Nechávate počas denného spánku dieťa vyplakať?

cecil36
19. mar 2012

Maminy, zaujíma ma váš názor lebo s mužom sa v tomto nezhodneme. Syn nechce počas dňa spať inde ako v kočíku vonku (balkón nemáme). Samozrejme, chceme ho naučiť spať vnútri lebo inak nič doma nespravím. Zaujíma ma, či nechávate dieťa vyplakať a ono aj po čase zaspí. A ak vôbec nechávate dieťa plakať, ako dlho ho nechať a kedy už ho vybrať z postieľky s tým, že z toho už spánok nebude? Budem rada každej odpovedi.

krtica11
19. mar 2012

mi sme mali ten isty problem tak sme chodili vonku aby spal ale postupne ked podrastol sa to zmenilo a teraz spinka v postielke bez problemov 🙂

janicka11
19. mar 2012

ja si myslím to isté zatial je moc malinký ked trošku podrastie sám Ti bude spinkať doma uvidíš to,,Len to chcee isto trochu času proste 🙂 a trpezlivosti.My dopol ročka sme boli skoro stále vonku na spanie aj len tak ale potom sa to aj samo upravilo 😀

azarijka
19. mar 2012

3mesacne dieta by som nikdy nenechala len tak plakat ☹ ☹ ☹

je prilis maly na to aby si uvedomil ze chces po nom aby spal vnutri.
ked bolo u nas zle dala som ju do satky a robila doma vsetko s nou, a ona spokojne spinkala na mne 😉
na postielku som ju naucila az v 14mes, uz je vacsia a da sa jej rozumne vela veci vysvetlit 😉

stanislavao
19. mar 2012

mate este male babbatko, 3 mesiace je malo. este nema svoj nejaky rezim. urcite netreba nechat dieta "vyplakat" a dufat, ze zaspi. ked vam potom zaspi, tak vycerpanostou z placu, co ja osobne si nemyslim, ze je to spravne. ked chce spat v kociku, nech spi v kociku. musite byt trpezliva. skuste ho nechat v kociku pri otvorenom okne. nezaspi vam aj vo vnutri? moj syn spal v kociku asi do 2 roky a 3 mesiace. len teraz mozno 2 mesiace, alebo tak nejak spi v postielke. spal vo vnutri, ale v sportaku. svagrina ma rocneho a cely rok spi len vonku, aj v zime, aj v lete. az teraz uz zopar krat jej zaspal aj vo vnutri. cize nenechavajte dieta urcite vyplakat. casom sa nauci spat aj inde a ono samo naajlepsievie, kde sa mu dobre spi.

magali
19. mar 2012

presne ako pise krtica11 aj my sme chodili von s kocikom lebo maly proste nevedel inak zaspat a postupom casu sa to proste naucil, ale mal uz skoro rok.. takze asi sme ti moc nepomohli 😉 ja neuznavam to vyplakanie, pre mna je to tyranie

lenusiknr
19. mar 2012

@cecil36 urcite by som nenechala vyplakat trojmesacne babo!!!ak ti nezaspi v kociku vo vnutri tak by som skusila manducu ( ta je od 4 mes.)alebo fitloptu..viem ze to tiez nie je najlepsie riesenie ale tvoje babenko je este malinke nato aby vedelo preco ho nechavas plakat,,...ja som maleho uspavala v manduce skoro pol roka, neviem si to vynachvalit a samozrejme som si mohla coto popratat..

cicimon
19. mar 2012

nie je nic horsie ako sa stat otrokom kocika a nechat dieta spat len tam.... treba ho naucit spat v posielke aj za cenu nejakeho uspavania na rukach - nie hodinu, ale take deti zvycajne do par minut zaspia.
to uz potom clovek nic nespravi, ked bude bud kocikovat alebo sa potom tomu dietatu venovat, ked nebude spat.
a urcite nedat do postielky a nechat vyplakat - take male dieta este nerozumie, ze ma na povel spat.... nejako ho treba skusit uspat - nosenim na rukach, hojdanim... casom sa to zmeni a bude zaspavat inak

moja nespala nikdy v stojacom kociku, ani na balkone ani v byte..

