Nepokojný spánok 16 mesačného kvôli boľavému brušku

lussinka19
29. jún 2014

ahojte maminky. potrebujem poradiť, len neviem kde začať. moja malá už bude mať 16mesiacov, nebola kojená a už odmalička mala problémy s bolavým bruškom, vtedy mi pediatrička tvrdila, že to je normálne, že z toho vyrastie... v 4mes som jej zmenila mliečko a problémy sa upravili, aj pekne kakala, postupne papala všetko čo dostala.... so spánkom to stále nebola nejaká výhra, ale dalo sa. až keď mala asi takých 9mesiacov začala mávať v noci bolesti, celé noci som ju nosila na rukách, len vtedy neplakala, lebo každý prd jej spôsoboval bolesť. veľmi ju zapekalo, nech som jej dala papať čokoľvek. mesiace som sledovala stravu, skúšala čo môže škodiť a čo pomáha, ale na nič som neprišla. postupne sa stolica akokeby upravila sama, teraz s tým problém nemáme. boli sme aj na gastre, alergická nie je na nič, doktorka to uzavrela tým, že má problémy s trávením kravského mlieka, odporučila mi dávať jej bezlaktózové mlieko. ale hlavný problém pre mňa je, že v noci každý prd malú vyruší, "skáče" v postieľke odušu, prehadzuje sa kým si nepukne, chvilku kľud, ale potom zasa. čím dlhšie spí, tým je to intenzívnejšie, až od takej pol6 vyslovene sa len prehadzuje a plače od bolesti až ju zobudí a potom to z nej ide len taký rachot, samé prdky.... nepomáha stláčanie, masírovanie, natieranie bruška, cvičenie, ....pred spánkom ani počas spánku. kvapky sme vyskúšali snáď všetky espumisan, biogaia, babycalm, a neviem čo vše.... ukľudní ju len fľaša, asi okolo polnoci a potom o 5.... ale rána bývajú rovnaké, budí ju boľavé bruško, len párkát sa stalo, že sa vyspala ako potrebovala. čo to môže byť? stretli ste sa s tým niekto? čo jej pomôže? ďakujem za každú reakciu

nikuska44
2. júl 2014

Ahoj, ja mám rovnaký problém so synom, v skoro rovnakom veku, presne tie isté príznaky má a nepomáha dokopy nič, len poriadna dávka tekutín a ovocia, no každá noc je iná :/ Včera sme sa vyspali krásne, no nie je to pravidlom, dúfam to nie je nič vážne a ustúpi to časom samé. Lekárka mi povedala, že to može byť aj niečo v črievku, bacil, baktéria, .. Ak by to neustupovalo, asi treba prehodnotiť aj stravníček počas dňa. Uvidíme, dúfam aj ja, že to čoskoro prejde.

sense
2. júl 2014

moja mala tiez take problemy, nedostava jest nic co naduva a zapeka, ziadna ryza, mrkva ani banany, sladkosti tiez nic....zo zeleniny hlavne fenikel, tekvica, , ovocie hrusky slivky atd....davat probiotika....a bezlaktozove mlieko a jogurty, obmedzit tvaroh

sense
2. júl 2014

a skus nedavat feniklovy caj, ale kamilkovy alebo anizovy, feniklovy caj moze u niekt. deti sposobit uplny opak...