Prosím vás maminky mam 5 dňové babetko kojím ho aj dokrmujem neustále je nepokojne hľadá prsník a cmula si ruky ako keby je hladný ale hladný nieje ked mu dám flašku z umelým mliekom tak ju len cmula z mlieka nič neubudne aj 15minutach.
Mali ste niektorá niečo podobne?
@dzulli1980 áno balím ho do zavinovačky
Plače a hľadá prsník alebo tu flašku ked to má neplače
Kaka a prdka pekne skoro do každej plienky
@iivanna cumlík si neskúšala?
Bábätká sa upokojujú cmúľaním. Skús mu dať dudel
@dzulli1980 skúšala nechce skúšala som už dva rôzne tvari
Prdy a grgy... ;) a z toho unava,ked spi pomenej.
Babatko sa najlepsie upokojuje na prsniku. Proste si ho priloz a dlho tak budte, aj keby nepapal. Len ho maj na prsu, aj hodinu dve, najlepsie sa dajte koza na kozu, a snaz sa zrelaxovat sa aj ty, babo to vyciti ci si v pohode 🙂 a UM sa nezaoberaj.
Od kedy su babatka babatkami, tak sa ukludnuju na prse. Je to normalne a uplne prirodzene. 🙂
Dalsie tipy na upokojovanie: spievaj ma, pohupuj sa s nim, nos ho na rukach...
@iivanna môže mu byt aj teplo alebo zima (kontrola zátylku). Možno si potrebuje odgrgnut. Naš malý veľa potreboval grgať aj hodinu po kŕmení... Potom sme nasadili simethicon. Treba aj teplotu sledovať či nestúpa alebo či nieje. Skúšať cumliky (možno si zvykne na niektorí).. alebo ukázať sa pedi
Treba dojcit na poziadanie, ked dieta ziada kazdu pol hodinu, tak kazdu pol hodinu. Sanie a dojcenie nie je len o jedle! Dieta ma potrebu sania lebo je to jeho reflex, ktorym sa upokojuje, potrebuje tvoju blizkost, ty nie si len zdroj jedla, skus si dat dieta na seba, kldune koza na kozu, nech ta aspon citi, ked ho nechces mat stale na prsniku (co zasa chapem..), mozno tak skusit dat cumlik. Navyse tzv. nenutritivne sanie, kedy dieta nepije, ale len dudluje je rovnako dolezite pre tvorbu mlieka ako ked pije. Cim viac bude na prsniku, tym viac sa to rozbehne tvorba mlieka, takze ak, ako pises, este nemas dostatocne vela mlieka, myslim, ze je jasne preco, hoci neviem ako si na to prisla, ked pises ze z umeleho mlieka nic neubudne. Stopat ho umelym mliekom nema zmysel, nie je to o hlade.
5 tyzdnove babatko je este velmi malicke, ma narok travit vacsinu dna na prsniku, ak si s tym aj ty ok, tak mu to dopraj.
@iivanna
no a prave preto mi dali odsavacku v nemocnici uz, aby sa mi tvorilo viacej. Robim to aj teraz pri druhom a zacala som uz na druhy den kolostrom - teda to rucne striekackou. Ale akonahle zacalo tiect viac, tak som odsavala. Po kazdom dojceni alebo kazdec3-4 hodiny skus odsavat. Mlieko sa ti zacne rychli tvorit vo vacsom množstve a nemusis dokrmovat um. Teda aspim u mna to fungovalo. Drzim palce 🙂
A balíš ho do zavinovačky alebo tej kukly? ... ono tieto maličké detičky "zavadzajú samé sebe", potrebujú byť stiahnuté - proste nemať okolo seba toľko priestoru ... aj plače? Bruško ho nebolí? Prdká, kaká normálne?
@iivanna