gaby21
19. mar 2012

To nemyslis vazne, nechat trojmesacne dieta vyplakat, ako u mna to hranici s tyranim. Poznam mamicky, ktore aj v dvoch rokoch kocikuju svoje deti po vonku, ved si na materskej, mas sa venovat babatku a nie cely den upratovat a vyvarat. A co ked pridu casy ked budes musiet s nim behat po vonka cely den, alebo bude sa chciet s tebou hrat, spievat pesnicky, alebo bude chore. Aj Vtedy ho nechas vyplakat, zober kocik a hajde von, este je malicky na taketo experimenty, musis sa mu venovat na plno 😒

exupery
19. mar 2012

Vyplakat 3mesacne dieta? Trosku drsne,nie?

xenicka13
19. mar 2012

este je malinky treba sa mu prisposobit ja som tiez nic nestihala ale ta hodina spanku doobeda aj poobede vonku musela byt

martuska75
19. mar 2012

Drsné 😖 ale je to tvoje dieťa. Ty sa musíš rozhodnúť kam až si ochotná zájsť. Ja napr. uspávam v kočíku a potom ju preložím. Možno si dá povedať. Alebo uspávam v manduke resp. v šatke. Vyskúšaj aj nejaké menej drsné metódy možno vám zafungujú 😉

petkave
19. mar 2012

Môj synček spával do 1.roka doma iba pol hodinku - vždy doobeda - a poobede v kočíku aj 3 hodiny. Až po 1. roku som ho naučila spávať doma a teraz vydrží spať tie 2-3 hoďky v postieľke. Ale zo začiatku mu teda "domáci" denný spánok vôbec nevyhovoval. Asi ako väčšine bábätiek. Po pol hodine bol vždy hore.
S plačom pri zaspávaní však skúsenosti mám. Malý mal 4,5 mesiaca, keď som ho večer naučila zaspávať samého. Dala som ho do postieľky, pobozkala, pohladkala a odišla. Plakal, ale chodila som ho pozerať cca. každých 5 minút. Po 45 minútach zaspal. Ďalší večer plakal už len 30 minút, nasledujúci večer nejakých 10 minút, až nakoniec pochopil, že zaspí aj bezo mňa. Za necelý týždeň si teda navykol spávať sám a doteraz tak fungujeme - či ide o večerné alebo denné zaspávanie. Uložím ho, odchádzam. A on zaspí.
Susedia túto metódu praktizovali na svojich dvojičkách už od 2-3 mesiacov a v pohode sa im to podarilo. Naučili ich zaspávať samé, ale tiež im dlho vnútri spať nevydržia - teraz majú 8 mesiacov a tiež je to iba tá polhodinka - hodinka.

kika1111
19. mar 2012

trojmesačné bábo netreba trápiť a nechať plakať... môže sa ti neskôr zajakávať - koktať, a silný plač môže spôsobiť aj to, že dostane pruh do bruška.. a to hádam nechceš..

tea333
19. mar 2012

Ak ta tvoje dieta potrebuje na to, aby zaspalo, tak sa mu mas venovat. Si na materskej, tak bud matka. Mas starsiu dceru a muza, ti mozu doma pomoct ak sa ty musis venovat babatku.
babatko nepozna nic len tvoj hlas, tvoju naruc. Nepozna slova Pockaj, vydrz, bud tam...kup si satku, manducu, a mozes robit s babatkom.budes mat volne ruky a babatka pri noseni super spia.
Ak nechavas dieta plakat ucis ho tym, ze sa na teba nemoze spolahnut- a to je pekne smutne, kedze ono sa spolieha iba na teba. Ja by som hrnce alebo podlahu neuprednostnila pred placucim dietatom.

