Maminy som uplne hotova .. mame doma 4tyzdnoveho chlapceka a je to brutal .. ja vobec neviem co mu je, uz poobede nam zacina hysaaak ktory trva 5-6 hodin .. hojdam nosim kojim nic absolutne nic nepomaha,v satke reve ako tur ak nahodou tam zaspi budi sa .. krci sa puci sa, vkuse prdi, rektalnj rurku pouzivame fakt niekedy aj 5x za den lebo to je des co z neho vychadza .. kupili sme mu aj coliprev, ten uziva asi 10dni ziadne zlepsenie, najnovsie uz ma aj tichy reflux vsetko sa mu vravia do pusky a naspat stale prehlta nasucho glga pocujem ako to beza hore dole .. uz neviem co robit, davam balonix, coliprev a infant dophillus
Taketo katastrofalne to mame uz 3ti den .. som so silami v koncoch rozmyslam ze mu vadi coliprev chcem sksusir colief ten je prirodny..alebo skoncit so vsetkym
Lebo maly ma silny saci reflex on aj ked si chce podudkat, vkuse taha mlieko, a dusi sa mim potom mu vybieha a uz sme zase na zaciatku … ci prestat kojit a dat flasu??
Som uz v koncoch
@domininini och pevne nervy, mne syncek tiez cca v rovnkom veku plakal, pediatricka nam nasadila kvapky sab simplex, coliprev a biogaia... sab simplex aj coliprev som davala 3x denne neviem presne kolko kvapiek, ale v pribalovom letaku to bolo napisane biogaiu len na vecer...
syncek bol tiez taky placlivy, ked udrela 16,00 plakl plakal plakal, niekedy aj do 21, strasne cosi... ale tieto kvapky mu velmi pomohli
@domininini a co cumlik? Nekonzumujes nieco co mu vadi a nafukuje ho? Moze ist aj o koliku. Skus kupit kvapky Babycalm, uvarit mu cajik - zmes aniz fenykel a rasca alebo ina fenykel a rasca / kup semienka v potravinach/ a striedat aj s cajom z medovky. A este aj detsky espumisan a pridavat k mliečku. Dufam ze aspin nieco z toho pomoze. Drzte sa
Och moji obaja boli taki, vecer spustili a mohla som sa na usi postavit, neprisla som na to, ako.im pomoct.. teda uplne.. ale boli veci, ktore pomahali, nieco viac, nieco menej:
1. Poloha tigrik - veeeeelmi pomahala, v podstate dieta hned stichlo ale ked som ho pretocila naspat, zas rev.. a 4 hod sa ho drzat neda 🙈
2. Zrusit vswtky stavy pre dojciace maminy.. pamatam, raz som si kupila v dm original stavu pre dojciace mamy, decko 3 hodiny vrieskalo o dusu!
3. Skus aj ty prejst na bezlaktozove mliecne vyrobky
4. Masaz babatka, jemne,pravidelne, masirovat brusko a tak
Vela stastia, drzte sa, viem je to hrozne, ked to male vrieska a mas pocit, ze ide umriet asi a nevies co mas spravit, ako mu pomoct 😪 ale naozaj to prejde.. neviem kedy, raz urcite! A este, ked ma reflux, skus s nim co najmenej manipulovat.. nam paradoxne pomohlo ked pri kojeni zaspal ani nedavat odgrgavat, lebo ked babo zdvihnes, zacne mu to mliecko behat hore dole a uz je zle 🤷♀️
Mali sme to iste, trvalo to tak 3 mesiace a reflux zmizol az s tuhou stravou. Rektalnu rurku 5x za den by som urcite nepouzivala, to je fakt vela...skusali sme espumisan, coliorev, sab simplex - nic z toho nepomohlo. Pomohol nam babycalm, ale iba isty cas, potom to nemalo účinok a infant bol dobry len na 💩. Osobne by som uz nedavala do babatka tolko liekov, lebo aj tak to prd pomohlo, pomasirovat brusko, v pripadne nudze dat rurku a brat iba probiotika..Nam najviac zaberalo spanie na nas, resp na brušku a neskor na reflux klinovy vankus po jedeni. . Drzim palce nech to cim skor prestane a pevne nervy.
