Prosím vás chcem sa spýtať. Moje dieťa má 4 týždne. Dojčím ho plus dokrmujem. Po najedení spí iba hodinku a potom iba plače. Strašne málinko cez deň prespí. Je veľmi nepokojný a veľa času preplače. Kaká aj ciká dobre. Nemože to byť niečo neurologické?
@kristinia43 a este - je uplne normalne ze ti spi hodinku. Babatka to tak maju. Pospoa hvilu, zobudia sa, dojcia, pospia, zas si cucnu.... . Je lwn mytus, ze by mali spat 3 hodiny, podobne s dojcenim. Nevydrzia tolko.
@kristinia43 môže mať aj reflux, z toho tiež musí len vyrásť..
Vigantol používate? Skús vysadiť na pár dní či sa to zlepší. Môžu trápiť koliky keď takto plače. My sme používali sab simplex a neskôr babycalm. Su to kvapky pre spokojné bruško. Nám to pomohlo.
@kristinia43 napriklad moji synackovia boli obaja uplakani doslova urevani stale. Doktorka povedala ze narocne babatko sa to vola. Nelubia spat doteraz (8r, 2r). A od ccacsiestej sme pravidelne hore ci je vikend ci tyzdrn. Prve dva roky boli utrpenie, vobec som si materstvo neuzila, neustale nevyspata a nervozna. Lubia papat a teraz viem ze boli asi aj stale hladni. A stale potrebovali nieco robit. Energie maju na rozdavanie. Su fakt narocni 🙊 Pri prvom sa to asi v piatich rokoch zlomilo a prisla zmena ze aspon vecer si v klude lahne a zaspi. Mladsi este stale strajkuje. Su to sidla a manzel vravi ze nam vzali asi 20rokov zivota 😂 ale zas su obaja velmi inteligentni, vsetko robia popredu a verim ze toto obdobie prejde a budu z nich sikovni a uspesni muzi 😉
Moje deti netolerovali laktozu. Davali sme kvapky coliprev. Alebo su bezlaktozove mlieka - tuším hipp ma tiez teraz nove.
Takze mozno by mohol byť problém aj tam.
@kristinia43 môže mat aj tichy reflux kedy sa mu po čase mliecko vracia do pažeráka a dráždi ho a následne sa zobudí a plače...mne tak mala do 5. tyzdna spávala cely čas a budila sa len každé 3 hodiny na kŕmenie (kŕmila som ale UM čiže preto vydržala )....potom sa mi začala cca po hodinke spánku budiť a plakala...občas vygrcla ale nie často ani moc....potom sme ju začali dávať aj do kočíka aj pri kŕmení aj pri spánku do vyvýšenej polohy a mala sa ukludnila a nebola už taká placliva ....potom sme šli na sono a tam sa potvrdilo že jej mliecko behá v pažeráku a to ju drazdilo...možno ho boli bruško z Vigantolu...možno má koliky a pod...bábätka do 3.-4. mesiaca nevedia dobre tráviť laktozu skúste možno aj tie kvapky coliprev alebo som teraz po novom počula aj Co-Lactase kvapky....skúste najskôr vylúčiť všetky takéto veci....
@kristinia43 ahoj,moja dcéra veľmi málo spávala cez deň,potom ešte aj koliku dostala..podľa mňa to sú podnety z dna,musí si ešte zvyknúť na "život",časom aj ten plač prejde..no s tým denným spánkom je to u nás stále bieda :/
@gayano ďakujem. Hádam to chce len čas. Lebo je to strašné keď stále len plačká a pritom je najedený, v suchu, vykakaný. Už to trvá 4 týždne.
@bobula46 ale nieje vidno že by ho bruško bolelo. Používam preventívne biogaiu a espumisan. Ale vždy plače keď sa zobudí.
@kristinia43 mne dcérka plakavala a nespinkala. Ale nie z dôvodu, že to tak potrebovala. Plakala, lebo mala koliky už od pôrodnice a zistili jej reflux v 5 týždni. Zabezpečili sme polohovanie, ar mlieko, vymenili značku a pomohli nám kvapky Coliprev. Čuduj sa svete, už neplakala a pekne spinkala. A s Vigantolom sme problém nemali.
@kristinia43 a ten vigantol používate? Počula som na ňom v poslednom čase že nesadol všetkým bábätkám
@baby213 ďakujem. Lebo sa bojím či to nieje niečo vážnejšie. Nejaká odchýlka. Lebo všetci sa čudujú aky je. Kamošky vraveli že oni nevedeli do 3 mesiacoch že maju dieťa.
