Nekľudný spánok 5 mesačného bábätka

szisza87
8. feb 2016

Ahojte. ja by som sa chcela spítat či má niekto tay problém ako ja. mám 5mesačného syna a do teraz sa budil v noci cca 3x. no asi 2týždne sa velmi zmenil.okolo 7ej ho okúpem, napapá sa a priblizne o max hodinu zaspí. Od tej ôsmej spí napríklad do 11ej alebo do pol noci. potom sa zobudí, napapá sa a od pol noci akoby ho zacarovali, kazdú pol hodinu, hodinu sa budí, vrtí sa, otáča hlavičkou z jednej strany na druhú, utiera si očká, máva rukami v kuse , začne plakat, a sám seba zobudí.. a to ide až do rána. max do 7ej.a uz potom je hore.No ja si myslím že sa poriadne nevyspí, a o hodinu a pol uz je unavený a chce spat. Vtedy ho zoberem von na prechádzku v kočíku,a je schopný spat aj do obeda. a po obede okolo 3ej zas v kočíku na vzduchu vie spat aj2-3 hodinky.Len to od pol noci nechápem preco sa stále budí.. som už skúsala vsetko, aj zakúrit,v teple mu neni dobre, tak otvorila som okno aby bol cerstvy vzduch v izbe, aj tak nespal. ked ho dám do postielky aj tak sa budí, ked je medzi nami aj tak sa budí. niak mu neni dobre.. ja som uz myslela aj na zúbky ale nevsimla som si ze by mal opuchnuté dasná.. tak som teraz chora bolí ma hrdlo, som uz myslela na to ci neni náhodou chory.. neviem ci by ho mohol boliet hrdlo, horúcky nemá. a cez den mu je dobre..ja uz fakt neviem co mu moze byt.. ja ho nekojím , má umelé mlieko, a od troch mesiacov papá aj výzivu. pekne priberá. som uz nevyspatá a unavená ako aj ocino.. neviem co by mohlo pomoct. máte neaku radu pre mna?

sardinka335
8. feb 2016

@szisza87 deti spavaju rozne podla mna tie denne spanky ma velmi dlhe a ten druhý spanok je velmi dlhy...od 15:00...cca 3 hodiny je vela, ja by som ho zobudila po hodine..max. dvoch. Pretože dieťa ktore spí od rana od 8:00 v kočiku do obeda a potom od 15:00 do 18:00 ma malo hodin bdenia.Mozno pre niekoho kruté ale ja by som ho cez den nenechala tolko vyspavať - budit.

sashka22
8. feb 2016

Mojej od troch mes. rastu zubky, nie vzdy dopredu vidim ktory vyjde..teraz ma 8m a 8zubkov...byvala rovnaka.

katkaos
8. feb 2016

Ahoj, ja mam doma 6 mesacnu dcerku a presne to iste. A tiez cca od pol noci. Trva to uz takmer 2 mesiace. Takze som toho v poslednom case moc nenaspala. A to cez den spinka dokopy 2 hodiny. Uz netusim, co mame robit. Odporucili nam Viburcol, ale absolutne nepomaha.

katkaos
8. feb 2016

@sashka22 no nasej tiez idu cca od 3. mesiaca, ale len slintala cez den a jedla si pasticky. V noci sa len kazde 3 hodiny budila na papanie a pri jedeni aj zaspala, ze mi horko-tazko odgrgla. Dokonca mi niekedy potiahla aj celu noc uplne kludnym spankom. A teraz cez den vobec neslinta, neje si rucicky takmer vobec a ak, tak len minimalne. Ale v noci nonstop mrnci, zmoli si ocka a vkuse sa prehadzuje. Neprespi ani pol hodku vkuse.

majinka_p
10. feb 2016

Ach,nasa ma 8m a nevyspala som sa ani raz..sice je to stale nieco ine,ale je to neunosne..nejdem pisat o spani cez den,je to katastrofa..a v noci,permanentne sa zobudi najprv po pol hodke,a potom kazdu chvilu..vrti sa,pretaca,dookola,plakat chce..a zaspava iba so strasnym placom..a ked sme to povedali dr.tak sa usmiala ze tak mame dieta ktore nespi a place..