@domininini Moje dvojičky robili presne toto iste, každý deň od 16:30 hod do 23:00 vkuse plač...... Nepomáhalo nič, ani nosenie, ani hojdanie..... Každí nám vravel len ze musíme vydržať 🤦♀️a tak aj bolo, po 3 mesiacoch to prešlo 🤷♀️ Držím palce nech to dáko zvládnete ✊✊✊🍀
Baby vsetkym vam dakujem !! Je to velmi tazke kedze mam aj druhe dietatko a to je momentalne odstrcene na druhu kolaj ale ze uuuplne :( nemam cas na nic jedine co stiham je ze ho stale objimam a hovorim ze ho lubim .. nemam cas ho obliect osprchovat spravit veceru :( lebo maly place… pred par dnami sa to este dalo doobeda ale teraz posledne dni mu je fakt ze zle len sa strhava puci a place .. neviem co sa stalo ze preslo k takemuto rapidnemu zhorseniu :(
Uz som rozmyslala ze prestanem kojit lebo on sa popri tom strasne naloga vzduchu a sme v prdeli .. ci radsej nekupit flasku kde je regulovany privod vzduchu ..
nic nepomaha praveze ked si ho vezmem na tigrika to je velmi nekludny on vkuse hlada cicik .. a na nom place
Cumel niekedy chce niekedy nie .. bez tej rurky bohuzial by vrieskal uz nonstop z neho ide strasne vela vzdzchu a same bublinky ;(
@domininini my sme mali dieta do 6 mesiacov, len vo vreskote den, noc, neda sa to nazvať ani placom, spala len dvakrát po pol hodine a dvakrat po dve hodiny v noci. Skusim ti napisat co by som skúšala. Na tvojom mieste. Ja som vela veci nestihla, mala som este 1,5 rocnu.
1. Riesit gastro aby sa spravil ten reflux
2. Rozhodne neprestavaj kojit, vylúčila by som všetko mliecne, nasa bola citiva nie na laktózu, ale na mliečnu bielkovinu, cize uplne vsetko mlieko je takmer vsade
3. Ak coliprev nepomohol za desat dni, nema zmysel mu jo dávať
4. Lepsie probiotika infant dophilus
5. Zatejpovat brusko, najst v okoli fyzioterapeuta, to naozaj velmi pomáha
6. Fyzioterapeut môže skontrolovať rovno aj ci nema nejaku blokadu( to sme mali k tej bielkovine)
7. A urcite ak mas možnosť najst niekoho aby ti pomohol
Drzim palce, dietatko je nevyspate, to bol jeden začarovaný kruh.... Zvladnete to, ale je to velmi, velmi narocne
@monika27587 co je to prosim zatejpovat brusko?
@monika27587 myslis, ze tu mliecnu bielkovinu ste mali z blokady ci ako si to myslela?
@domininini nie myslím si ze mala blokadu krcnej chrbtice a aj to teraz riesime, plus problém s bielkovinou, dodnes reaguje na mlieko ciste, len doktorka proste robila testy na laktozu z krvi a hotovo. Fyzioterapeut vie pekne bábätku spevnit brušnú stenu tejpovanim, šikmým, nauci ta to, a naozaj to tomu bábätku pomôže, nasa z toho vrieskanie a slabej brušnej dutiny ma diastazu na dva prsty.
@monika27587 samozrejme aj cvičiť, ale to určite robite, u teba by som sla systemom prec zo stravy čokoľvek co obsahuje niečo s mliecnou bielkovinou, nasla fyzioterapeuta co pracuje s bábätkami, mne tejpovala fyzio z rehabilitácie ( pozriem ti fotku ale my sme tejpovali az u staršej, nevedela som o tom. Plus riešiť to gastro, nam davali sirup aby sa nevracala potrava spat. Za kojenim. Dalsi problem bolo, ze ona tym ako ju to bolelo a zároveň chcela spat, ale nedalo sa jej, neustale pila a to tie prejavy zhoršovalo....clovek je pri takom dieťati na pokraji sil, hlavne ked nevie ako mu pomôcť a nikto tomu vlastne nerozumie, jedine ten kto to zazil, ostatni aj naša doktorka si proste myslela ze zvelicujem....
@domininini takto nejak to vyzeralo, ale toto je uz staršia, neviem najst fotku ked bola bábätko
Nedavaj mlieko prilis casto. Raz za 2h a viac. Potom cez rameno. Ci chodis. Ci sedis.. Striedaj podla mrcania. Snaz sa,aby zaspal doobeda...lebo poobede uz je to tazsie a horsie..