@malinajahoda ako sa dá zistiť reflux? Lebo nevracká.
@bobula46 používame devit.
@kristinia43 ani moja nevrackala. Bol to tichý reflux. Zistili to až na základe vyšetrenia, že má všetko vnútri zapálené.
@kristinia43 biogaja aj vitamin D ( je jedno aky ) robi zle pri intolerancii laktozy.
Ale aj samotne UM
Stolicu nema náhodou riedku ?
Tým ze sa zobudi zo spanku s placom, tam to moze byt praveze travenie
@malinajahoda zajtra ideme na poradňu. Tak sa ešte porozpravam s lekárkou. Snáď sa to dá do poriadku. ☹
@ivca88 stolicu má stále rovnaku takú žltkastu. Je taká redšia.
@kristinia43 poraď sa s dr určite. Presne viem co máš teraz doma. Plač a veľmi málo spánku. Na koliky mi poradila dr Espumisan l. Ale nám nepomohli. Skúsili sme aj Sab Simplex a Infacol. Takisto nič. Až Coliprev. A ako UM mi dcérka pila Nutrilon. To bol des u nás. Ale tak vás sa to netýka. Porozprávaj sa s dr. Ma skúsenosti.
@kristinia43 až teraz ma napadlo, že aj dokrmujes. Aké mliečko mate?
@malinajahoda presne si to vystihla. Je to veľmi unavné. Niekedy plačem s ním. Používame Beba c.a. pri kolikach
@kristinia43 viem o com píšeš. Ja som takisto plakala s mojou malou. Aj od únavy aj od toho, že som už nevedela ako jej mám pomôcť. Ono každému bábu sadne niečo iné. Co sa týka kvapiek na koliky aj znaciek mlieka. Porozprávaj sa s dr. Povedz jej čo si nám tu napísala.
@kristinia43 neni zac, zabudla som napisat ze sme vyskusali vsetky spominane probiotika, aj coliprev aj kvapky na koliky, reflux chvalabohu nemali, nic nezabralo, takze len prilis zive 🙄 ale tak zdrave a to je najdolezitejsie. Zajtra na poradni vsetko skonzultuj s detskou dr. Uz ste boli na povinnom ockovani?
@kristinia43 a co sa tyka kamosiek.... Ano aj moje len krutia hlavami ked vidia mladsieho. Je to "o hubu" mat take dieta ale zvladnes to len nech stw zdravi. PS:vcera v restike ked videli cez sklo ludia ako moje deti behaju na ihrisku ako namydlene blesky, vacsina sa usmievala a hadzala na nas s muzom sucitne pohlady 🙊
Mojs prve tri mesisca prerevala od 7.00-23.00 prakticky nonstop vynimja ked zaspala lebo nevladala plakat, mala aj kolikybaj reflux, ticho bola jedine vonku v jociku kymnsa hybal kolko jrat som chidila doslova ako matoha ...potom ostal len reflux a byvala v noci x kratbhore... A popravde chvilami som zavidela aj kamoske ze jej mala prvevtyzdne prespala take knizkove babo,naje sa grgne a spi...ked z holi vacsie tak sa karta obratila myvsme mali min.separacnu uzkost ,fazu vzdoru prakticky vobec ax na par vynimiek...
Takze kazde dieta je ine...koliky u babatiek nemusia vzdy suvisiet len s bokestou bruska ...ale aj s tym ze je vela pidnetov kt nevedia spracovat ...ale to casom prejde
@baby213 ešte sme neboli na ockovani, až v 3 mesiaci sa ockuje. Ešte aj zo sna plače. Strháva sa. Stále len plac. A najviac keď sa napapá. Čo by inak mal zaspať.
@sense po tych 3 mesiacoch to vsetko prešlo? Je to veľmi ťažké a únavne. Som zufala. Tak cele dni place ako keby som ho z koze trhala.
@kristinia43 čo si z tohto vsetkeho skusila ?
Vysad vsetky tie rozne kvapky ked to očividne nič nepomaha. Zbytočne tolko chémie pchat do dietata.
a vyskúšaj zmeniť UM
@kristinia43 Niektore deti proste placu vela. Potrebuju s vyplakat z porodu, podnetov, potrebuju mamu stale citit...casom to prejde. Pomaha blizkost - skusila by som nosenie v satke, alebo nosici a ked dojcis, prsko stale ponukat. Moja bola prve mesiace skoro stale na mne a pomahalo.