Nepokojný spánok 8,5-mesačného dievčatka

lily_279
13. mar 2023

Ahojte. Moje dievčatko má 8 a pol mesiaca. Doteraz spávala v noci celkom dobre. Budila sa maximálne 2-3krat. No posledné 2-3 týždne sa jej spánok zhoršil. Večer zaspinka a po nejakej hodine sa zobudi s plačom, hneď sa prevráti na 4 a stavia sa. Od toho prvého zobudenía sa budí veľmi, veľmi často. Spí úplne nepokojne, furt sa prehadzuje a budí s plačom. Je jedno či spí v postieľke alebo s nami v posteli, je to stále rovnaké. Najprv som si myslela, že to bude separačná úzkosť, no keďže spáva aj s nami v posteli ale to rovnaké ako keď spí v postieľke. 🤷‍♀️ Mate skúsenosť? Čo to môže byť? Alebo ako to riešiť?
Ďakujem.
Debny spánok s tým nemá súvis určite, ten som aj skúšala meniť, skrátiť, predĺžiť.... A bolo to stále rovnaké

zuzkaa1991
13. mar 2023

@lily_279 zubky nejdu? Nemusíte vidieť ja som ani jeden zub nevidela nemala opuchnuté len tesne ked sa mal prerezat my sme tak mali az do 14m uspavanie nocne cirkusy ked bolo veeeelmi zle dala som nurofen alebo fenistil skuste jej namazat dasnienka s gelom.na zubky ;), poprípade davat camiliu vodicku

lily_279
autor
13. mar 2023

@zuzkaa1991 má 2 vonku, no gelik som skúšala tiež dat a bolo to to isté :/

zuzkaa1991
13. mar 2023

@lily_279 len preckat ;) bola som zufala aj ja....my od 8m9m boli skoro mesiac na nurofene a fenistile na striedacke vecer nevedela zaspat noci nie raz 2hod 3hod hore🤦‍♀️
Skuste camiliu dat.to trosku strpne dasno.....ale.ani to nepomohlo ale inym ano

katka533
13. mar 2023

@lily_279 ano, ma skusenost kazda druha. Deti do pol roka vsetky dobre spia. Ked ju niečo boli, bude sa stale budit a tiež samozrejme zavisi od zaspavania. Ak nevie zaspat sama, bude sa budit stale ak do 3 rokov.

petamich
13. mar 2023

@lily_279 v tomto obdobi je to bezne, skor je prekvapenim taka co to nezazila, caka ich onedlho najvacs motoricky milnik - vstavanie, stvornozkovanie, sed, chodza, velmi casto byva ten spanok v obdobi 9-12M vyrazne horsi, nas sa rovnako prevracal, staval v postielke, pytal si jest aj 100x, dobra sprava je, ze to prejde 🙂

beata_k
13. mar 2023
zorkahorka
13. mar 2023

Nenaucila sa nedavno postaviť sa? Moze to byt spankova regresia. Alebo zubky.
Prejde to, ale trvst to moze mesuac,dva. A nemusi to byt kazdu noc

skaja_111
21. jan 2024

Ahoj, riešim to iste…. Prešlo vám to už ?

lily_279
autor
21. jan 2024

@skaja_111 jasné, prešlo 🙂 bola to pravdepodobne regresia, naučila sa vtedy štvornožkovat. 😊