Ahojte narodilo sa nam dieta, bohužiaľ velmi predcasne, uz je poll roka v nemocnici, nedycha sam, teda potrebuje kyslik, podľa všetkého do konca života, nepapa sam, mozno raz trochu, su tam aj ine veci, mikrocefalia a pod, to sa človek dozvie neskor, neviem si predstaviť sa starat o neho doma,am deti este, museli by sme s nikym sa nestretavat, zrudit skolky a pod, deti mi bývajú chore, keby nieco chytil moze skoncit na ventilacii. Rozmýšľam ho umiestnit do centra aspoň na nejaky cas, neviem, momentálne som na tom zle snazim sa no nejde to, proti riesili ste niektora takuto situaciu? Dali ste dietatko niekde, na nejaky cas, samo navstevy a pod, urcite, potrebuje lieky, kekarov, rehabilitácia nevie co všetko, som taky zly človek? Neodsudzujte ma proti dá za odpoveď
@zranena123 nie nie si zlý človek, je to nad tvoje sily... Nie všetko dokážeme.
Nebyť prístrojov tak kľudne odpočíva, nevyčítajú si to. Nevies mu to vynahradiť všetko doma bez toho aby ostatní netrpeli.
Určite to zvládnete, uvidíte ako bude postupovať jeho zdravotný stav.drzim palce a posielam veľa síl
Suhlasim s odpovedou nado mnou. Kazdy musi zvazit svoje moznosti, hlavne ak uz ma deti. Urcite nie si horsia matka. Drzim ti velmi prsty.
Ked nie si schopna/ochotna sa o neho postarat, zvaz adopciu... ano ma diagnozy, ale mozno bude mat stastie na milujuci domov. Take malicke dieta uz bolo samo pol roka v nemocnici, teraz zas prec od milujucej rodiny, on doma este ani nebol, ze ? Tazko sa radi, ked clovek nie je v tej situacii, ale hladala by som to najlepsie pre to dieta a to tie prve roky bude niekde, kde bude "doma". Lebo ked raz bude v ustave, nepredpokladam, ze sa niekedy dostane domov, cely zivot tam stravi... a nie, nie si zly clovek, kazdy mame svoje limity.
Osobne som nezazila takuto situaciu.ale nikdy by som ta neodsudila.aj tvoje ostatne deti maju pravo zit normalny zivot a nebyt o nic ukratene..ty si zasluzis tiez zit nie len prezivat zavriet sa doma a byt otrokom 24/7 psychika pojde dolu vodou vztah s muzom pravdepodobne tiez.o dietatko sa ti v centre postaraju nic mu chybat nebude.urob ako to citis..
Ahoj, je úplne prirodzené, čo cítiš. Keď bude drobček pripravený na prepustenie z nemocnice, pravdepodobne ti sami lekári takúto možnosť navrhnú. Človek bez zdravotného vzdelania to nemusí zvládať, môže skôr uškodiť ako pomôcť. Mnoho cdr má špecializované skupiny pre takéto deti. Návštevy sú možné kedykoľvek. Až by to jeho stav neskôr dovoloval, môžeš si ho vziať domov na víkendy, pripadne aj zrušiť pobyt a starať sa oň sama. Prajem veľa síl tebe aj drobcovi, aby už nebolo horsie.
@saxana000 Áno, v centre sa postarajú po zdravotnej stránke, ale lásku a nehu mu tam nedá nikto...mne stačilo, keď som so svojím synom ležala v nemocnici a jedno dieťatko rómskeho pôvodu tam silno plakalo a dlhé hodiny o neho abi jedna sestra "nezakopla".....
Autorka: nikto ťa nemá právo odsúdiť ty a tvoj partner musíte posúdiť čo ste schopní pre vášho drobca spraviť držím prsty
Drzim ti silno palce, aj malickemu💖 nie si zly clovek, len ti zivot nalozil toho priliz. Dieta tam bude mat zabezpecene vsetko co potrebuje. Bude to v poriadku neboj
@anjelicek26 dieťa na prístrojoch si neadoptuje nikto a to myslím že ozaj nikto.... Lebo človek je potom otrok dieťaťa aj keď to vyznie zle, je to tak.
Každí v adopcnom programe má záujem o zdravé dieťa, prinajhoršom s menším ale hlavne riesitelnym problémom.
@anjelicek26 taketo dieta si zial nikto nikdy neadoptuje...
