Ahojte maminy. Prosím, je tu niekto, kto nechal dieťaťu dudlik tak dlho? Moja mala ma obrovský problém zaspať Bez cumlíka, ma 2 roky a 9 mesiacov. Veľkacka, bez plienky, krásne rozpráva a pred spaním vojna kvôli tomu deň čo deň... Neprosím si komentáre ohľadom škodlivosti cumlíka, prosím len o komenty od mam, ktoré maju skúsenosť. Kedy nastal zlom a cumlík dieťa odložilo samé? Skúšam, prosím, prehováram, straším krivými zubami, rozstrihla som jeden, ale nic nezaberá. Stále to strašne ťažko prežíva. Ďakujem vopred...
@denden77 áno, aj moje len pri zaspávani, ale keby si videla to rodeo, keď jej ho skúšam odložiť... A ešte sranda, ze minule počula zvoniť švagra, keď už ležala v posteli a hneď ho vybrala, ze hanba. Pritom by ju ani nevidel.
Ale odišiel a hneď si vrátila cumlík. Ona rozumie tomu, len nevie byt bez neho.
Moj mal tak do 3 a stvrt roka cumel. Predtym nedokazal bez neho zaspat, viackrat sme skusali, potom som to uz vzdala, bolo to fakt len na to zaspatie. Potom jedneho dna ho mala na starosti babka a nedala mu, neviem, ci zabudla alebo skusila, len mi napisala, ze zaspal na denny spanok bez cumla a bez problemov. Tak vecer som skusila aj ja a zaspal tiez uplne bez problemov. Uplne ma sokovalo, ze si nan uz potom ani raz nespomenul, ani raz sa nespytal, kde je, proste vobec nic. Uz bol jednoducho pripraveny byt bez neho.
Inak pouzivali sme plochy cumel Curaprox a zuby ma uplne v poriadku a recovo bol vzdy nadpriemerny. Takze u nas ziadne skody a odstavenie bez akehokolvek cirkusu.
Moja ho dala Ježiškovi za darčeky tesne pred 4 narodeninami. Mala ho len na spánok. A tým, že sa ho vzdala sama a dobrovoľne, úplne bezproblémov zaspavala a prespala od prvého dňa bez neho 🙏 Skúšali sme sa ho vzdať pred letom za trampolínu, ale nepodarilo sa 🤷
Neodlozil... poslal ho cumlikovej vile nieco vyse 3 rocny, ked nas zdrbala zubarka... a este dlho dlho za nim smutil...
Syn je síce bez cumla od 2 rokov, ale ja som mala cumel na zaspatie do 6 rokov 🙈 žiadne nežiaduce účinky to na mne nezanechalo (aj chrup mam totálne rovny 🤣)
Mamin, dakujem krásne za tieto príspevky! Ja mam take výčitky, ze neviem byť v tomto smere tvrdá a nekompromisná, ale ona fakt ze robí kvôli cumlíku taky cirkus, ze až. Inak na inom sa vieme dohodnúť, urobiť kompromis, ale tu nič nepomáha, nič neplatí. Tiež som už skúšala kadečo, aj nové hračky sľubovať, aj šteniatkam darovať, staršie sestry ju prehovaraju, ale bez úspechu. Tak snáď sa v najbližších mesiacoch podarí. Tiež ma plochy, anatomicky tvarovaný, ale stále je to cumlík.
Ja som ako dieta mala dudlik do 4 rokov. Na spanie a doma som si cumlala, von uz nie. Potom to akosi samo odislo 😀
Moja druha tak bola zavislak. Ale iba na spanok. Vsetkym detom som cez den cumlik brala.. tuto sme nevedeli odcumlit. Tak sme jej povedali, ze sme cumle zabudli u starkej. Plac rev vecer pred spanim, tak sme jeden "nasli" pod gaucom. Ten si strazila, lebo uz sme nove nekupovali, lebo na take velke dievcatka uz cumliky nevyrabaju 🙂 postupne ho v kratkom case dohryzla, tak sme ju poslali vyhodit ho. Vecer sa chcela hrabat v smetiach, ale uz "chodili smetiari". Pred spanim pomrncala, ale napokon zaspala a aj rychlo na cumle zabudla...
Mam 4 deti a mali cumel dlhsie ako 3 roky ma spanie. Cez den sme obmedzovali. Najmladsi ho este ma ( 2 roky a 9 mesiacov ma). Vsetci ho odlozili dobrovolne, ked boli pripraveni. Dcere sme ho chceli zobrat ako dvojrocnej, lenze ona dostala z toho vtedy tiky, zacala zmurkat od nervozity. Tak sme jej ho vratili. Potom sa sama rozhodla. Zuby maju bez kazov, rozpravaju tiez a v skole sa ucia na jednotky🙂.
Môj mal do 2r a 9m cumlík na spanie
Jeden večer v piatok sme zasadili cumlíky do kvetináča, cez noc z nich vyrástli lizatka.... 2 noci bolo horšie lebo si aj poplakal, že nemá cumlík, ale tretia už v pohode...
Ale sám súhlasil, že zásadime cumlíky
Dvojičky mali do troch rokov a ešte plus pár týždňov. Potom jeden rozhryzol a ostala jedna. Hodili sme ich do koša, kukali von oknom ako tato hodil smeti do kontajnera a potom sme ešte sledovali smeriarov. A dudky neboli. Dlhšie zaspavali ale boli ok. Možno týždeň spominali na ne. A to boli najväčší zavislaci, nielen na spanok mali ale vkuse. Nikde sme sa bez nich nepohli. Zúbky ale maju krásne biele rovné.
Prosim ta, netrap sa.teraz sa ti to moze zdat hrozne, ale ked bude dospela, zasmejes sa na tom.
