Nepije dvojtýždňového bábo veľa mlieka?

monika051085
10. júl 2017

Dobry den,chcela by som vas poprosit o radu mam 2 tyzdnoveho synceka,prisiel na svet cisarskym rezom.Mlieko som zo zaciatku nemala,teraz ho mam dost,len mam pocit,ze je dost slabe.Maly po kojeni stale place,alebo zaspi na 10 min a znova je hore a nespokojny,mam ho na prsniku aj cely den.Vobec nepriberal na vahe,az kym som ho nezacala prikrmovat Bebou.Po kojeni dokaze vypit aj 120ml mliecka Beby a az potom pokojne zaspi a po 2 hodinach je znova hore a chce papat.Je to normalne??Neni na tak male dieta vela toho mlieka?Dakujem za vsetky rady.

deti95060810
10. júl 2017

materské mlieko nie je zlé - žiadne. ak ho naučíš na fľašku nebude chcieť ťahať mliečko z prsníka, najmä ak ti ťažšie ide....Ja by som prestala dieťa prikrmovať Bebou, ak máš dosť mlieka tak treba kojiť, pretože prikrmovanie je začiatok konca kojenia....a to je škoda. kojiť treba - ak máš mliečko min. 4-6 mesiacov....kojením dieťaťu zvyšuješ imunitu, je chránené pred chorobami.....

pininka
10. júl 2017

@monika051085 tak to mu uz museli fajne roztiahnut zaludok v nemocnici. Mne sa to stalo s najstarsim. Ak chces dalej kojit, musis sa obratit bud na laktacnu, alebo skus pozriey stranku mamila. On od teba nevytiahne poriadne nic, len sa nacucka a potom je hladny. To ze pije zas po dvoch hodinach je normalne,kazde dieta je ine. Ak ho vsak budes dalej dokrmovat, budes mat menej mlieka a potom uz tazko nieco riesit. Na druhej strane ja som takto syna kojila len 6 tyzdnov, proste to uz tak bolo,nieje to tragedia.

zuzik307
10. júl 2017

@monika051085 slabe mlieko neexistuje...ak chces dojcit, kontaktuj laktacnu poradkynu, skontroluje prisatie...

deti95060810
10. júl 2017

@deti95060810 a čo bolo pre mňa plus - kojením mi išli kilečká dolu....takže po 3-4 mesiacoch kojenia som mala váhu ako pred tehu...

alexandraalexandrova
10. júl 2017

tiez si myslim ze problem bude s pristaim, alebo s prilis silnym tokom mlieka, slabe mlieko totiz neexistuje. telo velmi dobre vie ako si MM vytvarat podla potrieb babatka. Volaj laktacnu, poradi ti ako a co. Ak budes davat flasku, hrozi ze sa dieta nebude chciet kojit...

zuzik307
10. júl 2017

@monika051085 kym zozenies laktacnu, kuk sem ako ma vyzerat spravne prisatie a pozri aj video efektivneho pitia mliecka: https://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojce...

zabina27
10. júl 2017

@monika051085 zase netreba uplne vsetko brat uplne vazne 😉 nasa mladsia bola kojena a ovela chorlavejsia ako starsi, ktory bol kojeny v podstate par dni, potom na nutrilone (a on nechodi este o skolky, takze to nei je o tom, ze by nosil bacily domov). takze o teom kojeni a imunite si myslim svoje. dalsia vec - maly pil nutrilonu aj uplne malicky plne flase, cize 180 - 210ml, bolo to spokojne babo, v noci spal, cez den sa proste napratal 😀 dr to brala normalne, ked je hladny, treba mu dat.
takze - tie mnozstva mozu byt realne, moze byt proste fakt hladny, a je na tebe, ci to chces rozkojit (teda smer laktacna a prostriedky na podporu laktacie, ale hlavne klud a pohodu 😉 ) alebo po kojeni dokrmovat (malu som asi od 2. mesiaca vecer tiez dokrmovala nutrilonom a aj sa kojila aj pila z flase v pohode) alebo prejdes uplne na UM.
moj nazor je, ze babo potrebuje kludnu a prijemnu maminu a pit mlieko a je jedno ake, vsetko ma svoje plusy aj minusy 😉