@monika27587 presne si to vystihla ze chce spat a cuca pije mlieko a nervuje sa🤷♀️Ukludni sa jedine na prsniku uz som vcera chcela aby muz uspal maleho a ja si rychlo odsajem nech mi tak netecie
@domininini ak je to ozaj kazdy den v tom istom case podla mna tomozu byt koliky. Nas to maval denne od 16-21 kazdy bozi den. Len vydrzat. ❤️
@domininini cumlik este skus davat medzi kojeniami, nasmu velmi sedela znacka cumlika Bibs, ma ho doteraz a to uz ma 2roky a kojit neprestavaj, z UM moze mat horsie bolenie bruska.
Kojit kazde dve hodiny nie castejsie mi odporucal lekar, vraj malemu sposobujem sama reflux...kojila som ho aj cely den, tiez sme si tymto presli a mala som doma este dve dalsie deti okrem neho.
Este som podlozila postielku knizkami kde mal hlavicku aby bol vo zvysenej polohe.
Potom niekedy to je aj o spani, presvihnes jeho spanok, babo uz nevie zaspat a prereve cely den....tak skus ukladat nacas a ako sa mu paci vonku? Mozno v kociku lepsie pospi...drzim palce, je to narocneee viem, myslim na vas a to som sa este zamyslala nad stvrtym babom, teraz nie dakujem ked si spomeniem na tie zaciatky 😉
@domininini nam pomohlo UM, dali sme jej Bebu AR ta je hustejsia a je presne na problem s vracajucim sa mlieckom. Ja som to uz nedavala, cez den este ok, ale ked sme neprespali aj niekolko noci povedala som dost... Ona sa trapila, my sme sa trapili a kvoli comu? Aby som povedala, ze je kojena? Ma 3 mesiace a stale ma aj MM aj UM. A hlavne sme vsetci spokojni!
@domininini my sme mali to iste s dcérkou, bolo to na nervy. Snáď vsetky kvapky sme jej skúsili dat, dokonca na vyšetrenia sme isli. Casom sme prisli na to,že je taký nervak, ale samozrejme pred 3 mesiacom keď začala viac vnímať sa to zlepšilo🙂 ja som z tých nervov stratila vtedy bohuzial mlieko.
@domininini skúsila by som vymeniť kvapky bud espumisan alebo sa simplex alebo niečo iné.. a dat protivníka biogaiu alebo probiofix nám boli super.. a dávať vygrgat často.. ak dávaš UM tak možno smeti.. nám sadlo AŽ 8me mlieko🤨 aj to kendamil..treba skúsiť.. boli ho bruško, ma kŕče.. treba masírovať bruško na uvoľnenie, použiť gel pupik, cvičiť nožičkami.. teplú vodičku dávať na bruško.. veľa síl prajem my sme mali problém s trávením takmer 10mesiacov
V pohode u nas to trvalo takto asi 3mesiace🤣 nic nepomahalo a okrem toho sa ber rurky nevykakala do 5mesiaca. Raz to prejde , len trpezlivost.
@domininini presne toto iste som zazila s mojim teraz uz skoro 3rocnym a momentalne zazivam aj s mesacnou dcerkou. skryty reflux, celeeeeee zle, aj mna uz ide poraziť. vkuse sa jej to vracia hore zo zaludka,budi ju to,nervozna je kvoli tomu a v jedom kuse chudatko place. Skúšam posledne dni zahustovat moje mlieko nutritonom a celkom nam to pomaha, nevybiehalo jej to po zahustenom mliecku, tak bola aj pokojná. Vela ju musim nosit v satke/nosiči, lebo jedine v zvislej polohe je spokojna. nevydrží lezat,hned place a kruti sa od bolesti a potom si vygrcne a asi ju pali zaha,lebo to su hysaky co ona dava. a potom zasa pyta na ukludnenie a tak stale dokola. nechcela som jej davat cumel, ale veru cez den davam,aby tolko neplakala, vie sa s nom rychlo ukludnit, saje ho ako divá. Este jej davam aj espumisan a probiotika, lebo to zahustovanie mlieka spôsobuje, ze sa jej tazsie vyprázdnuje