Nekľudný nočný spánok

17. nov 2022

Ahojte. Chcela by som sa opýtať či ste sa niektorá s tým stretli. Mám 3 mesačé bábätko a posledné dva týždne ma problém s nočným spánkom. Cez deň spí pekne väčšinou vonku v kočári stále kočíkujem. Akonáhle ide večer, okúpem ho, vymasírujem dám mlieko a uložím spať tak začnú nepokoje. Krúti hlávku zo strany na stranu, šponuje telíčko, dvíha nohy k brušku, rukami si šibrinkuje po tvári. V zavinovačke už byť nechce. Akonáhle ho zaviniem dostane nervy. Keď zaspí spinká v kľude možno hodinku, niekedy sa úplne zobudí že musím uspávať zas. Spať ide okolo 19:00 zobudí sa o 1:00 na mlieko ale medzi tým sa tiež prehadzuje a od nejakej pol 3 zas nepokoje. Cez deň mi toto ale nerobí. Čítala som rôzne články niekde píšu že je to normálne niekde zas že môže ísť o neurologické problémy. Do poradne ideme až v decembri tak neviem či mám panikáriť a ísť hneď teraz alebo je to normálny prejav vyvíjania.

ivangeline
17. nov 2022

Normalne. Niektore su pokojnejsie. Ine menej. Tiez som premyslala od vyvoja (v noci v spanku sa rychlejsie vyvija babo) az po problemy s travenim (treba odgrgnut ci prdnut ci reflux) az po reunavu ci podunavu. xD

autor
17. nov 2022

@ivangeline všetko poctivo robím. Po jedle vždy odgrgnúť a ukladám už keď vidím že začína byť nervózny, má sklenené očká a žmolí si ich. Snáď mu to prejde. Tiež ho to určite chudáčika budí a nemá tak kvalitný spánok ako doteraz.

beata_k
17. nov 2022

Citala si o spankovej regresii v 3-4 mesiacoch?

reaan
17. nov 2022

Ahoj, to asi bude zmena spanku. Spankova recesia ako pise Beatka. Moj maly do 3mes prespal skoro celu noc. Potom zo dna na den utalo a bol hore kazdych 1,5 az 2 hod. 😏

sapetka
17. nov 2022

Moj to robi tiez par dni.. cez den pospi ako zvycajne ni vecer sa mrvi , hlavka z jednej strany na druhu. Ked ju vezmem na ruky tak je kludna a spi dalej. Ked ju polozim zas po istom case.. niekedy neviem ze co moze byt problem lebo v noci si zasadne neodgrgne po papani. Prdiky idu az nadranom malokedy su problem v noci. Verim ze to je normalne a len obdobie. Cez den je uplne v pohode reaguje hrame sa..

marianarem
17. nov 2022

Toto prehadzovanie hlavy zo strany na stranu si aj ja pamatam, je to normalne. Aj zmeny v spanku su velmi velmi caste. Ono strasne vela prejavov babatiek vyzera ako neurologicky problem 🙂 Maju este taku nezrelu nervovu sustavu. V knihach a na nete sa clovek docita, co je problematicke spravanie, ale podla mna to realne rozozna len odbornik alebo velmi skiusena matka, bezny clovek to vidi len vtedy, ak je to ozaj nejake tazsie postihnutie. Ja som mala pocit, ze moj maly robi v podstate vsetko, o com som sa docitala, ze je problem a vobec nic mu pritom nebolo. Na zaklade textu alebo par fotiek som to proste nevedela rozlisit a ani to podla mna nejde.

marussska
5. jún 2023

Dobrý deň, prosím ako to dopadlo u vás? Mame presne presne to iste. Aj s tým papanim a hodinami, úplne ako keby ste písali o nás 🙏🏻 Veľmi by mi pomohla vaša odpoved, ja som zúfalá už mesiac nespím 😔