Nekľudné zaspávanie 5 mesačnej dcérky

ronny311
13. okt 2013

Ahojte, chcem sa spýtať, či má niekto skúsenosť s nekľudným zaspávaním dieťatka, máme 5 mesačnú dcérku a posledné dva týždne nevie zaspať, je nekľudná, hlasno plače, zuby jej nejdú, lebo sme boli u lekára a ten to nepotvrdil, moja otázka smeruje ale k tomu, či je možné, že dieťatku pomôžete aj kvapkami. Ja som dcérke dala asi dva krát v priebehu tých dvoch posledných týždňov, čo nechcela spať kvapky fenistil bolo to 5 kvapiek. Lekár povedal, že ak jej to budem dávať naozaj nevyhnutne, tak to neublíži. Máte niekto s tým skúsenosť? Mamičky, ktoré ma hneď odsúdia za to, že dieťaťu dávam kvapky, také prosím nemusia ani prispievať...ďakujem za Vaše postrehy 🙂

zszudorova
14. okt 2013

neodsudzujem ta ale nedavaj...moja spava na prd od narodenia ale podobne blbosti som jej nedavala...z mojej skusenosti ti poradim,co pomohlo najviac bolo zavinovanie do ulitky,zavinujem doteraz a mala ma 9mes....a k tym zubom,nam DR tiez na kontrole povedala ze zubky tak skoro nehrozia a do tyzdna bol zub vonku...takze tak...

ronny311
autor
14. okt 2013

Ja si tiež stále myslím, že jej idú zuby, veď je najedená, prebalená, v čistom, stále sa jej venujeme a ona je nekľudná..možno nás prekvapí a onedlho bude mať vonku zúbok.

zuzi0110
14. okt 2013

Ja ti tiež poradím zavinúť. U nás tiež pomáha. Návod nájdeš v albume v mojom fotoblogu. Zúbky nevidno takze sa divím že doktor to tak hneď ohodnotil. Jediný spôsob ako zistiť či idú je pobúchať dieťatku kovovou lyžičkou v puske a budeš cítiť že narážaš na tvrdé. Prvé by jej mali ísť spodné rezáky. Treba to iba vydržať a veľa ju nosiť aby jej človek trochu pomohol prekonať to trápenie. Takých chvíľ príde v živote ešte veľa ale všetko sa dá s trpezlivosťou vydržať a hlavne si treba hovoriť že to prejde 😉

fyra
14. okt 2013

kedze som studovala farmaciu, neda mi nevyjadrit sa. fenistil je antihistaminikum, pouziva sa pri alegriach. Jediny dovod preco by mohlo babo po nich zaspat je ze ako vedlajsi ucinok utlmuju centralny nervovy system. Nasa malicka ma teraz 4 mesiace a nikdy dobre nespala. Bolo to fakt dost zle, vzdy ked bola unavena vykrikovala ako keby ju z koze drali, hodiny a hodiny sme s manzelom stravili skusanim roznych uspavacich technik. sama od seba nevedela nikdy zaspat. Skusali sme vselico a co nakoniec pomohlo bol velmi pravidelny rezim. Ked sa zobudi, sa hrame, potom si chvilu sama polezi, plienka, napapat a znova spat (zaspava tak, ze jej dam cumlik a hladkam ju po hlavicke, casto zaspi v priebehu par minut. Ak nie tak ju necham 5 minut plakat potom sa vratim a skusam hladkat znova. Obcas sa stane ze ani po pol hodine nevie zaspat. Potom ju zoberiem na ruky a hojdam. Vtedy zaspi vzdy, len sa to snazim robit co najmenej aby si nezvykla na hojdanie pred zaspavanim) a tak dokola asi 3-4 krat denne a potom vecer vanicka, masaz, papat a spi celu noc az do rana. A kazdy den rovnako. Bolo to dost roboty ale postupne si zvykla a teraz uz niekedy zaspi aj sama bez pomoci. U nas je trik aby nebola prilis unavena ked sa ide spat, inak nezaspi. Z toho co pises sa mi zda, ze si si nie ista ci davat lieky (ktore navyse tvoje male dievcatko z medicinskeho hladiska nepotrebuje) nie je nahodou riadna blbost a hladas odobrenie od inych mamiciek, ktore by ti napisali ze aj oni to tak robili a nic sa nestalo. No ak to urobis par krat isto sa nic nestane, ale myslim si ze otapit babo liekmi nie je riesenie na jeho "nespavost" a urcite by som zmenila lekara ktory by mi taketo poradil.