Nepokojné dvojtýždňové bábätko

oxisss
4. máj 2022

Ahojte, moja dcérka má necelé dva týždne. Pri kojeni sa mi začala šponovag, dychčat a hladať bradavku. Nechce sa poriadne prisat a stale toci hlavičkou a hľadá. Predtým sme tento problém nemali. Plus zo spánku sa mi budí šponuje sa a toči sa ako paragraf. Na brusku je nervozna a s odgrgnutim máme tiež problem. Skoro vždy mi zaspi na prsniku a ked ju zobudim na odgrgnutie je nervozna a ani jej to nejde. Polohuje sa tažko pri každej polohe reve. Inak čo sa týka spánku je to celkom OK, v noci mi prespi aj 5-6hod, cez den ako kedy vacsiinu ju budim po 2-3hod. Nemalte niekto skusenosti ? Som prvorodička

nelca0510
4. máj 2022

@oxisss pridaj sado skupiny laktačná poradňa. Tam ti poradia.

evica17
4. máj 2022

@oxisss ja mojho ak zaspi pri mlieku nedavam odgrgnut. Pretoze je problem ho uspat potom. A aj nas sa daval do takeho akoby luku hockedy, moze to byt aj reflux alebo co.

deti95060810
4. máj 2022

@evica17 mne sa dcér pri refluxe dusila... aj po 3 hodinách sa jej mlieko vrátilo do hrdla a začala sa dusiť...

nikdenikto
4. máj 2022

@deti95060810 aj mne syn 😔 koľkokrát som sa v noci zobudila na to že lapá po dychu a nevie prehltnúť. Našťastie stačilo ho len dvihnúť aby mu mlieko zase stieklo, niekedy si ešte grgol a to som ho dávala počas kŕmenia grgnut a ešte aj po. Vďaka Bohu za slabý maminkovsky spánok 🙏

A tiež v noci keď sa sponoval a hádzal nohami som ho dvihla na chvíľu, grgol si a spal pokojne ďalej....väčšinou sa ani nezobudil.

oxisss
autor
4. máj 2022

@evica17 Malinká reflux nemá, nezvracia ani nič podobné len pri tom kojeni mi hladá prso a strašne sa myká a dáva do luku a hlavičku otača

luccija
4. máj 2022

@oxisss prečo ju budiš po 2-3 hod?
Všetko sa mi zdá normálne všetky deti mykajú hlavou a hľadajú prso...pri zaspati pri kojeni som dávala odgrgnut vždy ešte v takom nízkom veku, alebo som ju dala na bruško a hneď prdela a grgala🙂

oxisss
autor
4. máj 2022

@luccija Lenže ona mi na brušku nechce byť vobec začne byť nervozna a plakať ..a budit ju ked zaspi ?

sabca99
4. máj 2022

To, ze nechce byt na brusku, by som nevidela ako problem. Ono to moze byt kludne len take obdobie a prejde to z jedneho dna na druhy samo

evica17
4. máj 2022

@oxisss inak existuje aj tichy reflux, bez zvravania

luccija
4. máj 2022

@oxisss tak ju nadvihni preves cez rameno, potlapkaj po chrbte ..nerozumiem, že prečo budiť ..veď väčšina detí pri kojeni zaspí hlavne tieto mini nakoj, a daj odgrgnut väčšinou v spánku si odgrgnu nerozumiem prečo ju budís?

ivangeline
4. máj 2022

Prosim ta,nebud ju

ls56
4. máj 2022

Ahoj,moja nechcela byt od narodenia na bruchu… mame 4 mesiace a doteraz ma s tym problem ze sa jej tam nepaci ale davam ju tam tak ci tak ci chce ci nechce.. ale uz je to lepsie, no od narodenia plakala na brusku ale skusala som to stale,nechat trosku plakat a dat na chrbatik a skusat takto znova.. naozaj to rob aj napriek tomu lebo neskor budes mat velky problem.. dietatko si takto posiluje chrbatik,krk,hlavicku..vsetky neskorsie ukony vie dieta najma kvoli polohe na brusku(pretacanie,lozenie,nacahovanie za hrackami,stvornozkovanie…) ked uvidis ze je vysilena a nevladze tak dat na chrbatik a neskor zase znova..ale skusat to a jej sa tam casom mozno zapaci.. a co sa tyka odgrgnutia.. moja ked mi zaspala na prsniku tak nikdy soˇ ju nedavala odgrgnut.. zbytocne ju len prebudis,,nechaj ju spinkat ani ju nebud.. keby si mala problem s tym ze malinka nepribera kvoli spanku tak to je o inom ale jednoznacne nechaj ju spinkat kolko potrebuje a chce,ked pribera zbytocne ju budit. A co sa tyka toho hladania tej bradavky to ti neviem poradit.

veronika946
4. máj 2022

@oxisss grganie nie je v novorodeneckom veku a este dlho po nom vedome, to co je za blbost ze budit dieta kvoli odgrgnutiu?? Ved si ju daj vyssie nech ma hlavu vyssie ako brusko a ked jej bude treba si odgrgne aj v spánku alebo ak negrcka tak ju proste nechaj spat🙄 to ze zaspi na prsniku je uplne normalne, je a bude to aj sposob uspavania. má dva týždne, na brusku jej stačí pár (30)sekúnd viackrat denne, dojčiť treba na požiadanie, ked chce kazdu hodinu, tak jej daj kazdu hodinu, ked spi 3-4 hodiny, skus si ju dat na seba idealne koza na kozu, ona sa preberie a napapa, v noci ju nechaj spat a uzi si kym len papa a spi, bude horsie… to ze hlada bradavku prudkym pohybom hlavy je normalne, ked je velmi hladna, moze byt nervozna a tazsie sa prisat, ked mas pocit ze je zle prisata, odpoj ju a znova ju priloz, nech pekne saje a glga, mozno ju nedrzis pohodlne, ked sa myka… najdi si na nete, instagrame (lipirea napr.), na mamile alebo hocikde obrazky/videa ako spravne drzat a prikladat novorodenca, alebo si zavolaj laktacnu, ak to potrebujes nazivo… to polohovanie neviem ci myslis pri dojceni alebo pri spanku, ale novorodenec ma spat na rovnej tvrdej podlozke na chrbte! Nijake ine polohy na spanok mat nemusi.

oxisss
autor
5. máj 2022

@veronika946 Ďakujem za radu ❤️ je všetko pre mňa nové , preto sa pýtam skúsenejších