Ahojte baby, poslednú dobu ma trápi, že všetci sa ma dokola vypytujú kedy budeme mať druhé dieťa (dcéra 2,5r). Ja druhé nijak zvlášť neplánujem. Máte nejakú odpoveď na otázku “kedy bude druhé?” aby sa už druhý krát nepýtali? Podotýkam, že v našom okolí sme jediní, čo zatial zostali pri jednom. Napriklad cez leto ideme na dovolenku 4 rodiny, kde vsetci uz maju dve a mna z toho už teraz chytá hrúza čo si tam zase vypocujem.
Nechceme viac deti, koniec debaty.
Toto sú tak netaktne otazky, tiez ich dookola pocuvam 🙄
To poznám túto otázku.Pokial budete negatívne odpovedať tak sa budú stále pýtať.Treba povedať už sa na tom pracuje.😂😂😂.Na dovolenke by som povedala ešte raz niekto spomenie druhé dieťa dovi dopo!Príde vtedy keď bude vhodný čas.Na to som tu ja s mužom aby sme sa rozhodli.
@lauriik povedz, ze v sobotu :D Alebo proste, ze nechcete a hotovo a dalej sa na tu temu nevybavovat, podla mna jednanie narovinu bude naj, take blbosti riesit
@jablkovastrudla presne, podla mna je to dost intimna otazka, sama by som si nedovolila toto sa niekoho opytat. Ale zjavne som jedn z mala kto to tak bere.
@zlatkapaps jednanie na rovinu v takychto pripadoch nie je mozne. Proste nepocuvaju....
@lauriik moja odpoveď je vždy,že ja som spokojná tak,ako to je teraz a druhé nemám v pláne..Keď začnú s tým,že treba mať viac,že sa pohraju a neviem čo,tak buď iba pozriem na dve(a viac ) deti človeka,ktorý to hovorí a len pritakám,že hej hej-vidím (zvyčajne sa bijú, robia zle,neposluchaju) alebo poviem,že nám to skratka takto vyhovuje,ak majú oni iný názor,nech si spravia ďalšie.
Ja osobne som za to,mať toľko detí, koľko ja uznam za vhodné a nie toľko,koľko sa očakáva. Súrodenci nie sú vždy zárukou kamarata na celý život a pokiaľ sa dieťaťu venujem,spoločnosť, ani aktivitu s inými deťmi mu nechýbajú.
@lauriik tak povedz ze sa nedari no,ze pracujete na tom a ked ze uz,ze sa nedari no
Ja som dlhy čas prezentovala, že chcem mat raz 5 deti. Môj muž vravel, že 3, ak by sa podarilo štvrte, tak potom by sme už šli aj do piateho. Teraz mame jedno dieťa. V septembri bude mat 4roky. A keď sa ma niekto pýta, či bude druhé (a vždy dodá, že snáď áno), tak poviem, že aj toto jedno nám stačí a ak bude druhé, tak bude. Ak sa ma niekto opýta, či plánujeme. Odpovedám, že ja už neplánujem nič, lebo nám plány nikdy nevychádzajú. Aj malého sme plánovali s nedarilo sa cez 2roky, 9m pred svadbou sme stopli snaženie, nechcela som byt vo vysokom štádiu tehotenstva počas svadby. No a nakoniec som sa vydávala v 6m 😀 otehotnela som “ z ničoho”. Mikuláš priniesol 😂😂
@ivankatal ja to tak tiez vidim. Vsetci nasi znami co maju dve deti tak rodicia zufali, detska uvrieskane, furt sa biju, same zvady a budu mi ponukat ake je to super mat dve deti 😂 Ja sa na dve necitim ani nahodou a doviest na svet dalsieho cloveka len aby dcera nebola sama mi pride divne. Sama mam brata s ktorym nemam boh vie aky vztah, vidime sa 3x za rok...
@lauriik mna sa to pytali snad uz 2 mesiace po porode. Kazdemu odpovedam bud, ze chlap sa nevie trafit alebo ze ked sa mi postara o prve niekolko dni v tyzdni, tak vtedy si spravime aj druhe
@lauriik ludia maju hlupe otazky a poznamky v roznych oblastiach,do ktorych ich nič nie je. Ešte keby sa ma toto spýta človek,ktorý evidentne svoje deti zvláda a ma z toho radost,tak chapem. Ale ked sa ma to spyta zena,ktora deti odkladá vzdy ked je to môžné, sťažuje sa aké sú neposlušné a nic ine nerobí len po nich ziape, tak mi to príde minimálne divné..niet pochýb,že ich ma rada,aj ja by som mala,keby sa nám zadari druhé,ale takto som spokojná a jedno mi úplne stačí 🙂
@ivankatal ano vela veci si vypocujem aj ja. Ale otazka na druhe dieta sa ma vzdy dotkne. Ja si momentalne uzivam, ze konecne je dcera vacsia, mozeme si s muzom uzivat jeden druheho, aj k babke ju uz mozem dat zavarovat cez noc a tak nejak dobiehame o samote
straveny cas, ktoreho v poslednych rokoch nebolo moc. Nejak sa mi nechce zase zavret do kolotoca plienky, prikrmi, kojenie,... Ale samozrejme nech ma kazdy kolko chce deti. Ved je to kazdeho vec ☺️ Ja tiez nikomu nehovorim, ze naco mal dve. Ved to je smiesne.
Na tuto otazku neexistuje vhodna odpoved, ktora by podobne debaty ukoncila. Mna donedavna vytacala otazka, kedy uz budeme mat dieta. A kedze sa nam dlho nedarilo o to boli podobne otazky zranujucejsie. A ked som konecne otehotnela, tak som si naivne myslela, ze mam od podobnych reci pokoj, ale kdeze... Este som s bruchom chodila, tak sa ma pytali, kedy bude druhe.
Existuju urcite typy odpovedi, napr. dat jasne na javo, ze je to nevhodna otazka, pripadne dat protiotazku "A co Vas intimny zivot, sulozite s antikoncepciou alebo bez?" alebo "menopauza uz prisla? Aka bola ranna stolica?" Problem tejto odpovede je , ze len male percento ludi si uvedomi, ze sa pyta nevhodne a za drzu budes ty.
Ja som uz mala odpoved "toto nie je tema, o ktorej by som sa chcela rozpravat" a ked otazky neprestali zdoraznila som, ze toto nie je tema, o ktorej by som sa s VAMI chcela MOMENTALNE rozpravat.
A preco nepovies, ze chcete len 1? Ved to je normalna vecna odpoved
Poviem vzdy, ze chcem, ale nedari sa 🙂 a mam pokoj 🙂
Alebo aj to, ze az po vas 🙂
Tak to máme dosť podobné:D Ale nám sa k tomu pridáva ešte otázka kedy konečne svadba??! Naša odpoved znie že druhé neplánujeme, a ked sa nás spýtajú prečo? Tak im odpovieme že nám to tak vyhovuje.
@lauriik takéto priblblé otázky počúvam aj ja 😒
Ahoj ja mám tiež jedno a pri Tom aj ostaneme a keď sa niekto pýtať ak poviem na dnešnú dobu aj jedno dosť a vybavene
@lauriik tak im povedz ze ked vidis ako to ludia v tvojom okoli s 2 deti nezvladaju, tak ste sa rozhodli mat iba jedno 😀
@lauriik keď naprši a uschne. Neznašam tuto otazku ..