sashka22
11. feb 2016

Nepusetr ci kojite...ak ste vy v strese tak z mliecka to ma babo tiez a je nervozne...navrhujem sa uplne vyzliect, babatko len v plienocke a sup spolu do postele, babo na vas, chodit jedine cikat a muz nech vas obskakuje, nech donesir lle jedlo, ak ste hladne., hocico, len aby ste najmenej z tej postele od babatka odchadzali, vydrzat aj 3 dni..mozno su vase babatka prrto nespokojne, lebo vas len jednoducho hladaju.Chvilku zabudnite, ze ste ludia a budte samuce s mladatkom. Deticky sa boja uz odvtedy, co vam ich vytrhnu v porodnici a "nemaju vas dost". Vyskusajte a napiste postrehy.

katkaos
11. feb 2016

@sashka22 Dakujem za tip. Toto mi vobec nenapadlo. Hned to od dnes vyskusam a dam o par dni vediet, ci pomohlo 🙂

szisza87
autor
19. feb 2016

dakujem kazdemu za radu, no nakoniec sme dosli na to ked medzi nami spí tak mu je lepsie o nieco, jaj a tá nervozita u malého asi bolo ze mu vysiel prvy zubok 🙂 teraz mu je o nieco lepsie

katkaos
19. feb 2016

No super 🙂 Nasej je zasa lepsie v postielke. Lebo medzi nami davala take polohy, ze som ju furt upravovala, co som sa bala, aby jej muz neprilahol hlavku. Od pondelka je v postielke a je to lepsie, ale stale nie ako predtym. Zubky ju trapia stale a vonku nie je este ani jeden... ☹

103anjelik69
15. mar 2016

@katkaos My sme tiez teraz kupili vibrucol,no nemam pocit,ze to pomaha...aspon Nám nie 😢 malý má 6,5mesiaca a už pomaly týžden sa okolo 3tej v noci zacne budit,krutit,mrncat je proste nekludný.Samozrejme,že mu idu zúbky ale ,ked som mu aj dala nurofen tak zaspal na hodinu a potom znovu to iste,je uz aj cez den podrazdený,no čo to moze byt neviem...sme už unavený 😀 ale verím,že raz to prejde a bobák bude spinkať 🙂

majinka_p
16. mar 2016

my sme boli minuly tyzden u neurologičky, predpisala nam magnezium, berieme ho takmer tyzden, ale zatial ziadna zmena ☹

katkaos
16. mar 2016

@majinka_p Magnezium skrz zubky by malo pomoct? U nas stale nic moc. Zubok nie je ani jeden

majinka_p
16. mar 2016

magnezium skor na upokojenie, kludny spanok..

matilda72
15. máj 2017

@katkaos môžem sa opýtať to telo na telo z bábätkom pomohlo????? my sme taký istý o polnoci stávam k postieľke stále, dlho spávala pri mne ale aj tam sa často budila, cez den spí max 3 hod. dokopy, doobeda 1,5 hodiny a poobede jeden hodinový spánok a jeden polhodin. pred večerom. uspávam ju na rukách hojdám a spievam alebo dám sebe na bruško a hladkám a potom preložím. už som zúfalá, unavená, neviem čo robím zle, už som s nej taká nervozna, že až ☹

juriva
15. máj 2017

Aj my to mame..
Som Zombie...od 7 zaspi do 11 vecer a potom sme hore.dnes v kuse od 1 do 4 a potom od 5 uz uplne...
Idem na zotrvacmost.
Ma 6 mes a ja spim len tak aby som prezila🙂.

katkaos
15. máj 2017

@matilda72 @juriva No nakoniec sme odisli z izby na gauc a zrazu sa prestala budit. Od 8. mesiaca je sama v izbe a mame bozsky klud. Do 15. mesiaca sa budila v noci len raz, max 2x a potom sa odpojila a od januara nam spava celu noc od 19-19:30 do 8. Resp. pokoj mame len od nej, kedze som teraz v marci porodila druhe 😀 Ale ta mi v boci prespi niekedy aj 7 hodin, tak snad jej to vydrzi.