mandragora22
19. mar 2012

@cecil36 ahoj, tak ja ta uplne chapem. ja som mala podobny problem, ked bolo dieta male, boli chvile, ked som nechavala vyrevat, pretoze som sa potrebovala napriklad o 16.00 hod aj prezliect z pyzama, alebo sa konecne "naranajkovat". velmi dobre poznam tuto situaciu a nezavidim ti ju. aj dnes, ma vyse dvoch rokov, zial, stale som otrokom svojho dietata, ale opat - su situacie - ked jednoducho neustupim a potom sa moze staviat aj na hlavu. ked ti tu pisu: si na materskej, tak sa venuj dietatu, proste si to ani nevsimaj, lebo nie je materska ako materska. pozeram, ze mas dalsie dieta a matky jedneho dietata si asi velmi neuvedomuju, ze starsie dieta potrebuje jest, potrebuje, aby si sa s nim aj ucila, potrebuje, aby si sa venovala aj jemu, nielen krpcovi.... moja skusenost a co som robila ja.... par tyzdnov som bola otrokom svojho babatka, ako pisem: len nosenie na rukach, cicikanie v kociku, sustavna starostlivost a opatera. co som dosiahla? vstavala som napriklad o 7,00, este o 15,00 som bola v pyzame a nenajedena, dokonca boli dni, ked som sa bud nestihala ani napit, alebo som jednoducho bola taka unavena, ze ma to ani nenapadlo. decko revalo tak ci tak, ci som ho nosila, kocikovala, alebo neskor, ked som uz stratila sily a nervy, nechala jednoducho polozene na posteli. proste revalo stale, v kuse, furt, na nervy... po par tyzdnoch som si zaviedla svoj rezim. rano som sa najedla, decko zavrete v izbe revalo, prezliekla som sa, aspon som sa ucesala a potom som sa mu venovala. stejne sa nic nezmenilo, pretoze decko revalo stale. tak som venovala sebe aspon tych 20 minut rano. kedze mas starsie dieta, budes potrebovat toho casu viac, ine ti neostane, len ho nechat trosicku, nech si poplacka. napokon, ved ked dojde manzel, tak nech sa mu trochu povenuje, aby si ty zvladala starsie dieta.
poznam babu, ktora sa prvemu decku venovala neskutocne, decko skoro vobec nemalo cas ani pomyslenie revat, potom mala teda 3 deti po sebe a to posledne revalo dni a noci, proste ho musela nechat revat, pretoze mala 4 a 2rocne dve deti doma, ktore potrebovali jest, potrebovali mat ciste saty na sebe a ked nechcela, aby sa valali v prachu a spine, potrebovala aj povysavat, umyt wc a vsetko ostatne.. takze tolko k tym moralizatorkam, ktorym dieta viac-menej ani nepipne, ako je den dlhy a maju plne usta reci o tom, ako sa mas dietatu venovat 😉 😉 😉

irsina83
19. mar 2012

Dieta sa v ziadnom pripade nema nechat vyplakat, mozes mu s tym sposobit sok a v horsom pripade zdavotne problemy....poznam dokonca jeden pripad, kde si matka myslela, ze dietatu postaci vyplakat sa a nakoniec museli volat pohotovost lebo sa im zacala dusit, nechala ju revat 2 hodiny...

monhla
19. mar 2012

Ja som mala záhradu, terasu a nič z toho- malá mi spala v 3. mesiacoch ledva 2x20 min. A to raz v kočíku, raz v šatke, raz na rukách. Nenechaj plakať, mne to radili a bola to blbosť - raz som ju nechla troška poplatať /cca 2 min/ a malá sa z toho povracala ☹ . Už nikdy viac!!! Buď rada, že spí - však sa naučí aj na postieľku. Pravdelne to s postieľkou skúšaj a uvidíš. Inak aj uspanie na rukách a potom šup do postielky sa niektorým kamoškám osvedčilo. My sme boli radi, keď sme ju naučili spať v kočíku a spala tam cez deň do 19. mesiacov. teraz spí krásne v postielke a je po probléme. Každé dieťa je iné a každé má svoj čas - v 3. mesiacoch je ešte maličký.

rolak
19. mar 2012

mojej dcére sa spôsob spánku postupne všelijako menil,a dosť dlhú dobu som ju uspávala v byte v kočíku tak,že som ním prechádzala cez prechodovú lištu medzi dlažbou a podlahou, to ju trochu podrncalo,ale nie veľmi,takže zaspala raz dva, ale keď spala,už bol kočík odstavený v izbe. dnes má 20 mesiacov a spí sama v postieľke. na denné uspávanie v posteli sme prešli,keď u vedela v kočíku všelijaké somariny stvárať a hrozilo,že keď sa zobudí,tak z neho vypadne. potom sme sa uspávali na manželskej posteli tak,že som ležala pri nej. samú revať som ju nenechala.,lebo naša kráska revať neprestáva,ona sa proste pogrcá od revu.

