Nechávate deti behať po trávniku na boso?

anaxamon
20. jún 2012

Moja dcerka zatial chodi len za ruky resp. "kolo nabytku" avsak ked sme vonku na travniku a je teplo vzdy ju necham naboso. Ako ste na tom vy s nechanim behat deticky naboso po travniku? A deturence su radsej bose ci radsej obute? (Nechcem tu teraz riesit zdravotny dovod, ploche nohy a pod. na to su tu ine temy)

raffaella
20. jún 2012

ja som malicku nechavala naboso v lete odkedy sa stavala na nozky, rovnako aj v piesku. Su miesta, kde viem ze psy nekadia, takze neresiem tieto neprijemnosti. Nic lepsie na nozicky nepozname 🙂

anjelicek26
20. jún 2012

@anaxamon - ano ak je dost teplo, su naboso. Teda teraz, ked je teplo, tak okolo domu takmer stale 🙂

elise
20. jún 2012

ja som raz na záhrade stupila na včelu tak nenechávam iba po dome.

cubana
20. jún 2012

ano

kocko
20. jún 2012

väčšinou áno, zbožnuje byť bosá 🙂

gumimaci
20. jún 2012

na verejnych travnikoch nie, u babky na zahrade ano.

zuzana581
20. jún 2012

Nenechávam behať naboso. Ani ja nechodím naboso.. V tráve alebo piesku môže byť aj sklo, ako bolo spomenuté aj včela môže v tráve pichnúť.. Beton je zasa horúci v takýchto teplách... Doma chodia iba naboso, ale vonku nie.

anjelicek26
20. jún 2012

@zuzana581 - len doma je to na rovnom povrchu skor skodlive... na travniku a nerovnostiach sa tvaruje klenba... toto plati hlavne u deti pod dva roky ;) My mame vlastnu zahradu a viem, ze tam ziadne sklo nie je a hmyzu je tu uplne minimalne...

zuzana581
20. jún 2012

@anjelicek26 Ano, to viem, že je to prospešné pre nožičky, ale u nás je naozaj riziko nechať deti behať bosé a to u mňa prevláda pred prospešnosťou behania naboso. Samozrejme, keď sme niekde na kúpalisku, kde to poznám, tak nechodíme v šlapkách stále, od deky až k bazénu, beháme aj bosý, ale podstatne menej ako obutí. Je iné, keď máš vlastnú záhradu, to je jasné.

anaxamon
autor
20. jún 2012

@elise to s tou vcelou by ma veru nenapadlo, zeby sa mohlo stat☹ ale dufam teda ze dcerke sa take nestane lebo ona miluje ked je bosa🙂

@zuzana581 ja obcas tiez chodim bosa po trave, som tak bola z detstva zvyknuta ale samozrejme len na travniku "ktory poznam" 🙂 nie len tak hockde🙂

@raffaella piesok som s nou navstivila zatial iba raz a naboso ju tam asi pustim len ked bude jej "suskromny" inak by som sa asik obavala veru toho skla ci inych podivnych veci v nom, aj ked je pravda ze je "lepsie" keby ze uz ma do toho stupit ako to skusit pusou 😅

bubelko
20. jún 2012

u nas chodia v podstate stale na boso - aj na terase, aj v byte, aj na trave v parku, ked sa vyzuju a nie je vonku zrovna zima, tak je to v poho. a ja tiez najradsej na boso, tak preco by som ich nutila do papuc.

jaduska
20. jún 2012

Moje baby behajú všetky tri vonku naboso. Tie dve mladšie asi majú "alergiu" na topánky aj ponožky, akonáhle sa vonku oteplí, tak prvé, čo tam urobia je to, že sa vyzujú. A najstaršia sa naučila popri nich, ale tá len v pieskovisku, inde chodí obutá. Zatiaľ, chvalabohu, žiaden úraz, tak ich nechávam....

zani2877
20. jún 2012

@anaxamon moja behá stále bosá po záhrade. Minule ju uštipla včela, 5minút vrieskala a zabudla. Teraz keď ju napomeniem, tak chvíľu ide po špičkách a potom zase normálne behá. Ale ona všade chodí bosá. Ja sa trápim s kúpou topánok a ani to nemusim riešiť 😀 😀 😀

nibiru
20. jún 2012

na zahrade ano vonku nikdy kedže mi tu nemame travnik ktoremu by som verila vsade same hovna a bordel byvam blizko centra mesta kazdy volny travnik tu vyuzivaju psičkari 🙄 🙄 🙄 🙄 i ked velmi rada by som ju nechala.

katren
20. jún 2012

@anaxamon ja sa tiez obavam, ze na nieco stupi, takze sa snazim jej stale "dohovarat", ze treba chodit aspon v niecom, ale akonahle je na travniku /domacom/ ide naboso 😉
Michal este poriadne neustoji, tak toho neriesim 😉

p4
20. jún 2012

@anaxamon ja nechavam maleho casto na boso,ale len na povrchu ktory poznam....cize na zahrade bez problemov. a ku tej ose, sanca ze stupi na nejaku je rovnaka ako to ze ho nejaka normalne postipe,takze toto by som moc neriesila. mna uz postipala osa aj vcela a som tu. nic horzne. komare tiez stipu. 😉

katrinka8
20. jún 2012

Na zahradke u babiny ano - nechavame naboso - hoci obcas sa obavam vciel, ale tak zatial v pohode 😉 Inde sme este teda neskusali naboso - ale je pravda, ze ked je tak teplo, ze sa da vyzut, sme obvykle v zahrade 😀

monyccka
20. jún 2012

ja aj keby som sa poskladala do kocky, tak mi dcera bosa chodit vonku nebude 🙂 Neznasa bose nozky odmalicka..hadam od vzdy.. Skusali sme aj pri vodicke, na terase (mame velmi prijemnu dlazbu kamienkovu, nie horucu, ani pichlavu), na travniku, v piesku..nepaci sa jej to nikde. Stale si pyta topanocky a stoji na mieste (pokojne aj pol hodiny) a vykrikuje, kym nedostane aspon sandalky..

kdezee
21. jún 2012

mojmu malemu aj ortodped odporucal behat naboso 🙂 takze ked je prilezitost tak topanky idu dole 🙂

lujza123
22. jún 2012

samozrejme ze ano, pokial ten travnik vyzera ze nieje plny skla tak urcite..miluje byt bosa alebo hola tak preco jej to nedopriat, ja v lete tiez chodim bosa kade sa da
A vcely mi nevadia, ked ju pichne ziadna tragedia aspon si bude davat pozor kade stupa..ja tiez neskacem bosa do mraveniska alebo zahonu kvetin kde vcielky poletuju..inac u mojej babky tiez beha bosa a babka tam ma hned dva vcelie ule na malej zahradke...na vcelu este nikdy nikdo nestupil, oni lietaju po kvetinach nie po pokosenom travniku, tam nieje nic zaumave pre ne

kbeata
22. jún 2012

@anaxamon ked sa da,tak nechavam naboso,ale potom mam problem obut,inac v pohode 😀