@diamond007 ja prave taky par poznam... male bolo komplet na pristrojoch, dnes uz nie je, okrem kyslika. Sanca nie je vysoka, ale... predcasniatka su neskutocny bojovnici.
@zranena123 našej susede sa narodilo jedno z dvojičiek veľmi choré a predčasne tiež kyslík, ...a všetky možné diagnózy.Ale počiatočné info boli našťastie horšie ako je realita.Nie si zlý človek, ale treba sa porozprávať s lekármi aká je prognóza a riešenia.Ak zle pomôž si, ale dieťa by som často navštevovala.Drzim To veľmi palce
@zranena123 Nie ste zlá ani slabá, práve naopak, život Vám naložil veľmi zložitý problém.A život naloží len tým, ktorí to zvládnu a Vy ste silný človek ktorý to zvládne a vyrieši.Riešte podľa seba, všetko bude dobre ✊🍀
môj najstarší súrodenec sa narodil veľmi predčasne - dokonca doma. Nedávali mu žiadnu šancu na prežitie.. Prvý rok bol len po nemocniciach a v dojčenskom ústave... Po čase sa zlepšila situácia.... Chodil do bežnej školy, dokonca po mentálnej stránke OK... Oženil sa a má svoju rodinu, deti...
Nádej zomiera posledná....
@dievcacitajucelist toto nepis, lebo to nie je pravda.
By si pozerala ako tie sestričky v CDR či DSS ľúbia tie deti, starajú sa o ne ako o vlastne
Takú prácu nebude robiť nikto len tak a ešte aj za tie peniaze
To je niečo úplne iné ako nemocnica. Tie deti často nevidiace či neme poznajú tie sestričky po pachu či dotykoch, nemusia ani pol slova povedať a dieťa presne vie kto sa ho dotýka
Deti tam majú rôzne stimulačné programy, rehabilitačné cvičenia
Vieš autorka má doma zrejme ešte 2 deti a keď príde domov takéto dieťa, tak ver tomu, že vyčerpaná a psychicky ubolena mama je potom pohroma pre celu rodinu
Ja sa skláňam pred každou mamkou ktorá jednoducho povie pravdu, že toto akebo hento Nezvláda a nehrá sa na hrdinku
U nás takmer neexistujú programy na podporu a odľahčenie rodičov, ktorí majú doma postihnuté dieťa, zato existuje mrte ľudí s ostrým jazykom
Pekný deň
@zranena123 ahoj, tak veľmi mi je ľúto čím prechádzaš v živote.
Ako baby radili hore, pozri nejaké centrá na takúto opateru.
Myslím, že tam mu hneď budú vedieť aj zdravotne pomôcť. Treba si do dovoliť aj v hlave a pocitoch, že to bude najlepšie riešenie pre všetkých, aj pre bábätko.
Môžete za ním chodiť ❤️ stále ho ľúbiť.
Ostatným nemusíš nič vysvetľovať.
Buď silná ❤️🙏
@anjelicek26 bohužiaľ, dieťa s toľkými diagnózami je prakticky neadoptovatelne. Jednoznačne by ostalo už celý život v ústave.
@zranena123 je mi ľúto, že máte takú situáciu a úplne chápem, že máš obavy, a dôvody, prečo umiestniť dieťa do zariadenia.
Pozri nejaké centra, porad sa aj v nemocnici so sociálnou sestrou, nikto nemá právo ta súdiť ani nič zlé si myslieť.
Áno, sú ľudia, čo také dieťa majú doma a obetujú mu celý život aj život ostatných súrodencov. Vyžaduje to kopec síl, aj psychickych, aj fyzických
A nie každý to zvládne, to je úplne pochopiteľne.
Robila som s takými deťmi, a bolo to nesmierne náročné.
V zariadení sú aj odborne školení pracovníci, cvičenia, prístroje, pomôcky, proste vsetko.
Poznala som osobne jednu rodinu, kde mali staršie dieťa zdravé a mladšie ťažko postihnuté, ležiace, kolostomia, epilepsia a neviem co ešte. Snažili sa odusu doma, ona nemohla samozrejme pracovat, speniazmi ledva vystacili, staršie dieťa šlo úplne bokom, často do ambulancie prišla vypluta, unavená, hneď sme ich brali, lebo to bolo hrozne, chúďa dieťa vykrikovalo, nevnímali s
Napokon po 10 rokoch to vzdali a umiestnili ho do zariadenia. Myslím, že je tam doteraz, má už okolo 19 rokov. Uľavilo sa všetkým. Ono to možno znie kruto, že odložili dieťa, ale oni vrámci možnosti urobili najlepšie, čo mohli, pre seba aj pre dieťa, aj pre to staršie.
