Nepokojný nočný spánok takmer dvojročného dieťaťa

abenys824
5. jún 2016

Baby neviete mi poradit?Mala bude mat v septembri 2roky ale v noci mi mrnci az place stale..Nevyspim sa ako je noc dlha,len co zadriemem musim.zas vstavat.Zvycajne pomoze dat cumel alebo flasku s cajom ale poslednu dobu je to co 20-30min celu noc uz ma ide porazit (mam ju u seba v izbe ale ma svoju postel) ..Horsie je ze v septembri sa jej narodi surodenec a bojim sa ,ze ak toto neprestane mozem.si to ist rovno hodit,kedze budem mat obe deti v jednej izbe ,je mi jasne ze tymto mi bude druhe budit...Neviete ako ju to ,,oducit,,? Lebo cez den ked spi napriklad ,tak to vobec nerobieva -iba v noci a uz som vazne nestastna :,(

evitka83
5. jún 2016

@abenys824 mam to iste, mala mava nocne mory uz cele mesiace. Iba v noci. Zacala som jej pred dvomi tyzdnami natierat chodidla specialnymi olejmi na ukludnenie, odvtedy spi celu noc, zobudi sa raz mlieko. Dovted sme sa striedali a muzom kazdu noc anosili ju stale na rukach kym sa ukludnila, no katastrofa. Su to oleje dotera. On guard a levandula. Po kvapke to zamiesam do mandloveho a tym jej pred spanik vymasirujem nozky.

martinka13
5. jún 2016

U nás sa tiež v noci mrnci. Nie až tak hrozne ani každú noc, ale mrncieva. Nevstavam k nej len jej zavolam že pssst. Ale tiež v podstate v noci nespim keď je takáto. Mám pocit že to súvisí aj s fázou mesiaca. Hádam to čoskoro prejde....

sorciera24
5. jún 2016

u nas to iste, maly ma 20mesiacov a v noci sa budi a mrnci az place kazdych 40min az hodinu...cele noci.....niekedy ma vypadnuty cumel, to pomoze, ale vacsinou place aj s cumlom a ma zavrete oci......ja neviem, ci tak preziva vsetko co zazije cez den, ci co......ja uz hotova....lebo dieta rano 6tej vypate a ja ako zombik....

@evitka83 mozes mi napisat nieco viac o tych olejoch, resp. kde ich kupujes a ako pomahaju?...mozes IP....budem vdacna 🙂

hamptonka
5. jún 2016

..male deti tazko spracuvavaju denne zazitky aj ked su krasne ...ja mam tiez septemborvu malu ,aj ona sa vecer budieva ale spava pri mne postielka je len na rozsirenie priestoru aby sme sa tam s muzom stali a najcastejsie tam mam ja nohy..hihii spava v strede...zobudi sa a nakolko je kojena napije sa sice sa zobuidm ale v leze je samoobsluha tak zaspime ani neviem ako...starsi syn uz ma 4 tiez sa budieval spval v postielke prirazenej ale bola tam zabrana fixna ,a to bolo unavne ...

abenys824
autor
5. jún 2016

@evitka83 my sme boli najprv 10dni na Sedalii ale toto co ma nejsu tie nocne desy..ona proste nema zachvaty zeby nevnimala alebo nieco...proste len tazcne mrncat a plakat a ja musim zakazdym vstavat a davat jej cumel...len poslerby tyzden to je tak ze jej dam cumel a mam pokoj mozno polhodku a potom zasa...predtym yo bolo max 3x za noc teraz aj 20x ...
@hamptonka ja ju nemozem vziat k nam,skusala som ale ona sa na to prebere zisti ze nema ,,ohradku,, a mozem byt hore aj 4h v kuse bo jedine ju zacne zaujimat ako nas preleze aby mohla zliest a ist vytahovat veci zo skrin (hoc aj o jednej v noci) takze tadialto cesta nevedie 😁

timea7
5. jún 2016

@abenys824 zruš cumeľ aj fľašu, tvoje dieťa nepotrebuje ani jedno ani druhé. Budí sa možno na to, že vo fáze ľahšieho spánku zistí, že mu vypadol cumeľ a on chce tú istú situáciu, pri ktorej zaspal, čiže cumeľ v ústach. Priprav mu k postieľke na dosah umelohmotný hrnček s vodou, ak by sa chcel napiť. V jeho veku to ale môže byť aj tým, že má problém so spracovaním všetkých podnetov okolo seba, to prejde časom. Nevstávaj k nemu, snaž sa ho iba utíšiť tichými slovami, pokým to pôjde.

hamptonka
6. jún 2016

@abenys824 ohradku ..ani my nemame zlez z postele ..okolo sme dali ohraadku ale taku co je zasunuta pod madrace z 2 stran celo je pri stene a postielka ohrADKY MAJU 1,5M ROHY NA VLEZ SU ZAPLNENE paplonom velkym tak nema sancu zliest a to ma 19m..no a lozi po vas lebo ste jej vzacni v postielke je sama..nasa to berie ako sucast jej spanku ....vyleze a zleze v spanku ako rotuje ...dieta je sucast rodica ...a to sme spali 4 do 4m malej na postely tak nohy 3rocaka vsada a to spal v tej postielke z druhej strany pri mne a aj tak sa siel tlacit k nam do stredu ...

edn
6. jún 2016

ako pise timea7, zrusila by som urychlene cumel.. moja mala zacala spavat presne vtedy, ked sa narodila druha.. mala 2 roky a 2 mesiace.. nejako si pocas porodu (uz ked som bola v porodnici) uvedomila, ze uz je velka a ze nemoze v noci budit babatko a odvtedy ju nemozem zobudit ked potrebujem 🙂 stale sme jej vysvetlovali, ze zobudi sestricku a ze ja uz nemozem k nej v noci vstavat, lebo som unavena a potom sa s nou cez den nebudem moc hrat.. a tak.. nejako sme jej to vysvetlili...

mirkaaa80
6. jún 2016

@abenys824 môžu to byť zubky, ak ešte nemáte všetky, môže to byť nočný des, alebo aj po ockovani - aj niekllko mesiacov. Ale neboj, do septembra ju to prejde. Môj malý tiež takto "spaval" a nic nepomohlo, iba to proste samé odoznelo. Začal poriadne spavat až cca v 4,5 roku - dovtedy sme sa stratili na striedačku reflux, koliky, zubky, nočný des, rastove bolesti noziciek.....🙂

kristinka86
6. jún 2016

Žienky, nejdú Vašim detičkám posledné stoličky? Lebo mne Krpaňa len teraz začala spinkať v noci. Zuby jej začali ísť až v 9.mesiaci a pred asi 2.tt jej vyšli obe horné trojky. Teda, má 16 zúbkov (okrem posledných stoličiek, ktoré teraz môžu ísť tým Vašim detičkám). A to sme boli hore aj každým 20minút. Cumeľ, vodička, pohladkať, cumeľ, vodička, pohladkať,...Mrnčanie, občas poplakanie. Otrasné to bolo. Neverila som, že budem niekedy vôbec spať. Ale akonáhle sa predrali tie trojky, je to oveľa lepšie. 😉 Držím palce!