habibi78
19. mar 2012

nikdy som nenechala malu vyplakat 😉

anibas
19. mar 2012

každé dieťatko je iné - jedno zaspí kedykoľvek a kdekoľvek a druhé zase nikdy a nikde - musíš si nájsť čo platí pre vás, určite to chce svoj čas, aj dieťa sa mení každým dňom - ja mám 3 a každé malo iné potreby a iný režim - ale určite nenechávaj vyplakávať samé v izbe - aspoň nie také maličké 😉 😉 😉 nám dosť pomáhalo hojdanie v sedačke-kinderku

lucik194
19. mar 2012

jasnacka ze nenechat vyrevat dieta ale viem o com hovoris, nasa mala prve 4 mesiace plakala 4-5 hodin denne, bolo jedno ci sa nosila na rukach, v nosici, hojdala, spievali sme, tancovali, fit lopta... vsetko jedno, neplakala len ked spala a spala len vonku.... takze pokial nechces aby plakalo cele dni, radim ti treba ist von.... tiez sme chodievali, ale neboj v roku sa to zmenilo 🙂 prsalo, snezilo ale mala spala vonku vzdy, doma nikdy, mame 6 m balkon, dohromady tam spala asi 2x viac nie..... neries neporiadok, ani spinu, muz je od coho? resp. treba chlapa poslat von, kocikovat moze poobede aj on a ty zatial oddychnes resp. upraces..... potom treba vyskusat inu vec, ked mala rok (13/14 mesaicov) obliekla nalahko, supla do kociara a 5-10 minut pobehala po chodbe (predsieni) a mala zaspala doma v kociku, nie najlepsie riesenie ale posun to bol, nakolko nebolo treba chodit za kazdeho pocasia von..... asi od 18 mesiacov zaspi aj doma v posteli....

oskvarka
19. mar 2012

asi to zavisi od toho ci je to taky rev ako na lesy... alebo len plac... ja by som asi tiez na to nemala na to nechat ho ale zase baby to tu podla mna trochu prehanaju moja babka robila hned po porode na poli dieta v satke priviazane pri nej na strome a ked porevalo tak porevalo a nic mu nebolo aj na synovca bezne povie ze mu moc skaceme kolo neho ze nech si trochu poplace ze z neho neubudne.... ale si myslim ze ak vonku pekne spinka a si na materskej nemusis makat na poli a poriadok nieje zajac neutecie tak asi je lepsie ist von a hlavne teraz ked je tak pekne konecne...

anelehka
19. mar 2012

ahoj,moj bol extra expert,budil sa aj 12krat za noc,cez den toho vela tiez nenaspal,ale nikdy,naozaj nikdy som ho nenechavala vyplakat,no a take male babo,to akoze ono sa potrebuje nejako vyventilovat tym placom???Neuznavam taketo rady,alebo postupy,ze nech sa vyplace,to mu neuskodi.... 😢

tinki
19. mar 2012

čo je to pár mesiacov v živote bábätka, ak plače, tak mu niečo evidentne je...malé detičky do pol roka neplačú len tak z rozmaru..Ja som nenechávala a ani nenechávam dieťatko vyplakať. Nikdy sa tak nenaučí spať samé. Moje obe dievčatá zaspávali, teda mladšia ešte zaspáva na rukách. Prvý polrok u mladšej som vôbec nič nemohla, nechcela nikoho a nič, len moje ruky a často sa budila. Mala silnú koliku, aj reflux. Potom to prešlo. Vždy sa dá nájsť čas na to, ak ti treba niečo porobiť. Ak bude väčší, nebude chcieť spať len v kočiari. Moje dievčatá nikdy nechceli v kočiari spať. Deti ako rastú, tak sa menia ich potreby, netreba ich nútiť, všetko príde prirodzene samo. Chápem, že si unavená, ale si na Materskej, teda sa máš venovať dieťaťu a nie domácim prácam.. 😉 S tými nech ti pomáha manžel alebo niekto. Neboj, nerozmaznáš dieťa, lebo čím viac lásky mu dáš, tým viac sa ti tej lásky vráti...Alebo porozmýšľať, prečo nechce spať v postielke...či ho niečo neruší, či sa tam necíti sám, predsa postielka je širšia ako kočiar. Či náhodou neješ nejaké potraviny, ktoré narúšajú jeho spánok, čokoládu, kávu, kakao, mliečne výrobky apod...tie môžu spôsobovať nespavosť, alebo ťažšie trávenie, preto dieťa pociťuje nepokoj a tlak v brušku a to ho budí...no a v kočiari sa upokojuje, tak mu je tam fajn...ako keby bol na rukách..preto sa mu tam páči..Nechať dieťa vyplakať je podľa mňa necitlivé, zlé a vedie to len k tomu, aby chcelo byť viac s mamou, lebo sa bojí, že ostane samé..

