Ahojte, v poslednom case uvazujem nad nekludnym spankom 18mesacnej dcerky - ze ci som ho nemala riesit skor a patrat po pricine.. Od narodenia bola velmi zly spac cez den, ale kludne babo.. V noci to vsetko vzdy dospala, ale zato kazdu noc od takej 3tej sice spala, ale mala velmi nekludny spanok - prehadzovala sa, nervozne kopala nohami atd, az kym sa nezobudila uplne okolo 6tej.. Jednoducho, prvu polovicku noci spala krasne, takmer bez pohnutia, ale druhu sa hybala, kopala, mrncala.. Ukludnovala som ju vzdy prsnikom, a nad ranom to vyzeralo uz tak, ze sa len prisala, odsala a tak dookola..
Casom sa to trocha zlepsilo a jej nekludny spanok sa presunul na 5tu hodinu rannu a spala tak, az kym sa nezobudila o 7dmej.. Akosi som si na to zvykla, ale teraz sa to este zhorsilo.. Ma teraz kiahne a takto nekludne spava prakticky celu noc - jedna noc je lahsia, ina zas horsia, ale takmer od zaciatku zaspatia je uplne nekludna.. Najviac ma na tom vsetkom zaraza fakt, ze po zobudeni sa vobec nejavi unavena - vzdy je usmiata a po obede spi svoju obvyklu hodinu a pol, niekedy da dve.. /to, ze ja sa pri tom vobec nevyspim, to je druha vec 😀 /
rozmyslala som, ci to nie je napr. tym, ze by mala prilis vela podnetov.. ked som ubrala bolo to rovnake.. a praveze v tomto obdobi ich ma malo, kedze sme doma uz tyzden.. skusala som, aby spala vo svojej postielke /spi totiz somnou na manzelskej/ tam sa akurat tak doudierala.. Vymenila som nocne svetlo za este menej svietiace a nepomohlo..
Je mi jasne, ze tak extremne zly spanok asi prejde ked vyzdravie, ale aj tak ma trocha trapi, ze takto, len kratsie spavala od narodenia a nikdy ma nenapadlo sa o to nejako extra zaujimat.. lekarka mi na to raz povedala, ze to je zvlastne, ale neriesila to..
tak by ma len zaujimalo, ci ma niekto podobnu skusenost a ci tie hodiny nekludneho spanku niekedy presli? vdaka
Nasi tiez spinkaju bez akehokolvek svetla. Nemoze byt jej moc teplo??
dnes v noci som sa pokusala ju budit, ked bola taka nervozna a vobec sa nedala.. normalne som ju hladkala a rozpravala na nu a ona spala uplne tvrdym spankom, len sa prehadzovala, dnes to bolo od druhej az do rana..
@trgypadl tie chranice mame, ale pri jej style prehadzovania jej nestacili /naozaj sa strasne silno prehadzuje/ ak jej tam dam vankuse, nema zas ziadny priestor.. slecna mala na veceru ryzovo - mliecnu kasu s ovocim.. /vacsinou mava lahke jedlo na veceru/
svetlo mame tak silne, ako keby svietilo svetlo z ulice.. izbu mame totiz otocenu do zahrady a je tam uplna tma, takze ked vypnem svetlo, nevidim absolutne nic.. ak zapnem zahradne svetlo, je to zas prilis silne.. ked som vypla nocnu lampu uplne, bola nervozna rovnako, takze si nemyslim, ze by to bolo tym..
na noc plienku este mava, len teraz sa uci cez den pytat sa na serblik..
inak tu nocnu lampu ma zapnutu od zaspatia a iba tento tyzden spava nervozne od zaciatku zaspatia.. ale nervozny spanok ma od narodenia ale az od druhej polovicky noci, hoci lampa je zapnuta od zaciatku..
ahoj...neda mi nenapisat par riadkov)) my mame 19 mes. filipka a od narodenia som este noc neprespala, malý od narodenia nespi dobre, najprv kojenie kazdu hodinu, potom zuby , teraz nosna mandla)) chodim ako mrtvola ..je to uz fakt neznesitelne. malý spi so mnou a aj tak sa budi...tiez do pol noci celkom pohoda ale od 1 v noci do 5 rana plytký spanok, vkuse rozprava, mrnci, spomina babku ,dedka, bagre, kosacky...no uz aj ja zufala... mam starsieho ten to nerobil...tiez si neviem rady...asi len vydrzat..hadam to uz prejde... tak drzim palce nech si skoro pospite....
