Ahojte baby,
poradte...bojim sa,ze sa mu v nich taka mala nozicka 'pokazi"....a trava je sice ok,ale zase mame vela mravcov,same osy...atd..bojim sa ho nechat boseho...no a konecne som chcela zacat oducanie od plienok....
@terezka1947 nasi behaju vela na boso, ale rano, ked je este chladno, tak si davaju na von crocsy. a preco by sa mu nozicka pokazila? ak nema ziadne ine problemy s nozickami ci s chodenim alebo sa neuci zrovna chodit, tak sa mu noha nepokazi 😉
@dejnas suvis ma taky, ze sa lahsie umyju, ked sa pocuraju 😀
@terezka1947 nechaj ho behat boseho....alebo v ponozkach, ktorych ti nebude luto, ze budu spinave 😉
@bubelko ja som malej minule leto kupila crocsy....problem dovtedy s chodenim ziaden nemala, ale po lete som si vsimla, ze dava nozicku akoby dovnutra.....takze som crocsy nekupila viac....a Miskovi ani nekupim....kupila som im tie tvarovane zdravotne papuce a je vidiet, ze inak chodia 😉
@katren my mame sice dlazbu, ale podlahove kurenie, aj ked teraz v lete je vypnute. a kedze sama beham vacsinou bosa, tak nemozem nutit ani deti. do toho maju tatika 😀
ako netvrdim, ze to nemoze byt crocsami, ale poznam v mojom okoli vela deti s crocsami a este nikto nic take nepobadal (alebo aspon nepovedal, a zas mamicky sa lubia postazovat - aj tu u nas). a tiez poznam deti, ktore nosili tie klasicke slovenske topanocky s klenbou a papuce a maju ploche nohy a davaju donvutra clenky, tazko povedat, z coho to moze byt.
@katren to verim, to su ine podmienky 😉 a preco - tazko povedat. ale je vela deti, ktore po urcitej dobe zacnu chodit ako mackovia - davaju nohy dovnutra, niektore prestanu, ine nie. ale preco to je, netusim. aj vnuk priatelky mojho otca musel nosit kvoli tomu vlozky do topanok (ci stale netusim), pretoze vtacal nohy dovnutra.
Rozdiel môže byť aj v crocsoch. Original je iný materiál ako tie ostatné v obchodoch a na trhoch. Napr. môj otec po zdravot. problémoch horšie ovláda jednu nohu, viac ju ťahá. A všetky topánky má viac opotrebované, ale original crocsy sa zatiaľ po 2r. držia veľmi dobre, nie je tam poznať denno-denné nosenie 🙂 Takže tie obyčajné podľa mňa môžu byť mäkšie a pustiť nohu do nespravnej chôdze.
radšej by som volila kvalitné sandálky ako crocsy...
kludne nech si ppbeha aj bosi po travicke..
Ja deti bose nencham, nosia sandaly, crocsy, botasky, pokial travnik neni tip top ani ja by som bosa nechodila. v noci vseliake zvierata naznasaju vykaly, chrobaky, klieste, ostre predmety cokolvek moze byt v trave
behať na boso je okrem iného veľmi prospešné...kto má problémy s plochými nožičkami a s klenbou, vie, o čom hovorím...všade kde sa dá to treba využiť 🙂
@nanulik
@janicka11
@tova dik baby za odpovede.....moj maly ma 19mesiacov,preto ma obavy,aby som mu nohu nejako "nepokazila"....a co sa tyka toho odplienkovania...chcela som spojit leto s behanim "naostro"...lednoducho nech citi piskanie a tak....lebo vonku je to ine ako by som mala utierat zem vo vnutri 😀 este sa naupratujem po nom dost ....teraz s nim trenujem tak,ze chodievame spolu na WC a on sedi na nocniku ako ja...a uz si hovori aaa...ale ten nocnik potom nosi po celom dome..chvalabohu prazdny 😀
co je pokrok,lebo doteraz na nocnik ani pozriet nechcel... a uz mi sem tam sam povie..aaa,ked zaplni plienocku....no uvidime ako pokrocime toto leto....preto by som chcela nieco umyvatelne na nohy....uvazovala som dat iba ponozky...no neviem.....a vo vnutri beha bud v ponozkach alebo papuckach=ak je chladnejsie
@terezka1947 moj sa odplienkoval v januari😀 nezvycajne ale celkom rychlo to pochopil. Tri dni som utierala mlacky, pitom sa omylom vycikal na serblik, my sme tlieskali a uz to islo🙂 tera ma plienku ozaj iba na noc. Aj to sa uz budi obcas suchy🙂
@terezka1947 ono zalezi na akom travniku ho nechas behat - u nas na dvore bez problemov - psy tam kadit nechodia jedine macky jedneho suseda. Nemame tam ani rozbite flase proste nic nebezpecne - i ked samozrejme nahoda je potvora - tam nechavam deti behat bose, na plazi tiez ale inaksie na verejnych priestranstvach topanky
v principe - trava a piesok su upne idealne na posilovanie svalov chodidla, takze pokial je to mozne, co najviac chodit po tychto povrchoch naboso.
