Nepokojný spánok 2,5-ročného syna po pobyte vonku

8. sep 2022

Ahojte maminy, prosim stretli ste sa s niecim podobným, čím to môže byť? Nas 2,5 ročný syn rano vstáva okolo 6.30, doobeda chodíme von na ihriska, obedny spánok má cca od 12.00 do 14.00, spí pekne sám. Po spánku si dáme nejaké ovocie, jogurt na čo ma chuť, chvíľu sa prehráme doma a potom sa pýta von. Pýta sa sám, teší sa, vonku sa krásne hrá, miluje keď sú na ihrisku deti. Keďže nemám doma auto, chodíme na ihriská blízko paneláku, nema teda nejake extra nove podnety a naozaj je vonku rád, nemá ani zle zážitky, ze by som ho tam.nutila byť. Bývame von od cc 15.00 do cca 17.30 alebo podla situacie. Napriek tomu, ak sme vonku tak sa v noci budi pracidelne ako hodinky o 1, 4 a 6. Ak nejdeme von poobede a sme doma, prespi celu noc. Uspavame vždy rovnako, vana, knižka v tom nie su rozdiely. Fakt mi je ľúto s nim sediet doma ked viem ze je rad vonku aj s deťmi a chodili sme von za každého pocasia aj do mlak to bola vzdy radosť. Len ked vidim tie noci neviem prečo sa to deje.

elizabet173
8. sep 2022

nevypúšťala by som pobyt vonku, keď sa zobudí, zaspí hneď, alebo?

autor
8. sep 2022

@elizabet173 Áno v noci spáva sám vo svojej izbe už dlho, keď sa zobudí zavolá ma, prídem, pohladkám ho, prípadne napravím, prikryjem a idem preč a on spí ďalej. Len nerozumiem tomu prečo má taký nepokojný spánok a keď sme doma tak spí krásne 🤷

elizabet173
8. sep 2022

má viac vnemov, je viac unavený, keď potrebuje len pohladkať a spí ďalej, tak by som to nechala tak, prejde to

autor
8. sep 2022

@elizabet173 zvykne to ešte ovplyvniť ráno, že je nervóznejší, ale väčšinou ho to vonku prejde, len na ňom vidno, že je viac unavený. Ja sa tiež nechcem vzdať toho pobytu von, ozaj je tam rád 🙏

ivangeline
8. sep 2022

A kedy chodi vecer spat? Posunte upokojovanie o pol h skor?

autor
8. sep 2022

@ivangeline Do postele ideme okolo pol 8, niekedy o tristvrte ako to vyjde. Prečítame si rozprávku a potom s nim este ležím a niekedy zaspievam jednu pesničku, okolo stvrt na 9 už odidem uloží sa. On kedysi zaspaval skor ale toto si sam posunul na neskôr a nevedeli sme ho uspat skôr vôbec tak sa to takto ustálilo.

simona20201309
8. sep 2022

Neskúšala si namiesto ihriska, len prechádzku?

zorkahorka
8. sep 2022

Ja v tom daky problem nevidim. Deti sa bezne budia, pottebuju pohladit,aby zaspali.ak ti hned zaspi,tak je to ok.nema este dost vyvinutu emocionalnu sustavu a ma vela podnetov