akoby zaspaty 😀 no je z neho normalny chalapec. nikdy hyperaktivny nebol, neviem, nevidam ho casto,a le zda sa mi, ze je aj teraz taky kludnejsi.

hettinka
29. mar 2020

@freeja moja dcéra bola takáto, len ta v 11 mes už chodila. Je doteraz nadaná na športy, všetko jej hneď ide. Cele detstvo aktívne sportovala, tancovala. Teraz už je dospela, ale bez pohybu stále nevie byt. Denne cvičí, teraz aspoň doma.
Inak, druhé dieťa bolo uplny lenivec ako babo. Teraz už v puberte športuje, ale do 10r nič.

jarnajar
29. mar 2020

Je to veľmi bežné.

zowie
29. mar 2020

@freeja niektore su proste zivsie, vzdy som bola v tom ze starsia bola divoska, behala, rozpravala, ale stale. 🤦‍♀️ Az kym sa nam nenarodilo druhe. Toto je fakt iny level. Mam tak 5 sekund ho niekde najst, kym nieco nevyvedie. Snad to nebude do 18 tich

diewcatqoo
29. mar 2020

@majamat ano, kamoska ma take dieta. Od narodenia spalo celu noc, tusim som tu malu snad ani nepocula nikdy plakat. Mohla ju nechat kludne aj 4 hodiny samu sediet v izbe a keby sa po tych 4 hodinach vratila, mala by sedela na tom istom mieste a cusala.
Kamoska nikdy nevedela pochopit, na co sa stazujem. Ze som nevyspata, unavena, ze nic nestiham.. ze nas syn uz mal rozbitu hlavu, ze ma stale nejake modriny na nohach a pod. Stale vyhlasovala, ze byt matkou je uzasne, ze nerozumie, na co sa ostatne matky furt stazuju. Ze ona bude mat aj 10 deti.
No a narodilo sa jej druhe a to je snad este vacsi zivel ako moje dieta 🙂

majamat
29. mar 2020

@diewcatqoo 😀 tak teraz si to vyskusa a opytaj sa jej, ci by este zvladala aj takxchto 10 deti 😀-
moja dcera taka privelmi aktivna nebola, ale vzdy zurivec a nenormlane urevana. bola vzdy narocne dieta. my sme si uzili reflux, s dusenim sa, zachadzanei sa od narodenia, dokonca s 2x s takymi tazsimi prejavmi. tiez rev koli kolikam. dcera sa mi rpiecila pri vsetkom. so vsetkym sme bojovali. to bolo nenormalne., neskor amoky, hadzanie sa o zem, ale amoky aj 4-5x denne a prevazne doma. aj 2hod strasny rev pocas amoky a nic nezaberalo. nastastie takyto dlhy amok mavala len niekedy a teda ak amla viackrat denne, max. jeden takto dlhy. od narodenia problem so spankom. ona bola nespavec.
ale deti z toho vyrastu.