Nechávate dieťa samé v aute?

mirage
23. dec 2011

nechavate dieta v aute ked tankujete napriklad? Alebo ked davate starsie dieta do skolky? Inspiroval ma tento clanok : http://bratislava.sme.sk/c/6191775/odtahovka-na... - som na strane cestarov..

simsalabim
23. dec 2011

Nie!!! V iadnom pripade, vzdy taham deti so sebou. Ved sa moze cokolvek stat...dokonca si spominam na clanok v novinach, ze raz v Petrzalke nejaky tatko odstavil auto pred domom a vybehol po nieco hore - v aute bola jeho dcera, vek si nepamatam, ale asi 10-12 rokov. A do auta nastupili 2 vagabundi, a auto ukradli aj s vydesenym dievcatom. Tusim ju aj nejako obtazovali a potom vyhodili z auta....

anelehka
23. dec 2011

nie,nikdy by som to neurobila,vselico sa moze stat,napr.moze auto zacat horiet... 😔

sisaha
23. dec 2011

no ja by som dieta v aute nenechala ani par sekund, ale v tomto pripade na strane cestarov nie som. A to z jedineho dovodu. Su uz taky arogantní, ze zachadzaju pridaleko. Ak ma auto blikačky, tak hadam si musia byť vedomí, že dotyčný zastavil na max. 5 minut. Odhliadnuc od tohto vsetkeho som neraz bola svedkom ako na urcitych miestach vyckavaju na "obete", aby mohli rychlo auto odtiahnut.

kukujka
23. dec 2011

nikdy som ju v aute samu nenechala a ani nikdy nenecham

duracelko
23. dec 2011

nikdy

czechzuzanaba
23. dec 2011

No ja si teda tu situaci predstavit umim, ze bych nechala v autosedacce spici miminko, jako ta maminka v clanku.... Ale asi ne na blikackach a na miste kde se nemuze stat.....
Fakt jako kdybych vedela, ze jdu na minutku, tak bych ji kvuli tomu nebudila. Dnes jsem to napriklad udelala - mala uz byla v autosedacce spici, no a ja sem si skocila nahoru jeste pro kapesniky.
Co nechapu na tom clanku, ze si ta odtahovka toho ditete nevsimla.....
Ale kazdopadne ta maminka musela byt v takovem soku, ze bych to fakt zazit nechtela.....

raffaella
23. dec 2011

nie, ani na sekundu. A myslim, ze rodicia potom mozu byt obvineni za zanedbanie starostlivosti. Pamatate sa na pripad, ked matka s babkou si odskocili na par minut na cintorin, dieta nechali v aute, to sa hralo so zapalovacom a umrelo na nasledky spalenia? Myslim, ze za to nam nic nestoji...

macamac
23. dec 2011

nikdy
ako sa píše-nevieš, či do auta nenarazí iné auto, malému-aj keď spí, môže zabehnúť slinka, môže začať vracať,....skrátka-silné nervy na to treba, nechať aj keď spiace dieťa v aute
nedávno medializovaný prípad-mama s babkou nechali spiace dieťa pred cintorínom, ono sa zobudilo, našlo zápalky....a uhorelo v aute....
skrátka-nie,za žiadnych okolností

macamac
23. dec 2011

@raffaella súčasne sme napísali to isté 😉

atiatko
23. dec 2011

@mirage nie nikdy !!!

raffaella
23. dec 2011

@macamac veru, ved cely zivot sa sklada z takychto "nahod". Mna minule prekvapila moja mala, ked sama preliezla postielku s ohradkou, padla na hlavu a rozbila si usta poriadne ☹ A to som ju tam polozila, lebo som sa potrebovala ist osprchovat, dala som jej tam knizky, mobil nech sa hra, ze tam je v bezpeci a ona sa akosi naucila ju preliezt...Odvtedy ju uz nenechavam ani tam samu 🙂

4ocka
23. dec 2011

? Nechapem..zato ze matka urobi chybu- 1. Dieta necha v aute, 2. Nie je bezpecne ulozene v autosedacke ma byt policajt potrestany? A to boli riadne tri minuty,to aby odtahovka bola za rohom.. 😖 a ze aby dieta nenakazili... Alebo aby sa s nim nemusela teepat..nech to nazve spravnym slovom... Jednoznacne chyba matky..a ked ma tmave skla,co maju vylomit dvere? Krasne... Uz ma nic neprekvPi.. Niekto zabije dve deti a sedi len 4 roky,niekto kradne kolaje a hrozi mu 12 😖

sisaha
23. dec 2011

@4ocka keby si mala skusenost s odtahovkami v BA, tak by si nenapisala toto co si napisala. Ja sa teda tej matky nezastavam, lebo urobila chybu. Ale ano, odtahovky stoja v ulickach a cakaju na svoje obete, aby mohli rychlo odtiahnut

4ocka
23. dec 2011

@sisaha za tri minuty?? Za ten cas mi nehovor ze zastavi,vyskoci,nafoti,nalozi.. Tri minuty??

hoogy
23. dec 2011

tiez ma to dokaze nahnevat ked niekto necha dieta v aute. minuly rok tak jedno dieta v amerike zomrelo. to je jedno ci ho tam nechala 3 minuty alebo 3 sekundy, proste to nemala z nijakeho dovodu robit. ja maleho ani pri plateni na pumpe nenecham sameho v aute vylozim zaplatime a ide sa dalej.