Inak neviem, ako to vnimate vy, ale ja odmietam byt otrokom mojich deti. Od pol roka vie vraj dieta prespat celu noc. Treba len cca tyzden vydrzat, nechat vyplakat a zvykne si.

Starsia nam jedno obdobie jedavala az 7x v noci. To bolo peklo. Potom ma pediatricka dodzubala, ze jej to musim stopnut. 3 noci boli uplakane, ale nedala som jej. No a zrazu jej stavilo papat len raz, co 2x. Ale o 6 rano to asi nemozem brat ako noc 😀

juriva
15. máj 2017

@katkaos vidis a ja taka dnes unavena , ze som odlozila do chladnicky penazenku;).
Ja len cakam kedy pride muz z prace a ja len zatvorim na hodinu oci...

matilda72
15. máj 2017

@katkaos nno my bývame u svokrovcov, takže malí je sa nami. aj dnes taký cirkus aj v meste 40 min som kočíkovala skoro ju zašlo. ja len čo odídem z izby tak jehore, spi mi len v nosiči aj to len doma už som z nej dosliva chorá už som sa pár krát na nu aj rozkričala a potom je to strašne ľúto. ale to jej nespanie ma ubíja niekedy uvažujem že je nechám tak či zaspí aj sama, nech je hore aj celý deň, lebo stále hopkať, chodiť von a o sa len z revom vraciam domov a musím uspať v nosiči a tam mi bude dpať aj dve hodiny ale inak ani za svet

katkaos
15. máj 2017

@matilda72 Fuha, tak to mas riadnu fusku. A u svokrovcov sa neviete usalasit na gauci? Ale zasa ty to mas ine ako my. Nasa mala a stale ma strasne plytky spanok, takze pri nej nemozeme ani dychat, ak ju nechceme zobudit.
Ale tvoje babo si vyslovene pyta teba a nosic. Skus to stopnut. Ved takto skor alebo neskor padnes na usta. Tak nevies fungovat nonstop.

katkaos
15. máj 2017

@juriva To verim. Ja som tiez jedno obdobie bola ako mechom prastena. Ale potom som si povedala, ze si ju naucim tak, aby sme boli spokojni. A klop klop klop podarilo sa

matilda72
15. máj 2017

@katkaos no len ako ju od toho odnaučiť som šťastná ak trochu spí laebo ked nespí tak je nevrlá a nič ju nebaví. asi skúsime športový kočík zvykne ked kuká od únavy zaspí ale nie je to pravidlo, to je to ,že nezvlídam ju nechať vyrevať na to akosi nie som stavaná ale bez toho to asi nepôjde ale ako nato ???? to by som rada vedieť

katkaos
15. máj 2017

@matilda72 No musis sa obrnit nejak a premoct samu seba. Lebo takto to fakt nie je sranda. Drzim palce 🙂

katkaos
15. máj 2017

@matilda72 Ked bolo najhorsie, tak som si vzdy opakovala vetu, ze kazde dieta raz prespi celu noc.
Tak ty si opakuj, ze raz prejdu vase problemy 🙂

matilda72
16. máj 2017

@katkaos asi máš pravdu, dnes bola celkom faj noc ale od tretej sa mrvila a bola hore zobrala som ju na ruky a kľud dala inak spať a spala asi ak sa bude lepšie pohybovať tak sa pretičí ako bude chcieť ona a zaspí. teraz ju učím na postieľku tak uvidíme ale chcelo by to zapracovať na tom aby v nej zaspala bez všetkého len tak ,že je unavená 🙂 ešte mám na to mesiac tak hádam sa podarí

katkaos
18. máj 2017

@matilda72 Drzim palce 🙂 Ja sa tiez chystam ucit na postielku. Ale bojim sa skrz silny reflux. Takto mam Hany stale vedla seba a kontrolujem ju kazdy chvilku.

bubulka99
9. jún 2020

@majinka_p ako
Ste to nakoniec zvládli ? My mame doma to iste 😰