martaniana
19. mar 2012

ahoj, no ja si myslím že keď ti chce spinkať von tak je to len a len plus pre jeho imunitu, mne malý spal von vždy od približne marca do novembra a nebýva mi skoro vôbec chorí, až teraz sa to zmenilo a nechce mi spať už vôbec, takže celý deň je hore, takže určite nerieš spanie dnu , buď rada že ti pekne spinká na čerstvom vzduchu ..

romy31
19. mar 2012

nikdy by som nenechala dieťa vyplakať... 😨

p4
19. mar 2012

Ked bol moj maly,tak som ho nechavala vyplakat. Ale odtial potial. Stala som pri dverach a pocuvala ako place. Ci to nieje plac bolesti,alebo to je len plac nervozity. Chodila som asi kazdych 5 minut do izby,ukludnila ho a zase ulozila na spanok. Zo zaciatku to trvalo aj dve hodiny kym od unavy zaspal,ale postupne plakal menej a menej. Momentalne som rada,ze som vydrzala,lebo uz dlho zaspava uplne bez placu. Len polozim a spi. Samozrejme okrem toho ked mu isli zubky,to sme nespali vobec. 😉

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
koralinka
19. mar 2012

ono na jednej strane - je to zle, ked máš plačlivé dieťa a nestíhaš si ani s prepáčením prdnut, ja napri. neviem, čo je zlé dieťa, mala má 8,5 mesiaca a neboli sme hore ešte ani jedinu jednu noc, áno máva aj ona svoje dni ale raz za čas, ale ked bola malinká tiež nechcela hocikde spať - mala obdobie kedy zaspala hned v postielke, potom obdobie že len na rukách a potom obdobie len v kočíku - v kočíku spí doteraz, avšak ja mam dva kočíky jeden vnútri adruhý vonku a spí mi len vnutir v kočíku vonku v kočíku nechce

ale nikdy som ju tiež nenechala len tak plakať, jasné, že ked som potrebovala na WCko, alebo zvonila poštárka - jednoducho dala som do postielky a plakala, ale len tak že hádam zaspí to nie

ale zasa treba aj uznať, že ľahko sa hovorí nám maminám s dobrými deťmi...ja dám malá do ohradky a hrá sa mi hodinu sama - stihnem spraviť čo potrebujem, kamaratka ma rovnako staré dieťa a ten len chodiť a mrnčí zuby mu idu nič ho nebavi

hádam jedna výhoda - že hádam by som schudla keby nemam čas na jedlo - takto schudnut neviem 😀

alzbeta79
19. mar 2012

Ahoj. Mám kámošku, ktorá sa riadi podla knihy od Giny Ford a podla toho čo mi spomínala je to zo začiatku hlavne o vyplakaní. Ďaléj mám kámošku, ktorá sa neriadi podla žiadnéj knihy no rovnako necháva syna vyplakávať už druhý mesiac. No a ešte mám jednu kámošku, ktorá rovnako ako ja by nikdy nenechala dieťa vyplakať do vyčerpania. A ešte jedna známa si vraj našla niečo na nete a riadi sa podla toho a je velmi spokojná a hlavne jej malá, pretože je to bez plakania. Ja by som nemala to srdce a ani nervy nechať malú plakať. Ozaj a len na porovnanie, tak ten prvý chlapček je vytrénovaný ako vojak 🙂, ten druhý chudáčik stále plače, ten tretí má síce režim no vstáva velmi skoro no a moja malá sa tiež teraz učí spať v postielke cez deň aj v noci sama a bez plaču no nie vždy s úspechom 🙂. Každé dieťa je iné a na každé platí niečo iné. Ja som prvý krát Mama, takže nemám skúsennosti niekomu radiť, len sa podeliť 🙂 Držím palce.