Baby, je tu niektora, ktora necitila tu vsade spominanu a ospevovanu vonu novorodenca?😂 ja si pripadam ako debil, “zla” matka, lebo nic necitim. Ani pri prvom, ale to som si povedala, ze som vtedy bola rada, ze vobec prezivam a ani ma nenapadlo nieco citit, ale teraz pri druhom som ho schvalne cuchala a nic…nic. Preco?
Ani ja som necítila tú bábätkovskú vôňu a ani moja mama to nikdy necítila. Nie si sama. 🙂
Ja si tú vôňu pamätám z detstva, keď som sa starala o cudzie bábätká. Ale u vlastných detí (ani detí so súčasného okolia) som nič také necítila. Možno je to naozaj vecou kozmetiky, alebo dokonca výživy?
urcite nie si zla mama ale fakt tie deti nejako “vonaju”. uplne ma to dostalo ked sa mi narodil 2. syn a bolo to identicke.. ja neviem ci zmes toho kojenia/potenia/oblecka alebo co to je ale je to 😂😅 ale ked ty nic necitiš tak proste necitiš a čo… to neries vobec ☺️
Ja pri dcére trošku a pri synovi som tiež necítila nič špecifické.
Ja si ju teraz viem vybaviť🙂)ale to nie je typická vôňa neviem čo si pod tým predstavuješ, ale vôňa vlasov, mlieka z pusy to som mala rada moja dcera, keď som ju pritulila mi chcela stále cucat bradu, nos ona chcela stále dudlovat tie zovrete paste mali tiež takú zvláštnu vôňu...
Ja som to tiez necitila ale zato som si neskutocne uzivala jemnost pokozky. Nic jemnejsie som v zivote nehladila. Neskutocne ma to upokojovalo a fascinovalo.. svokra stale.. ze ako vonia? A ja neviem ale je neskutocne jemny...a potom prisla a ovoniavala ho a nic..necitila nic.. nepouzivala som mydla ani oleje.
Moj teda riadne vonal ako babatko - vona skysnuteho mlieka z grcky.😀
Ale inac vobec nic. Tiez si myslim ze to o com hovoria je detska kozmetika - olejceky a pudre z minulosti.
Každý človek ma svoju prirodzenú vôňu, niekto silnejšiu, niekto slabšiu. Rovnako je to u bábätiek. Použivame doma celé roky neparfumovanú kozmetiku a voňajú do dnes (5r, 2r). Podľa mňa nemusia všetky deti voňať, aj skrz to, ako dobre funguje tvoj čuch.
Mne prvé dni voňal ako pomaranč alebo citrón (nakoniec to bola žltačka 😂). Ale mal vôňu svoju špecifickú. Dokonca asi prvé 2-3 týždne mi manžel vravel, že som ňou doslova nasiakla a už ju cítil aj zo mňa. Potom to už zmizlo u oboch 🥲
Mne skôr vônia to oblečko na nom z lenoru, to som pouzivala len pri babetkovskych veciach a tiež hipp zeleny olejček, to keď citim si spomeniem na prveho keď mi ho priniesli v porodnici až sa tak leskol, ale momentalne citi. ,, vôňu,, bud grcky alebo korbačikov z ožužlanych ručičiek🤣
tak ja som ju citila. najviac intenzivna bola este v porodnici na hlavicke. neda sa to opisat, ani k niecomu prirovnat, ale bola to fakt bozska vona. mam vsak extrem citlivy cuch a bezne citim aj vone, ktore ini ludia necitia alebo ich zacitia len vo vacsej koncentracii. bohuzial aj vsetky smrady citim uz z velkej dialky 😂
Tak ja si pamatam u oboch deti, ked mi ich dali na hrud hned po porode, este celych umazanych, ze to bola brutal krasna vona. Strasne silny moment. Pritom to podla mna musi logicky smriet. Ale pre mna to bolo uplne omamne. Pravdepodobne instinkt, aby zena dieta prijala, nieco ako u zvierat 😀 ze ano, toto je moje 😀
Inak syn potom stale smrdel ako skysnute mlieko- mal reflux. Takze vonavy z kozmetiky po kupani bol tak 5 minut.
Doteraz po 2 m citim na hlavice krasnu vonu. ^^
Pytala som sa tych, co necitili/necitia😂
No tak ja si na nejaku speci vonu nepamatam, skor da mi vybavuje zapach vygrcaneho mlieka a o obsahu plienok ano nehovorim😂A nie nemyslim si, ze kvoli tomu horsia matka.
Pri prvej dcére som to cítila. Tá vôňa hlavičky 😂 A pri druhej nič ....😳 Proste absolútne nič
Ja som z bábätiek citila len mliečne grcky alebo plné plienky. Keď tak niečo vonia, tak ich oprate oblečenie alebo kozmetika
Ja som tiež nikdy nič také necítila, ani na cudzom ani na mojej vlastnej. Až teraz mi začala dcéra tak "inak" voňať, ako 8 mesačná. A nie je to kozmetika ani oblečenie. Stále ju ovoniavam, nechápem čo sa zmenilo.
Zaujímavá téma, pridám svoju skúsenosť. Syn mi krásne bábätkovsky voňal, zbožňovala som to. Potom keď mal niekoľko mesiacov sme sa sťahovali do nového bytu a zo dňa deň prestal. Nemenila som kozmetiku, nerozumiem prečo sa to tak náhle stalo, bolo mi to vtedy veľmi ľúto, naivne som čakala, či sa mu ešte tá vôňa nevráti, ale nie.
@lenja123 ja naopak, mne ako 8 mesačná začala voniať 😁
Ja mám babätkovsku vôňu spojenu s vôňou potu a grcky.. a to bola tá najkrajšia vôňa ❤️🙈
Ja som tiež nič necítila. Svagrinka si ho zobrala na ruky ako mesačného a vraví, och aká krásna babetkovska vôňa. Vravím, že co? Že veď on vôbec nevonia 🤣 potom som ho ocuchavala a hlavička ma takú zvláštnu vôňu, tak asi to myslela.
Ja budem za cudnu ale mne prekrasne vonali detske nozicky- take spotene🙈 nemohla som sa docuchat. A pekne vonali iba po kupeli, inak to bola vona grcky, a 💩. Kedze mali reflux a dlho sme hladali mlieko z ktoreho stale nekakali.
@iwesska vsak prave..ja som ho cuchala ako zviera hned ako mi ho dali na mna…a nic. A cuch mam vyborny.
Zaujimalo by ma cim to je
Ja som ju citila taku mix voňu,detskej kozmetiky a mliečka a hlavičky taka sladka voňa.Ale viac som citila u cudzich deti mozno to bolo tym ,ze doma som to uz nejako neregistrovala
Ja som ju necitila takto bezprostredne tiez, ale ked si teraz predstavujem ako som v porodnici s malym v mysli sa mi v spomienkach vybavuje stale strasne pekna vona aj pri tom ako som chodial v noci po mlieko, a snazim sa si ju priradit, a myslim si ze je to ta povestna vona novorodenca 😂 ale toez v tom momente by som ju nevedela nejak ze ano citim
No ja som cítila hlavne grcky a "praženičku" 😂. Ale nejak som to neriešila. Keď sa spotila, tak to mi voňalo (narodená v lete, takže spotená po každom spánku).
Ja myslím, ze vacsina, keď hovorí o tej 'vôni novorodenca', hovorí o vôni tej jemnej detskej kozmetiky a teda keď bábätko po tom vonia.. Raz mi to tak vysvetľovala kolegyňa a celkom mi to dava logiku aj keď tomu nerozumiem... 🙂