Moja dcera mala uz 3r, chodila do skolky, vesele bezstarostnne dievcatko, ziadny problem so skolkou, ale tiez dudel nechcela dat prec.vtedy ma to trapilo, ale tiez som nevedela byt "tvrda" a zobrat jej ho.mavala ho pred spanim a tiez si pamatam, ze k nam dosiel pan pozerat kupelnu ( prerabka) a ona sa hanbila a schovala dudel okamzite za chrbat 🙂
Na tlak okolia ( poznamky typu ze bude mat krive zuby apod.) Som spekulovala ako ju dudla zbavit.dcerka uvidela raz taku bielu plesen na niecom, pytala sa, co to je.vysvetlila som jej a viem, ze sa jej zdala ta plesen strasna :D a bala sa jej :D ked som varila na plyne, nevsimla som si, ze mi polozila blizko hrnca ten dudel a on na kusku tak obelel.povedala som jej ze sa uz na nom urobila plesen.odvtedy ho nechcela ani za svet, plesnivy dudel :D mala uz dobre vyse 3 rokov.teraz je dosoela a ma krasne rovne zuby a psychicky je tiez zdrava :D
Ja som dudel nemala vobec, ale mlieko som pila do 5 rokov z flasky:D zuby mam pekne rovne biele a to budem mat coskoro 50
Moj syn ho mal 3.5 rokov a na spanie ho potreboval. Zacali sme skusat asi od 2 roku ale neslo to. Ked sme isli k zubarovi v 2.5 rokoch povedal ze je vsetko OK a tak som na to netlacila. Ked sme ho skusali poslat zubkovej vile tak ma volal do obchodu kupit novy, lebo bol so nou ked som v minulosti cumle kupovala. Tak isto ked ho rozhryzol, alebo ked sa "stratil". Citali sme knihy ale bec uspechu.
Ked mal 3.5 roka, zuby mal stale velmi pekne rovne, ale zubar zistil ze zacina mat v zhryze medzeru a doporucil cumel vyhodit. Bolo akurat leto a syn miloval spliechanie sa vo vode. Tak som kupila striekacie pistole, predviedla aka je s nimi zabava a vysvetlila som ze iba ludia co nemaju cumle sa s nimi mozu hrat. Bola to pre neho obrovska motivacia ale aj tak to bolo velmi tazke. Asi 2 tyzdne sa trapil.
Vobec by som sa netrapila ak ten cumel nesposobuje ziadne problemy. Ked uz budes musiet, hladala by som nieco co by dieta motivovalo sa toho cumla vzdat.
Mal vyše 3 roky, odložil sám.
Nenutila by som, neriešila rady iných, keď to dieťaťu vyhovuje, radšej bez stresov.
Nestras ju, neprehovaraj. Zober dudel a odnes ho na cumlikovy strom alebo na nejake ine miesto, kde ho umiestnite aby "bol pre malicke deti, lebo one je uz velka" Tri noci vydrzite a potom uz bude dobre.
Môj 3.5r má iba na spanie večer, ked ipdem späť, vyberám mu ho
Už by som vzala, nevravím, že musí mať z toho krivé zuby ale neriskovala by som. Stačí keď pozriete na zuby Dionovi od Plačkovej. Pekný chlapček ale keď sa usmeje tak zuby má riadne krivé. A to má len 2r. U nás v škôlke majú asi 3 deti ešte cumel a na zuboch to vidieť dosť a je to škoda.
Ja len že naše dve deti nemali cumel vôbec, ani chvíľu a u oboch bojujeme s výrazným predkusom 🫤
Zubárka pri dcére hneď že, ako dlho mala cumel, hovorím ani chvíľu...nechcela veriť.
Čiže asi tak.
Moji mali do cca 3,5-4rokov ,krásne rovné zubky bez kazov, zubar vzdy chvali. Kamoskina mala nemala cumel a ma krive a pokazené zubky, tak na porovnanie.
Horsie je si cmulat palec.
Syn nemal vobec, prvy mesiac sme skusali, odmietal.dcera pomaly 5r😂aj v skolke na obed y spanok akceptovali. Ked Mala skoro 5, pes vsetki "zozral" 😂su uz pubertiaci, obaja ukazkovy chrup bez kazov😊
Ešte raz ďakujem za všetky rady aj príspevky. Dnes sme opäť mali debatu s malou, ona teóriu parádne ovláda, ze dudy sú pre bábätká, ze už je veľká slečna atď a nakoniec aj tak, ze ešte chvíľu si ho nechá a potom ho vyhodí. Tak uvidíme. Rozprávame o tom, vie, ze s cumlíkom sa čoskoro rozlúčime, tak snáď to pôjde. Ale som rada, ze nie som v tomto sama a ze je nás viac 😊 A naozaj som vďačná, ze som si tu neprečítala žiadne odsudzujúce komenty. Ďakujem ❤️🩵
@20erika07 Presne, ten palec je ovela horsi. Z toho dovodu som prilis netlacila na syna aby zahodi cumel. Bala som sa ze zacne pouzivat palec.
Zobrala som jej ho, keď mala 2 roky a pár dní,používala ho len na spánok..povedala som jej,že sme ho zabudli u babky..babka býva 100km od nás, takže často tam nechodievame, preto sa dalo na to vyhovoriť 😁sama by ho určite neodlozila
2r5m.. mala len na spanok.. rozkusala, dalej som po kuskoch strihala.. prehovaral a nic.. az raz prisiel domov tato, ze co to ma za hnusny deravy cumel v ustach, mala by ho vyhodit.. sla a vyhodila.. rychlo siel vyniest smeti 🤣🤣🤣