nibiru
23. dec 2011

@4ocka bolo v transportnomvaku(teda asi v transportnej vanicke)nikdy ma to ani nenapadlo nechat malu v aute samu pokial bola vo vajicku bolo to najmenej ju vziat zo sebou teraz uz je vätcia a vo vajičku nieje minule mi tak zaspala ked som sla tankovat na pumpu zastala som na stojane kde som na nu cez sklo pri plateni videla natankovala zamkla auto a utekala s presnou sumou k pokladni hodila peniaze a utekala za par sekund som bola napat ale aj tak som mala nervy.ak som sama s malou zvičajne tankujem na shell tam je vzdy pan ktory mi natankuje a je ochotny ist aj s peniazmi k pokladni.inak by som dieta v aute same bez dozoru,očneho kontaktu nikdy nenechala.!

monika15
23. dec 2011

NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE a v ziadnom Pripade NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maximalna nezodpovednost :(((((((

u nas strata dietata....... zakony su tvrde......

sue
23. dec 2011

Nie, nenechala 😒 ale opäť je asi pravda niekde uprostred 😒 samé vieme, ako je to - uťahaná baba pred Vianocami, je rada, že je rada a nie to spiace dieťa ťahať kde kade... na druhej strane, áno, môže sa stať tragédia a žene ostanú oči pre plač, ale "...kto je bez viny, nech..."

4ocka
23. dec 2011

@nibiru to nieje ta vanicka z kocara? Ja ze tooooo.. 🙂 nevadi,kuknem na google co to je :-P my tankujeme len a len v metre,mame tam dobru zlavu,a tam sa plati rovno autom pri okienku tak ani nemusim vyberAt..ja berem aj ked idem do vecierky a necham pred zaparkovane..zivot a hlavne nahoda je svina clovek nevie co sa stane

katren
23. dec 2011

nikdy som ani jedneho nenechala sameho v aute....jedine ked zatvaram branu, ale to mam auto vedla seba a vzdy mam stiahnute okienko, aby som mohla s mini debatovat....a tankovanie nechavam na mm 😉
Inak vzdy vytahujem drbcov...aj ked pre malickost....

andrejka1974
23. dec 2011

nie nikdy vzdy dieta vezmem so sebou aj ked tankujem tak ked dotankujem tak dieta vyberiem z auta ideme spolu dnu zaplatit

mandragora22
23. dec 2011

@mirage nie a nechapem takych ludi

macamac
23. dec 2011

@sue mám rada ten výrok "kto je bez viny,.." 😉 ako v dobrom myslím 🙂
ale tu mi to nepasuje...lebo čo sa týka dieťaťa, jeho bezpečnosti,.....tak tu som fakt bez viny konkrétne-nikdy som nenechala dieťa v aute same 😉 čo sa týka iného-ako ich bezpečia-tak už kameňom nehodím vo všetkých životných situáciach 😉

skrátka, sú baby, čo napr. odbehnú do obchodu,kým dieťa spí-veď je to len 5 minút....no aj za tých 5minút mu môže zabehnúť, grckať,...a čo ak sa mne niečo po ceste stane? kto bude vedieť, že som nechala dieťa samé doma? skrátka fakt-nie nie nie a basta.
komkrétne-ak spalo dieťa v tej prenosnej vaničke, nie je problém vziať konštrukciu a klik na ňu, na to je to...
ja konkrétnu matku nesúdim, píšem len svoj názor 😉
každá máme toho veľa, ale keby sa dfieťaťu niečo stalo-toto ju neospravedlní ani pred zákonom a myslím, že ani pred jej svedomím

tigri
23. dec 2011

v centre bratislavy v uzkej ulicke a male babatko rozhodne nie...konieckoncom, kazda z nas vie ako dlho trva odovzdanie dietata v skolke, hlavne teraz v zime, ked je take naobliekane, urcite to nie su 3 minuty ale takych 10....ale napr. u nas pred domom, ked len potrebujem odlozit kocik do kocikarne alebo zbehnut pre odrazadlo uz vacsie dieta v zamknutom aute a priputane necham...takisto na pumpe, kym zaplatim ale auto stale sledujem

nibiru
23. dec 2011

@4ocka ano su specialne transportne vaničky ktore maju vo vnutry bezp.pasy a ste sa priputavaju pasom maju ich jane,concord su dost drahe pri malom babetku to vyuzijes no v autosedacke nanho aspon vidis (ak som bola sama malu som nosila v predu ak som bola s muzom bola s nim vzdau nez v tej vaničke neviem ked je v zadu pochybujem ze ju vies dobre odkontrolovat neviem to by mozno mohli napisat mamicky čo transportnu vanicku maju.

vejinka
23. dec 2011

nie.. a ak.. tak s muzom a ja si odbehnem kde treba...alebo naopak ale same urcite nie

mirage
autor
23. dec 2011

Presne.. 3 minuty to urcite neboli. ja nechavam sameho, na pumpe, ked na auto vidim.

mata1001
23. dec 2011

nie nikdy by som ho nenechala sameho...ak by samu nedajboze nieco stalo, neodpustila by som si to do konca zivota ☹

lili_mia
23. dec 2011

klop klop ale ked sa niečo stane, tak sa to berie ako zanedbanie starostlivosti a fakt, odpadneš alebo čo, kto má vedieť, že si v aute nechala samé dieťa? alebo horlivý človek uvidí dieťa v aute samé a šup bude volať políciu, tak to už neviem ako sa riešia takéto veci

mihouk
23. dec 2011

Ja maleho necham v aute ked spi, ale VZDY na auto vidim. Podla mna vzdy treba kukat na okolnosti, nie je vsetko cierne a biele.