@zranena123 ťažká téma. Asi by som na tvojom mieste , po prekonaní prvých chvíľ, premýšľala, čo je najlepšie pre dieťatko. A skutočne si myslím, že napriek tomu, že ty by si mu dala všetky lásku sveta, nedokážeš mu pomôcť v akútnych zdravotných problémoch. Ono nepozná, aké je to byť zdravým dieťatkom medzi rodinou. A v kútiku duše myslím, čo som nezažila - to mi toľko nechýba. O tvoju pozornosť a lásku nepríde, budeš ho predsa navštevovať. A keď sa mu stav zlepší, môžeš si ho predsa vziať so sebou. A ešte z pohľadu zdravotníka - ver, že túto prácu robí len ten, kto má k tomu vzťah a dokáže to. Ja som síce zdravotník, ale práca s takýmito detičkami by bola pre mňa asi nemožná, hlavne po psychickej stránke. Ale mala som spolužiačky, ktoré k takýmto stavom inklinovali a boli pre tú prácu stvorené.
Nie si zlý človek. Alebo som možno zlý človek aj ja, ale už máš detičky a tie si zaslúžia mamu, otca, krúžky, výlety, prespávačky s kamošmi a tak ďalej. Hľadala by som riešenie, ktoré bude najlepšie pre fungovanie celej rodiny. Je strašné, že vás toto stretlo a prajem nekonečne veľa síl vám všetkým.
Ťažká situácia. Aké staré máš ďalšie deti?
Prajem ti veľa veľa sil! Určite kontaktuj Plamienok, vedia vela veci poriesit pre vasu rodinu, aby sa vam zilo lahsie. Su tam zlati ludia, pomozu poradia prave v takychto tazkych situaciach. A este jedno chcem povedat, poznam vela deti, nad ktorymi vsetci doktori zlomili palicu, ze neprezije, nebude sediet, jest samo... A tie deti teraz behaju ako vichor. Aj nam tvrdili ze dcerka ostane uz navzdy hypotonicka, ze to nezmizne, bola vtedy uplne leziaca. Pol roka preslo a uz znovu beha, vylieza na gauc, vsetko.
ahojko pracovala som v centre (byvali detsky domov) treba to cim skor poriest po pravnej stranke kym dieta nejde domov z nemocnice. sestricky aj personal v decaku su uzasne a babatka sa snazia umiestnit do profirodin aj taketo chore. sama som sa ako profirodic o niekolko predcasniatok starala a vypiplala ich. uplne ta chapem ze je to narocne a nie kazdy to zvladne. drzim palceky pri rozhodovani sprav vsetko co je dobre pre dieta.
@pribinak ano ďakujem stav sa nam este zhorsil, nechapem preco taketo nevinne deticky musia trpiet, uz som sa rozhodla teda my obaja, uvidime casom, ci sa zmeni, kekari si myslia, ze nie no mozu sa myslit ďakujem za odpoveď
@zranena123 veľa síl želám celej rodinke
@anjelicek26 uplne sam nie je bola som aj pri nom ubytovana, teraz je na are, no ked sa to zlepší pojdem zase ku nemu, je tam vela toho zleho, hlavne dýchanie pluca pracuju tak na 15% co je velmi malo, tam je hkavny problém a nerozvinuli sa nema cim dychat v podstate a jazda infekcia by ho mohla zabit a dostat na uplnu zavislost od pristrojs cize intubacia
@jaga18 dakujeme dufam ze ano a to zke uz ma za sebou aj jed teraz sa, mu pohorsilo
@anjelicek26 on nie je uplne na pridtrojoch dycha sam teda s pomocou a myslia si ze to tak aj bude a hovoria uz aj o tracheostomii no zatiaľ no nechcu je malicky
@deti95060810 bodaj by to tak bolo
@zranena123 čau, moja naj kamoska pracuje v CDR Rontgenova v BA a tam je oddelenie presne pre takéto deti s takýmito problémami
Rodičia ich chodia navštevovať a niekedy ak je možnosť si ich berú domov napr na víkend
Skús cez UPSVaR hľadať miesto v nejakom zariadení pre tvojho chlapčeka
Želám veľa síl celej rodine
A každý kto povie že on by dvoje dieťa nedal do ústavu je POKRYTEC, lebo nie je v takej situácii a len mudruje