@andy2908 dakujem.. tiez takuto skusenost pri starsom nemam, on sice tiez nespi celu noc na jednom mieste, ale teda az taketo brutal to nebolo nikdy :D
mozno spracuvavaju zazitky v spanku a inak to nevedia, takze nam fakt ostava len vydrzat.. len dufam, ze to takto nebude trvat este dva roky..
drzim tiez paste, aby zacali lepsie noci..
moje obe dievcata v posteliach cestuju od kedy sa vedia hybat 🙂 len pocujem buchoty v postielke, tej tvojej teraz isto vadia tie kiahne, ak ju to svrbi co ju isto svrbi 🙂 ono tych pricin moze byt vela ale aj nemusi byt ziadna proste mas take dieta, ja som to nikdy neriesila ani pri jednej a ani mi to divne nepride... aj manzel sa v noci prevaluje 🙂
@fajtka1505 ved ani ja som to nikdy neriesila, len minule sme sa bavili s kamaratkou o style spania nasich deti a ona mi vnukla do hlavy, ci som to nejako nemala riesit, alebo patrat po pricine.. vzdy som to brala tak, ze to je proste tak.. no a teraz sa to este zhorsilo, ale je mi jasne, ze to je hlavne chorobou, vcera napr. spala pekne az do 4tej, prehodila sa len obcas a svoj "nocny tanec" zacala az potom.. 😅
@jana_eyre ono niekedy je lepsie nepocuvat inych ;) ty svoje dieta poznas najlepsie ja viem ze mojim nic nechyba, su najedene, suche a proste maju potrebu cestovat a cvicit v spanku... i ked ony su i cez den dost akcne 😀
Ahoj, normálne dojcene babo. Môj syn tiež tak spaval...teraz už nie je dojceny, ma svoju posteľ prirazenu k mojej a od tej piatej, či šiestej, sa len krúti, vrtu a spí ľahko a nepokojné.
@jana_eyre kym bol menší, tak do polnoci spal ako tak, od polnoci katastrofa, furt na prsniku. Po odstavení sa to zlepšilo, ale čakala som, že to bude este lepšie. Stale ho uspavam ja a ked sa v noci preberie a ja s ním nie som, tak vyrazí zo spálne ma.hľadať. Nadránom sa ani vycikat nemôžem ísť, taký ma ľahký spánok a je nalepený na mna 🙂
@miskaska uplne presne je to tak aj u nas.. ak sa rano co i len pohnem tak ona sa uz budi.. tiez radsej vydrzim lezat az do normalneho casu, aj ked mi treba na wc, aby nemala posunuty cely den.. lebo ak sa zobudi prilis skoro, uplne sa so starsim rozidu v rezime a potom to je hrozny den..
ja mám obe dcéry nespavé rovnakým spôsobom ako tvoja...a to staršia bude mať štyri roky 🙂 Ešte súvisle neprespala noc. Mladšiu som nedávno odstavila, zlý spánok ostal. len sa prehadzuje, mrnčí, rozpráva...predtým som ju ukludnila prsníkom, teraz ju musím niekolkokrát za noc nosit na rukách a nanovo uspávat, lebo plače tak, že mi budí staršiu a ked nespia obe, neviem ku ktorej prv...sú noci, kex chodím od jednej k druhej a tíším, spievam, uspávam
baby klobuk dole pred nami))) co si my musíme prežiť s nasím deturencami je aj na kona vela))) moj chlap by toto vstavanie nevydrzal...asi ziadny)) tak hlavy hore a snad sa raz vyspíme...drzim palce vsetkým maminkám ktoré majú nespáčov....
@cottoncandy
@andy2908 veru, snad raz pride cela noc neprerusovaneho spanku.. popravde, si to uz ani neviem predstavit, ze sa potom da na to zvyknut naspat :D
@jana_eyre nas ma teda este len 11 mesiacov, neviem, ake je 18 mesacne babo, ale nemoze jej prekazat to svetielko? nebola by viac v klude uplne potme? ci si uz vyzaduje svetlo?