samozrejme, treba brat do uvahy bezpecnost toho-ktoreho miesta 😉
inak odplienkovavanie 😅 - predstava, ze budes po dietati doslova utierat mlaky je trochu prehnana, to akurat tak, ked si sadne a bude sa hrat posediacky. inak za beznych podmienok mam skusenost, ze dieta sa do topanok malokedy docika, vacsinu mokreho zachytia nohavice 😉 takze suvis s topankami to ma naozaj len minimalny 😀
@terezka1947 Minule som dívlaa v telke ortopéda ktorý radil matkám aby deti nechávali čo najviac chodiť bosé aj po byte... že sa tak najlepšie naučia chodiť a noha sa nedeformuje...
Mne behala bosá len po byte, vonku sandálky keď bolo teplo, nemáme dvor a od plienok sa odúča najlepšie práve na tom dvore 🙂 - a ak sa dá pozvi si tam staršie deti, ktoré sa už pýtajú... decká sa neskutočne radi a rýchlo učia od seba 😉 - keď pôjde cikať jeden, pôjdu všetci 😎
Pre dieta je behanie na boso super, syn ma problem s plochymi nohami a behanie naboso mu fyzioterapeutka vyslovene odporucala,doma nosi len ponozky s kozenou podrazkou, alebo bosy. Jedine riziko je bodavy hmyz. Ja so synom pravidelne cvici a vyrobili sme taku podlozku z vankusa a oblazkov, ktore su dnu a po nej beha, stimuluhe to svaly chodidla.
Samozrejme... Dokonca najmladsia chodi bosa takmer uplne vsade... Do par minut vyzuje kazdu topanku aj ponozky....
@terezka1947 no sorry ,ale dieta by som nedala behat nahe po dvore z moralneho hladiska ani z toho ze si niekam sadne, troska sa mu tam vojde, kliest, spina, a co ho to nauci? ze behat po dvore pisat ako psik je normalne.
@tova
@terezka1947 nikde nenapísala, že nechá dieťa behať nahé.... ale bosé a "naostro"... tzn, že bude mať zrejme nejaké slipy, trenky...
@terezka1947 moj drobec chodi bosi tiez kde sa len da, a kedy sa len da, a ako najviac sa da 😉 je to taky moj maly "Maugli " 😀 ked mu dam sandalky vyzuva ich. samozrejme dbam na miesto kde bosi chodi.. prve samostatne kroky sa tiez naucil naboso doa na podlahe . a aj ked bude mat dva roky este som mu papucky ani nekupovala ( mame teplu podlahu a chorý resp nachladnutý bolod narodenia az raz )
v tomto mam dieta naturalistu.. sup ho do kazdej mlaky do blata sa vysantit do hliny a bosí ..
ano, ja nechavam. napjprv to bolo nedobrovolne, ale mala fuuurt behala az ju pichli dve vcely naraz, potom zacala nosit boty
Behanie na boso je super, ale v tomto lete je a bude tolko kliestov.. Pozor na to. Kamoska ma len malu 100m2 zahradku a uz v tomto roku vyberala 3 kliestov. A to sa jej maly v trave nevala len behal bosy
nepíšeš. koľko má rokov / mesiacov synček...
chôdza naboso je určite zdravšia, než crocsy 😉 pokiaľ bude chcieť a nebude mu nič prekážať, nech len behá.... môj malý behá na boso úplne prirodzene, nič mu neprekáža 🙂 dcérka urobí pár krokov a už mrnčí, všetko jej vadí, kamienky tlačia, tráva šteklí a pod. 😅
a odúčanie od plienok... to ma s tým aký súvis?